Leer je kinderen te ontwikkelen met de Brain Balance Kids Journal

Brain Balance Journal for kids

Wie mijn blog vaker leest weet dat ik al eens eerder over de Brain Journals van Charlotte Labee heb geschreven. Charlotte is echt een pro op dit gebied en helpt je meer in het nu te leven en bewust te zijn van hoe ons brein werkt. Het klinkt als moeilijke materie, maar dat is het niet. Speciaal voor kinderen is er nu het Brain Balance Kids Journal. Ideaal, want kinderen krijgen tegenwoordig dagelijks zoveel prikkels te verwerken, waardoor het fijn kan zijn om even in het nu stil te staan. Hoe dit journal werkt en wat het voor jouw kind kan doen lees je hier.

Brain Balance Journal for kids

Kinderen staan bekend om hun enorme leervermogen. Gelukkig maar, want zonder dat we het door hebben vragen we steeds meer van hen. Ze zijn een ster in nieuwe dingen leren en onthouden, maar helaas komen er (ook bij kinderen) steeds meer brein gerelateerde ziekten aan bod. Denk hierbij aan depressie, stress en overgewicht. Omdat juist het kinderbrein zoveel aandacht nodig heeft is het belangrijk om ermee aan de slag te gaan. Dit doe je met het Brain Balance Kids Journal.

Deze journal helpt om het kinderbrein beter te begrijpen en zo om te leren gaan met stress en angsten, maar ook bewust te zijn van hun mindset, focus en levensstijl. Het boek is dus niet alleen handig voor je kind zelf, maar ook voor jou. Er staat wel wat ‘grotenmensenpraat’ in, zoals uitleg over hoe het kinderbrein werkt en hoe ze op situaties kunnen reageren. Mocht je nu denken dat het om een informatief ‘plat’ boek gaat heb je het mis, want er is aardig wat interactie dat aan bod komt, zoals oefeningen, kleurplaten en spelletjes. Hiermee krijgen kinderen spelenderwijs mee hoe belangrijk het is om goed voor je brein te zorgen.

Het Brain Balance Kids Journal van Charlotte Labee is geschikt voor kinderen van 4 tot 12 jaar, want in deze levensjaren worden de belangrijkste patronen en neurale netwerken aangelegd. Hoe fijn is het dan om direct de juiste en positieve gewoontes aan te leren? Met maar 15 minuten per dag kan jouw kind aan de slag gaan met dankbaarheid, leren dat fouten maken goed is en leren omgaan met zijn of haar gedachtes. Maak dit boek tot een gewoonte om elke dag even mee bezig te zijn. Het is geen moetje, maar maak er een leuk momentje van samen. Journalen verhoogt namelijk de concentratie en verlaagd het stressniveau. Het denk- en leervermogen verbeteren daardoor en ook je humeur en creativiteit.

Het boek is lekker kleurrijk en spreekt kinderen goed aan. Dat moet ook wel, anders krijg je ze er niet in aan het werk. De opdrachten variëren, zijn niet te moeilijk maar wel goed doordacht. Soms kunnen het leuke discussie punten vormen of gespreksonderwerpen zijn. Mijn dochter van 6 pakt dit boek er niet zo heel vaak zelf bij, maar als ik samen met haar ermee aan tafel gaat zitten lukt het wel. Zij is echt de perfecte persoon voor dit boek, want bepaalde issues komen hier wel in naar voren. Op die manier leert zij wat en ik ook!

Het Brain Balance Kids Journal is nu verkrijgbaar voor €19,99 op o.a. Charlottelabbe.com.

Zou dit Brain Balance Kids Journal wat voor jouw kindje zijn?

– Dit artikel bevat producten die zijn opgestuurd door een merk/bedrijf –

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Mobiele versie afsluiten