Leestip voor kids: Mijn Zelfleesboek voor groep 5

Mijn Zelfleesboek voor groep 5

Zit jouw kindje in groep 4 of groep 5, dan weet je dat ze leeskilometers moeten maken. Benthe gaat als het goed is na de zomervakantie naar groep 5 en is druk bezig met lezen. Elke avond moet ze van ons lezen en hoewel het moet vindt ze het gelukkig heel leuk. We gaan dan ook vaker naar de bieb voor nieuwe boekjes en kregen onlangs dit nieuwe Mijn Zelfleesboek voor groep 5.

Mijn Zelfleesboek voor groep 5

Mijn Zelfleesboek voor groep 5 is een vrij dik boek vol met allemaal verschillende verhalen. De verhalen zijn niet al te lang, zodat het prima is voor je kindje om nog even voor het slapengaan zelf een verhaaltje te lezen. De verhalen zijn spannend en grappig en gaan over ridders, monsters, kunst, vakanties en nog veel meer. Lekker veelzijdig dus en voor elk kindje leuk. Het is een AVI meegroeiboek dat speciaal is ontwikkeld voor kindjes in groep 5. Het sluit hiermee dus perfect aan bij hun schoolniveau.

Benthe zit in groep 4 en lag tot voor kort iets achter met lezen. Vooral op tempo lezen was een ding. Nu ze meer leest wordt dat gelukkig beter en dus kan ze haar lol op met dit nieuwe boek. Wij zagen het toevallig ook al afgelopen keer bij de bieb liggen, leuk! Hoe dat dan precies werkt, een AVI meegroeiboek? Eigenlijk is het heel simpel. Het boek is verdeeld in meerdere AVI’s, zodat je kindje het hele schooljaar hierin kan lezen. Benthe kennende heeft ze hem zo uit, dus dat schooljaar gaat hem niet meer worden 😉 De AVI’s lopen op van E4 (eind groep 4) tot M5 en E5.

Leuk is dat elk verhaal wel een illustratie heeft om het bij te staan. Zo blijft het voor kindjes ook leuk om te lezen, want letters alleen kan al snel saai worden en dan verliezen ze de liefde voor lezen. Nog even en dan begint Benthe in dit boek, wij maken namelijk eerst onze stapel bieb boeken af zodat die terug kunnen. Het Mijn Zelfleesboek voor groep 5 vind ik onwijs leuk, ook als cadeau voor een kindje dat naar groep 5 gaat of er net in zit.

Mijn Zelfleesboek voor groep 5 – ISBN 9789021682419 – €20,99

Mijn Zelfleesboek voor groep 5 is verkrijgbaar bij o.a. Bol.com.

– Dit artikel bevat producten die mogelijk zijn gemaakt door een merk/bedrijf –

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mobiele versie afsluiten