Leuke invulboeken/doeboeken voor vakantie

invulboeken en doeboeken

Ik krijg soms echt de allerleukste boekjes toegestuurd om voor te lezen, maar ook om in te vullen en actief mee aan de slag te gaan. Het creatieve in mij vindt dat heel erg leuk en bij elk doeboek word ik dan ook al snel enthousiast. Vandaag laat ik je drie leuke invulboeken/doeboeken zien, welke leuk zijn om te doen in je vakantie!

Elke Dag Een Vraag

Ik denk dat vele van jullie dit boekje wel kennen. Elke Dag Een Vraag biedt voor vijf jaar dagelijks invulplezier. Het is een vrij dik, maar wel handzaam, boekje waarbij je zelf kunt beginnen met een jaartal. Bij elke dag/elke datum staat een vraag die je moet invullen.

Denk aan vragen als: “Als er geen morgen zou zijn, want zou je dan vandaag gaan doen?”,  “Wat eet je als ontbijt” en “Ga je steeds meer op je moeder lijken?”. Stuk voor stuk leuke vragen die je soms wel aan het denken zetten. Ook is het erg leuk dat elke vraag elk jaar weer terugkomt en je per vraagt uiteindelijk een overzicht hebt van hoe je hem elk jaar beantwoord hebt. Zit er een verloop in of juist niet? Ook weer dingen om naderhand over na te denken en wellicht een groei of ontwikkeling van jezelf te herkennen.

Elke Dag Een Vraag – BBNC Uitgevers – ISBN 9789045323190 – €12,50


Nib + Inkt

Nib + Inkt gaat over de nieuwe kunst van moderne kalligrafie oftewel een soort van handlettering. Handlettering willen we allemaal wel kennen (althans de net zo creatievelingen als ik), maar persoonlijk vind ik het ontzettend moeilijk. Dit leuke doeboek helpt je hier stap voor stap bij.

Het begin van het boek bestaat uit begrippen en basistechnieken hoe je te werk moet gaan. Hoe houd je een pen vast bijvoorbeeld. Lijkt heel stom, maar het is zeker essentieel voor een mooie kalligrafie. Elk hoofdstuk biedt nieuwe leermethodes en items en geeft jezelf genoeg mogelijkheden om in het boek te oefenen. Nib + Inkt is echt een leuk boek om mee aan de slag te gaan als je een middagje vrij hebt en echt niets te doen hebt. Je moet er namelijk wel even tijd voor maken, het is niet iets dat je tussendoor even snel doet.

Nib + Inkt – Chiara Perano – ISBN 9789045323084 – €14,99


Elke Dag Een Foto

Net als Elke Dag Een Vraag is Elke Dag Een Foto een leuk invulboek dat je elke dag een, in dit geval, opdracht geeft. Elke dag moet je namelijk een foto maken van iets dat het boek bepaalt. Denk aan “kou”, “stilte”, “zonsondergang” en “terras”. Elk thema wordt wat nader toegelicht, waarmee jij vervolgens aan de slag kan.

De uiteindelijke invulling ervan bepaal je natuurlijk helemaal zelf. Je kunt het zo creatief invullen als jij wilt. Bij elke opdracht is er ruimte om je foto in te plakken en zelfs om eronder wat bij te schrijven, zoals bijvoorbeeld een toelichting. Elke Dag Een Foto begint niet met een datum, maar enkel met cijfers. Je kunt dus beginnen wanneer jij wilt.

Elke Dag Een Foto – BBNC Uitgevers – ISBN 9789045322377 – €12,50


Zoals ik al zei vind ik boeken als deze echt ontzettend leuk om in te vullen. Misschien dat het komt omdat ik zelf ook creatief ben en graag creatief bezig ben? Of ik het ook consequent elke dag invul? Nee…er wordt wel eens een dag vergeten, maar ach…die is makkelijk in te halen toch?

Heb jij een favoriet invulboek?

– Dit artikel bevat producten die zijn opgestuurd door een merk/bedrijf –

Eén gedachte over “Leuke invulboeken/doeboeken voor vakantie”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mobiele versie afsluiten