Leuke vakantieboekjes!

Vakantieboekjes

Voor ons in het zuiden is de zomervakantie nu alweer een tijdje bezig. Ga je nog op vakantie, of blijf je misschien wel lekker thuis? Voor beide gevallen zijn er een aantal leuke vakantieboekjes voor kinderen. De doe-boekjes ken je denk ik wel al. Zelf vind ik zoiets erg leuk en Benthe gelukkig ook. Wij kregen een paar van die leuke doe-boekjes van o.a. Jill. Vandaag laat ik ze je zien, misschien leuk om mee te nemen op vakantie of om lekker mee te spelen in de achtertuin.

Paardenpraat TV Vakantieboek

Is je jongen of meisje een echte paardenliefhebber? Dan ken je vast en zeker Paardenpraat TV al. Ik zag het vorige week opeens voorbij komen en ik zeg het je, het is erg leuk! Karakter Uitgevers komt nu met een speciaal vakantieboek, geïnspireerd op het tv-programma.

Het boek staat vol met allerlei leuke activiteiten en knutsels om de vakantie mee om te krijgen. Zo kun je bijvoorbeeld met wat simpele wc-rolletjes je eigen paard maken. Alles staat duidelijk uitgelegd en stap voor stap beschreven. Het fotomateriaal erbij is leuk en spreekt kindjes zeker aan.

Naast leuke knutsels vind je er raadsels en puzzels in. Juist dat maakt dit vakantieboek zo leuk. Bij bovenstaand raadsel moet je bijvoorbeeld de ruiters met de paarden verbinden. Het lijkt heel erg moeilijk, maar als je goed kijkt ben je er zo uit. Het Paardenpraat TV vakantieboek staat vol met deze leuke dingen, maar ook met informatie over paarden en hun verzorging en tips en trucs. Als je het mij vraagt is dit echt een hebberd voor paardenliefhebbers!

Paardenpraat TV vakantieboek – Britt Dekker & Esra de Ruiter – ISBN 9789045217154 – €16,99


Het Paardenknutselboek

Is jouw kindje echt van het knutselen en tevens een paarden freak? Dan is Het Paardenknutselboek iets voor hem of haar! Het sluit heel erg goed aan bij het vakantieboek van Paardenpraat TV dat ik je zojuist liet zien, alleen gaat het hierbij dus uitsluitend om knutselen.

De knutsels die erin staan variëren van ‘zo gepiept’ naar ‘iets meer moeite’, maar stuk voor stuk zijn ze erg leuk om samen met je kindje te maken. Is hij of zij al wat groter, dan kunnen ze er zelf mee aan de slag. Ook in dit boek wordt er stap voor stap uitgelegd hoe je iets maakt en wat je daarvoor nodig hebt. De afbeeldingen erbij zijn echte plaatjes!

Alle projectjes die erin staan hebben iets met paarden te maken. Zo kun je bijvoorbeeld een paardenkop maken met echte manen en die versieren met allerlei leuke speldjes. Ook kun je een ruiter dagboek maken met strijkkralen.

Wat ik erg leuk vind is dat er ook knutselideeën in staan voor jongens of meisjes met paarden of die op paardrijden zitten, zoals deze stalnaambordjes. Super schattig toch? Ook dit mag duidelijk zijn, het is een superleuk boek! Wij gaan er deze vakantie zeker een paar leuke dingen uit maken.

Het Paardenknutselboek – Pia Deges – ISBN 9789045216348 – €14,99


Kleur in met Jill

Iets anders dan paarden, maar wel een echt fashionista boek is Kleur in met Jill. Jill Schirnhofer ken je misschien wel. Ze is illustratrice en schrijfster van diverse succesvolle kleur-, bak- en knutselboeken en heeft ze haar eigen tv programma. Kleur in met Jill is eigenlijk een mooi en luxe kleurboek.

De tekeningen in het kleurboek zijn mooi en heel sierlijk. Het kleuren ervan is dan ook echt een feestje. Alle tekeningen staan in het teken van fashion en zijn gedrukt op dikker papier. Ze zijn ook maar aan één zijde bedrukt, waardoor je ze als kleine posters kunt ophangen. Bij dit boek kun je ook meedoen aan een unieke online actie: post op social media je mooiste fashionista-kleurplaat en maak kans op een speciaal voor jou gemaakte Jill-tekening.

Kleur in met Jill – Jill Schirnhofer – ISBN 9789045219653 – €7,99

Al deze boekjes zijn o.a. te koop bij Bol.com.

– Dit artikel bevat producten die zijn opgestuurd door een merk/bedrijf –

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mobiele versie afsluiten