Luuk is laaiend

Luuk is laaiend

Sinds kort mag ik jullie ook de leukste en nieuwste kinderboeken laten zien en dat is erg leuk. Voorlezen hoort hier, en ik denk bij velen wel, tot het vaste ritueel voor het slapengaan. Voorlezen hoort erbij en kinderen krijgen er een grotere woordenschat van. Afwisselen met boekjes is dan ook aan te raden. Vandaag laat ik jullie graag Luuk is laaiend zien.

Luuk is laaiend is een verhaal over een draakje dat boos wordt om allerlei dingen. Hij spuwt dan zijn vuur (niet eng overigens hoor) maar met als gevolg dat bijvoorbeeld zijn groenten die hij niet wilt verbranden of de cakejes verbranden omdat hij boos is dat ze nog even moet afkoelen. Zijn mama geeft hem uiteindelijk een hele goede oplossing en dan ontdekt Luuk dat alle dieren wel eens boos worden en iedereen zijn eigen oplossing ervoor heeft.

Uiteraard zit er in elk kinderboekje een wijze les. Wat dat hierbij is hoef ik je denk ik niet uit te leggen. Voor Benthe is dit een leuk boekje, want ook zij heeft wel eens een driftbui of is wel eens boos als ze haar zin niet krijgt. Hiermee kan ze dan op een speelse manier leren om ermee om te gaan.

Het boekje zelf vind ik erg leuk. Het is leuk geschreven en vooral ook erg leuk geïllustreerd. Het is iets dat kinderen aanspreekt. De kaft is ook erg uitnodigend. Luuk heeft daar namelijk een gat in gebrand.

Luuk is laaiend is een boek van uitgeverij De Vier Windstreken en is te bestellen via www.vierwindstreken.com, www.bol.com of via de plaatselijke boekhandel.

Luuk is laaiend – Robert Starling – ISBN 9789051166248 – €14,50

– Dit artikel bevat producten die zijn opgestuurd door een merk/bedrijf –

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mobiele versie afsluiten