Lycon waxbehandeling

Een tijdje terug mocht ik wat leuks doen, namelijk voor het eerst in mijn leven een Lycon waxbehandeling ondergaan. Heel fijn was het dat dit gewoon bij mijn eigen schoonheidsspecialiste kon: Beautysalon Jolique in Reuver. De eigenaresse Angelique heeft me helemaal in de watten gelegd met de behandeling en natuurlijk tussentijds het een en ander verteld over de waxen van Lycon. Graag vertel ik je mijn ervaring en laat ik je natuurlijk wat foto’s zien!

Misschien ken je Lycon al, het waxen met Lycon is best verschillend dan harsen. Zoals jullie misschien al weten ben ik een echte held op sokken en dus best zenuwachtig voor de behandeling. Ik mocht mijn onderbenen en mijn oksels laten behandelen. Voorheen heb ik enkel scheermesjes gebruikt, dus dit was natuurlijk van heel andere orde. Een groot verschil met harsen is dat het waxen met Lycon eigenlijk een complete behandeling is, inclusief voor en nabehandeling. Naast dat je haarvrij wordt gemaakt geniet je ook echt even van me-time.

Natuurlijk laat ik je nog even de mooie en nog vrij nieuwe salon van Angelique zien. Angelique heeft nog niet zo heel lang geleden met haar Beautysalon Jolique een nieuw pand betrokken in Reuver. Dat is een dorpje hier verderop. Voor haar is een dorp echt geen nadeel, want wat heeft ze het druk! Haar zaak loopt echt ontzettend goed en soms komen mensen zelfs van ver voor een bepaalde behandeling. Twee jaar geleden zat ze zelfs in de top 3 van beste schoonheidsspecialiste van Zuid-Nederland en dat wilt in mijn ogen toch zeker wat zeggen! Ik ben in ieder geval altijd heel blij met haar, ze doet haar werk ontzettend goed en weet waar ze over praat. Daarnaast is ze er echt voor de klant en natuurlijk hoort dat bij de pampering toch?

Als eerste begon Angelique met mijn oksels. Het was die dag ook nog vrij warm en als het om zweet gaat dan voel ik me altijd zo vies en opgelaten. Nu dus ook, maar al snel stelde ze me gerust. Allereerst heeft ze de huid even schoongemaakt met Lycotane. Een middel dat de huid reinigt en vuil, bodylotion en transpiratie verwijdert. Het beschermt en kalmeert je huid en verzorgt en herstelt. Speciaal voor de oksels wordt een andere wax gebruikt dan dat bij de benen gebruikt wordt. Dit wist ik niet hoor, maar heel interessant om te weten. Voordat Angelique de wax aanbracht smeerde ze nog wat Pre-Waxing Oil op mijn huid, wat dient als een soort beschermlaagje tussen de huid en de wax. Het bevat abrikozenpitolie en zorgt ervoor dat de wax alleen aan de haartjes trekt en niet aan de huid. Dit is onder andere ook een heel groot verschil met harsen, waarbij je wel je huid meetrekt.

Voor mijn oksels kreeg ik de heerlijke geur van vanille met de Lycon Hot Wax Vanilla. Deze wax is zonder strip te gebruiken. Je smeert het als een soort pasta onder de oksel en het droogt helemaal op als een soort zacht rubber. Heel apart. Als alles droog is wordt het spul van je huid getrokken, waardoor de hardnekkigste haartjes meekomen. De wax wordt vooraf even warm gemaakt, maar het voelt echt heerlijk aan, zelfs onder je oksels. Het is superzacht en de geur is echt een super toevoeging!

Omdat er altijd wat haartjes blijven zitten heeft Angelique vervolgens nog de Lycojet en de Lycotec voor de gevoelige huid aangebracht. Deze wax wordt wat dunner aangebracht en neemt hierdoor ook de kleinste en fijnste haartjes mee. Zie het als een soort finishing touch. Mijn oksels waren meteen heerlijk fris en haarvrij. Of het pijn deed? Ja…een klein beetje onprettig was het wel. Toch viel het achteraf ontzettend mee en was het heel goed te doen. Ik heb erna ook niet zo veel last meer gehad, wat voornamelijk komt omdat je huid bij Lycon wax gespaard blijft.

Erna werden mijn onderbenen nog gedaan. Voor mijn onderbenen kreeg ik de Lycon stripwax So Berry Delicious, zoals de naam al aangeeft, een heerlijk naar aardbeien ruikende wax. Het verschil met de wax voor de oksels is dat je hierbij wel strips moet gebruiken. Dit voornamelijk omdat het om een groter oppervlak gaat. De wax wordt erg dun aangebracht met een speciaal spateltje. Ook deze wax is warm, maar dat voelt alleen maar lekker ontspannen aan. Vervolgens gebruikte Angelique een strip voor elk been en het was zo gebeurd.

Omdat mijn haartjes eigenlijk net niet lang genoeg waren bleven er enkele verstekelingen achter. Angelique heeft deze er nog met een pincetje uitgehaald. Top! Natuurlijk kreeg ik nog een verzorgende nabehandeling, welke je huid kalmeert en voedt. Hierdoor trok het wat vervelende gevoel (met name bij mijn oksels) snel weg. Mijn benen waren die dag nog wel wat rood, maar na een dag was ook dit weg.

Of ik het zou aanraden? Zeker weten!! Ik ben twee weken lang haarvrij geweest en ik kan je zeggen, wat is dat een luxe!! Het voelt gewoon superfijn aan en het scheelt je de ergernis van het telkens moeten scheren. Door het scheren heb ik ook altijd rode pukkeltjes op mijn benen en bij het gebruik van Lycon wax was dit al veel minder. Angelique vertelde me dat het zou kunnen dat het na een tijdje waxen helemaal verdwijnt, dus hoe fijn zou dat zijn! Ik ga in ieder geval vaker voor Lycon wax, want naast het superfijne en comfortabele gevoel en resultaat krijg je ook echt een wellness ervaring erbij. Voor mij betekent dit een echt relaxmomentje en dat is zeker fijn! Natuurlijk wil ik je het eindresultaat op de wax even laten zien. Het ziet er erg apart uit, maar dit zijn gewoon de haartjes in mijn oksels. Ik vond (en vind) het erg fascinerend om te zien!

Lycon is de internationale marktleider op het gebied van professionele waxproducten. De rijke formules van de waxen zijn ontwikkeld op basis van natuurlijke harsen en bijenwas. Door de toevoeging van natuurlijke aromatische oliën heeft de wax een verzorgende eigenschap voor je huid. Natuurlijk doet een geur wat met een mens en dus is het extra fijn dat de waxen van Lycon een heerlijke geur hebben. Voor meer informatie over het merk verwijs ik je graag naar www.smoothandco.nl/lycon.html. Wil je zelf een behandeling ondergaan? Dat kan o.a. bij Beautysalon Jolique in Reuver. Op www.beautysalon-jolique.nl kun je meteen een afspraak maken. Bij Angelique kost een Lyxon waxbehandeling voor oksels €15,- en voor onderbenen €25,-. Natuurlijk kun je ook je complete benen laten doen, dit kost dan €35,-.

8 gedachten aan “Lycon waxbehandeling”

  1. 2 weken haar vrij, ideaal is dat. Ik ben op dat gebied ook niet zo een held, en toch lijkt het weer mee te vallen. Ik heb op een beurs geroken aan die wax, en het ruikt inderdaad lekker! Bijna om op te eten 🙂

  2. Ik zou dit eigenlijk ook wel weer eens willen. Ik heb op mijn bovenbenen altijd last van donkere haartjes, maar scheren kost zoveel tijd. Ik ga mij er eens in verdiepen!

  3. Waxen vind ik ook echt ideaal. Ik doen mijn benen al jaren thuis met waxstrips. 2-3 weken niet scheren, heerlijk! Je moet ze alleen wel even laten groeien voordat je aan de slag gaat 😉

  4. Ik heb toevallig gister weer een waxbeurt gehad. Op een andere plek haha maar daarbij verloopt het inderdaad hetzelfde. Dit keer voor mij bij een andere waxbar want bij die vorige had ik echt een slechte ervaring. Dit was veel fijner en bijna pijnloos. Ik vind het met die strips echt reuze meevallen dus denk dat ik volgende keer ook mijn benen mee laat doen. Het is wel echt een heerlijk gevoel dat je alleen kunt omschrijven als je het zelf geprobeerd hebt 🙂 hihi.

  5. Wat fjn is Lycon he? Ik mocht ooit bij een Workshop waxen van Lycon aanwezig zijn en heb daar ook als model gefungeerd… Ik vind vooral het feit dat er voor de gevoelige huid ook een wax is erg prettig.

  6. Ik kende dit nog niet, maar het lijkt me heel fijn. Door mijn Turkse roots ben ik helaas behoorlijk harig. Ik heb altijd problemen met ontharen, zelfs met waxen. Zelfs dan komt het al na een paar dagen terug. Ik ben benieuwd of dat met deze behandeling niet zo zou zijn. Ik ga eens kijken of ze dit hier ook in de buurt hebben;)

  7. Ik ben eigenaar van Salon B -Wax in Lelystad en gecertificeerd in Brazilian Waxing en werk alleen maar met Lycon. Het is echt de wax onder de waxen . Zou met geen andere wax meer willen werken . Geeft echt n fantastisch resultaat

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Mobiele versie afsluiten