Maak je tuin winterklaar met deze 5 tips

winterklaar

Nu we de winter in gaan is het belangrijk om buiten alles netjes te maken en klaar te maken voor een nieuw en koud seizoen. Vaak vergeten we hierbij nog wat dingen, dus vandaag geef ik je 5 tips voor het winterklaar maken van je tuin. Zo vergeet je niets!

1. Maak je tuinmeubelen schoon

Je tuinmeubelen hebben zeker een half jaar buiten gestaan in weer en wind en verdienen nu een goede schoonmaakbeurt. In de zomer doe ik ze ook al regelmatig met een doekje af, maar voor de winter dien je ze echt even goed te poetsen. Poets al het vuil weg en berg ze op in de schuur. Een verstelbare tuinstoel kun je makkelijk inklappen en binnen opbergen. Zo blijven ze in prima staat. Als dat kan natuurlijk, want onze grote loungeset past daar helaas niet in. Hier gaat dus een grote tuinhoes overheen.


2. Ruim je tuin op

Ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar bij ons slingert er nogal wat rond in de tuin tijdens de zomerperiode. Met name speelgoed, het ligt echt overal. Voor de winter ruimen we dit op en voordat het de schuur in gaat maak ik het ook nog even schoon. Wel zo fijn natuurlijk, zodat je het in het voorjaar lekker schoon uit de kast haalt.


3. Maai het gras nog één keer goed

Als je gras in je tuin hebt weet je, gras kost flink wat tijd aan onderhoud. In de zomer maaien wij het om de week, maar in de winter groeit het niet zo snel. Meestal zo rond oktober/november maaien we nog één keer goed het gras. Ook strooien we er nog wat kalk, mest en graszaad op, zodat we in het voorjaar hopelijk weer een mooi gazonnetje hebben.


4. Vegen

Het lijkt wat onbegonnen zaak om in de herfst, met al die bladeren, te vegen. Toch vegen wij regelmatig de tuin even schoon en gooien we de bladeren in de daarvoor bestemde bakken langs de kant van de weg of in de container. Op deze manier houd je je tuin netjes. Wij hebben natuursteentegels als terras en als daar lange tijd iets op ligt dat nat en vies is, krijg je van die lelijke plekken. Met af en toe vegen voorkom je dat.


5. Hang wat leuke winterdeco op

Nu je tuin zo goed als leeg en winterklaar is ziet het er natuurlijk niet gezellig uit. Hang daarom wat leuke winterdecoratie op, zoals een vetbolletje voor de vogels, een leuke winterse krans of houten sterren met lampjes in. Vooral richting Kerst zijn lampjes heel gezellig. Je kunt ook nog een vuurkorf in je tuin zetten en deze af en toe aansteken met een lekkere warme chocomel bij de hand.

Wij hebben onze tuin al zo goed als klaar voor de winter, maar ik wil alleen nog wat gezellige lampjes ophangen.

Heb jij jouw tuin al winterklaar?

– samenwerking –

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mobiele versie afsluiten