Jouw Marktkraam Maastricht: totale opbrengst!!

Jouw Marktkraam Maastricht

Het is zover…het moment waarop we hebben gewacht en over hebben gespeculeerd…gaat ze het halen of niet? Mijn huurperiode bij Jouw Marktkraam Maastricht is afgelopen. Drie weken lang heb ik een mooie hoge kraam mogen huren in het hartje van Maastricht om mijn spulletjes te verkopen. Heb ik veel verkocht? Hoeveel is de opbrengst en hoeveel items heb ik verkocht? Ik vertel het je vandaag!!

Wat gingen die drie weken snel voorbij zeg! Ik weet nog goed toen ik met mijn auto door het centrum van Maastricht reed. Ietwat onwennig, want normaal kom ik er alleen te voet. Ik was met de auto van mijn man, een BMW stationwagen, en moest door smalle straatjes met winkelend publiek en lossende vrachtwagens. Af en toe zweten als peentjes, maar eenmaal voor de deur kon ik alles snel uitladen en hem veilig wegzetten in de parkeergarage. Jouw Marktkraam Maastricht ligt namelijk in een zijstraatje naast het VVV-kantoor van Maastricht, midden in het centrum dus!

De kraam aankleden vond ik leuk om te doen. Dit is natuurlijk geen must, maar het kan je wel helpen meer spullen te verkopen. Want laten we eerlijk wezen…een goed uitziende kraam bezoek je sneller toch? Ik ging dus aan de slag met marmer plakfolie (lekker hip) en stalde mijn spulletjes uit. Goed om te weten is dat ik veel minimalistische sieraden had die ik voor €1,- per stuk verkocht. Vanwaar die ene euro? Ik moest er van af en was al blij als er iets van verkocht zou worden.

Mijn kraam in de tweede week

Deze sieraden deden het overigens ontzettend goed en gingen als warme broodjes over de toonbank! In de tussentijd ben ik twee keer gaan kijken. Een keertje was ik met mijn man winkelen in Maastricht en de andere keer ben ik wat gaan bijvullen. Met name kleding, die verkocht best wel goed gelukkig.


Opbrengst

Leuk allemaal denk je nu zeker, maar wat is je eindbedrag?? In mijn tussenstand van vorige stond de teller op €120,50. Een bedrag waar ik al tevreden mee was! Er waren mensen bij die zeiden: “ja…de kraamhuur eraf en je houdt niet veel over”. In mijn geval klopte dat, maar je moet ook kijken naar het doel van degene die de kraam huurt. Je kunt namelijk huren met het idee om lekker te cashen, maar ook op op te ruimen en het bedrag dat je overhoudt te zien als een leuke bijkomstigheid. Bij mij ging het met name om het laatste, al is een leuk bedrag eraan overhouden ook niet verkeerd.

Totaal kwam ik uit op….€157,50!! Een mega opbrengst voor mij!! Voor degene die nu gaan rekenen: de kraamhuur kost normaal gesproken €70,-. €157,50 – €70,- = €87,50. Dit zou dus mijn netto winst zijn. Totaal niet verkeerd en mijn zolder is lekker opgeruimd. Natuurlijk had ik nog wat spulletjes over, maar een paar dagen na het leeghalen van de kraam ben ik op de rommelmarkt gaan staan en heb ik nog veel kunnen verkopen.


Aantal verkochte items

Mijn kraam tijdens de laatste dag

Het aantal items dat ik heb verkocht is totaal 96 stuks! Ontzettend veel!! De mensen van Jouw Marktkraam Maastricht zeiden al dat mijn kraam best goed liep en dat ook zij vonden dat ik veel items verkocht had. Er waren klanten bij die niet één maar meer sieraden tegelijk kochten. Logisch voor die euro natuurlijk, maar wel fijn voor mij! Op vrijdag heb ik mijn kraam leeggehaald en het weekend erop zijn er zelfs nog mensen komen vragen naar mijn kraam. Zo leuk!!


Jouw Marktkraam Maastricht

Wat mij betreft is een kraam bij Jouw Marktkraam Maastricht zeker voor herhaling vatbaar! De manier waarop alles was geregeld, de winkel zelf en de mensen die er werken zijn helemaal top! Ohja…spullen die je overhebt en niet meer mee naar huis wilt nemen kun je ook doneren bij Jouw Marktkraam. Deze spullen verkopen ze dan zelf en de opbrengst daarvan gaat naar het goede doel. Zelf heb ik een paar nieuwe schoenen gedoneerd die ik niet aan doe. Win/win dus!

Geïnteresseerd in een kraam huren bij Jouw Marktkraam Maastricht? Zoals ik al zei kost een hoge kraam voor drie weken €70,-. Normaal gesproken kost een kraam €35,- per week, maar in Maastricht verhuren ze enkel per drie weken (omdat dit het meest voor jou als huurder oplevert) en geven je dan het actietarief van €70,-. Dat is absoluut niet veel als je je bedenkt dat je spullen op een a-locatie in Maastricht liggen drie weken lang! Op een rommelmarkt kost een kraam namelijk ook al snel €25,- of meer en die heb je maar één dag op een locatie buiten het centrum.

Wat vind jij van mijn opbrengst en het aantal verkochte items?

– samenwerking –

6 gedachten aan “Jouw Marktkraam Maastricht: totale opbrengst!!”

  1. Op dit moment ben ik in Maastricht. Gister nog gaan kijken en zag je kraam idd niet. Leuk initiatief moet ik zeggen. En zeker een leuke opbrengt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Mobiele versie afsluiten