Met de caravan op vakantie? Mis deze 5 tips niet!

Wanneer je met de caravan op vakantie gaat zijn er wat meer dingen waar je aan moet denken. Wat dat precies is? Dat lees je in dit artikel!

Sinds het hele corona gebeuren gaan er veel meer mensen met de caravan op vakantie. Tof natuurlijk, want als ex kampeerder weet ik er alles van. Als kind gingen wij altijd met een eigen caravan kamperen en wat was dat altijd leuk. Wanneer je met de caravan op vakantie gaat zijn er wat meer dingen waar je aan moet denken. Wat dat precies is? Dat lees je in dit artikel!

1. Proefkamperen

Wanneer je pas een nieuwe caravan gekocht hebt en je nog niet eerder hebt gekampeerd kan het best spannend zijn om voor het eerst er met de caravan op uit te trekken. Leuke spanning overigens, want het is lekker vakantie. Om het kamperen als eens te proeven en om te checken of je alles hebt wat je nodig gaat hebben kun je het beste nu in het voorjaar een weekendje gaan proefkamperen. Zoek een leuke camping, niet al te ver van huis, en ga daar een weekendje met de caravan staan. Zo ervaar je hoe het is en wat je eventueel mist.

2. Inventaris en boodschappen

Als je een ervaren kampeerder bent heb je natuurlijk al je gehele inventaris, maar wanneer je net begint moet je alles nieuw aanschaffen. Denk aan de voor de hand liggende dingen zoals goede stoelen, een tafel en een gasfles, maar ook aan de dingen die je snel vergeet. Zoals bestek, plastic servies, een afwasborstel en bak, grondzeil, een mat, haringen etc. Uit ervaring weet ik dat er best veel komt kijken bij kamperen, dus check dit goed na en zorg ervoor dat je alles op tijd in huis hebt. Denk ook aan kleine reserve onderdelen van bijvoorbeeld het toilet of de watertoevoer. Dingen zoals pompjes of slangetjes zijn niet duur en klein genoeg om altijd in de caravan te laten liggen. Wanneer dit op vakantie stuk gaat kun je het meteen vervangen en hoef je niet naar een kampeerwinkel te gaan zoeken. Als het om boodschappen gaat kun je natuurlijk alles van huis meenemen, maar bedenk je dat er ter plekke ook winkels zijn. Neem boodschappen mee die je echt alleen bij jou thuis in het dorp of de stad krijgt en laat de rest lekker voor op de boodschappenlijst daar. Scheelt een boel gesjouw en gewicht!

3. Verzekeringszaken

Een caravan neem je achter de auto mee en een autoverzekering heb je altijd. Maar wist je dat er ook een speciale caravanverzekering is? Mijn advies is om deze altijd af te sluiten. Een caravan is, net als een auto, een kostbaar iets. Je kunt middels de klik heel makkelijk een caravanverzekering vergelijken. Binnen 3 minuten heb je jouw caravan compleet naar wens verzekerd en geniet je ook nog eens van de laagste premie. Super toch?! De vergelijker vergelijkt de grootste verzekeraars in Nederland. Heel veel hoef je er niet voor te doen, enkel wat basisgegevens invullen zoals het type caravan, de aanschafwaarde, nieuwwaarde en bouwjaar. Afsluiten doe je vervolgens makkelijk op de website van de verzekeraar zelf.

4. Planning

Ga je rondtrekken door Nederland of blijf je op één plek? Hoe dan ook raad ik aan om altijd te reserveren. Zo ben je verzekerd van een mooi plekje. Vooral als je in het hoogseizoen gaat, want sommige campings zijn dan al snel vol. Wanneer je gaat rondtrekken kun je van te voren de route uitstippelen. Zo heb je een idee waar je overal heengaat en voorkom je dat je pareltjes overslaat of gewoon doelloos rond aan het rijden bent.

5. Inpakken

Dan is het bijna tijd om te gaan. Heb je er al zin in? Waarschijnlijk wel! Zorg voor een stel goede inpaklijsten voor zowel jezelf als de kinderen en ook het huishouden en je zal niets vergeten. Kies overigens altijd op gewicht, want met een caravan mag je, net als in de auto, maar een bepaald gewicht meenemen. Let daar goed op, want ik heb al aardig wat caravans zien slingeren over de weg. Deze waren of te zwaar beladen of niet goed geladen.

Fijne vakantie!

– samenwerking –

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Mobiele versie afsluiten