Met deze 5 sport tips begin jij jouw nieuwe jaar goed!

sport tips

Het nieuwe jaar is alweer begonnen en dus is het tijd om die goede voornemens waar te maken. Met stip op één staat elk jaar toch weer sporten en gezonder leven, maar hoe pak je dat nu aan? Het lijkt namelijk altijd zo simpel, maar toch vinden we het best moeilijk en lukt het ons vaak niet. Met deze 5 sport tips begin jij wel goed jouw nieuwe jaar!

1. Een nieuwe sport outfit

Om het sporten weer op te pakken is het goed om een nieuwe sport outfit aan te schaffen. Of twee of drie als je er echt fanatiek voor gaat. Met een nieuwe sport outfit krijg je weer lekker zin om het op te pakken, want je kunt immers shinen in jouw nieuwe items. De sport items van Hunkemoller.nl zijn altijd heel fijn. Zo bestelde ik dit jaar een nieuwe sportlegging, een shorts (alvast voor in het voorjaar) en een nieuwe sport bh en shirt. Superfijn natuurlijk, want het past van alle kanten goed. De bedoeling is natuurlijk dat het strakjes wat losser gaat zitten. Dat is dan tevens een goed excuus om weer nieuwe sportkleding te kopen 😉

2. Nieuwe sport?

Pak je jouw oude sport weer op of begin je misschien aan iets nieuws? Iets nieuws kan best spannend zijn, maar vormt tevens een hele nieuwe uitdaging. Erg leuk dus en je zult er in het begin vol voor gaan. Blijf dat gevoel ook zeker vasthouden, want soms zul je tegen dingen aanlopen die je nog moet leren. Geef niet op!

3. Thuis sporten

Natuurlijk kun je ook thuis goed sporten. Nu we nog in lockdown zitten is dat het meest logische, want buiten de deur is er niet veel meer dan een rondje wandelen, rennen, fietsen of skeeleren. Ook leuk trouwens, maar met regen doe je dat al minder snel. Zoek een paar goede filmpjes op die jou begeleiden, koop een goede yoga mat en ga aan de slag. Probeer elke dag een momentje te hebben om even thuis te sporten. Je zult je al snel een stuk fitter voelen.

4. Voeding

Naast beweging is voeding natuurlijk ook van belang als je net als mij wilt afvallen. Ik vind dit vaak nog het meest moeilijkste van alles, want heel eerlijk…ik ben geen groente en fruit eter. Ik ben echt een zoetekauw en vind alle lekkere dingen lekker. Ik kan er overigens ook moeilijk van af blijven, dus echt een dieet is niks voor mij. Ik hou dat namelijk maar even vol en val dan dubbel zo hard terug met alle gevolgen van dien. Beter voor mij is een nieuwe levensstijl met gezonde voeding dat ik lekker vind. Zo heel af en toe cheaten mag daarbij, want alles ontzeggen is gewoonweg niet leuk. Op die manier heb je iets om naartoe te leven en om van te kunnen genieten.

5. Stimulans

Ga je er alleen voor of doe je het samen met je partner of misschien wel een vriendin? Belangrijk is dat er altijd iemand is die je bijstaat. Of hij of zij nu met je meedoet of niet, stimulans is altijd fijn. Laat je aansporen tot gezonde voeding en lekkere beweging. Accepteer ook de nodige complimenten dat dat met zich meebrengt 😉 Omarm deze fijne sport tips en ga ervoor!!

– samenwerking –

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mobiele versie afsluiten