Met deze ingrediënten maak je een heerlijk Aziatisch recept

Aziatisch eten

Als je binnenkort een makkelijk Aziatisch recept wilt maken, dan ben je hier aan het juiste adres. Wij willen je namelijk graag tips meegeven voor een paar ingrediënten waarmee je een heerlijk Aziatisch recept maakt. Deze ingrediënten zijn perfect voor een basisrecept en hier kan natuurlijk nog veel meer lekkers aan worden toegevoegd. Zoek je een makkelijk een heerlijk Aziatisch recept? Lees dan dit artikel even door voor je gaat kopen en koken. 

Sambal

Sambal is een van de belangrijkste ingrediënten in dit recept, omdat het de smaak naar een ander level brengt. Sambal wordt bij veel recepten in de Aziatische keuken gegeten en het is een smaakversterker die alles beter en lekkerder maakt. Sambal is een heerlijk sausje van Spaanse pepers en zout en soms wordt hier nog iets aan toegevoegd. Zo heb je Sambal Olek, de basis, en daarnaast Sambal Badjak met uit en Sambal Brandal met knoflook, kemirinoten en ui. Bij Sambal Manis zit suiker en deze is iets zachter. 

Rijst

Bij een goed Aziatisch recept hoort natuurlijk ook goede rijst. Rijst is een basis-ingrediënt dat je in veel Aziatische recepten terug zult vinden. Rijst kun je namelijk met veel dingen eten en met veel andere ingrediënten paren. Zo kun je er natuurlijk ook de sambal aan toevoegen en daarnaast nog lekkere groente en een goed stuk vlees. Je kunt rijst in een pan koken, maar wij raden altijd een rijstkoker aan. In een rijstkoker kook je snel en makkelijk de rijst en deze zal dan altijd goed van smaak zijn. Als je bezig gaat zijn met de Aziatische keuken, dan is een rijstkoker inslaan zeker een aanrader want het is een stuk makkelijker dan rijst koken in een pan. 

Goede groentes

Bij een goed Aziatisch recept horen ook de beste groentes. Goede Aziatische groentes zijn gelukkig goed te vinden, zoals paksoi of heerlijke edamame die elk gerecht beter maakt. Edamame en andere Aziatische groentes zullen het gerecht helemaal afmaken en net dat extra beetje crunch eraan geven. Je kunt ze bijvoorbeeld ook even bakken of frituren in de panko en dan smaken ze nog beter. Een beetje rijst en sambal erbij en je hebt al een heerlijk Aziatisch recept. Bezoek je lokale Aziatisch winkel voor deze groentes en nog veel meer heerlijk eten. Hier zul je ook goede rijst en bijvoorbeeld panko of sambal kunnen vinden. Meestal kun je deze in handige grootverpakkingen kopen.

– samenwerking –

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Mobiele versie afsluiten