Mijn eerste ervaring met Jouw Marktkraam Maastricht

Jouw Marktkraam Maastricht

Sinds een kleine twee weekjes heb ik een kraam bij Jouw Marktkraam in het centrum van Maastricht! Ik had er al eens eerder bij andere bloggers over gelezen, over het concept van Jouw Marktkraam. Ken je het nog niet, dan lees zeker even verder. Ook deel ik mijn kraam met jou, geef ik je wat tips en tricks en vertel ik voor hoeveel ik nu, na een kleine twee weken heb verkocht!

Het concept van Jouw Marktkraam Maastricht

Jouw Marktkraam is een uniek concept waar iedereen die dat maar wilt een kraam kan huren om zijn of haar spullen te verkopen. Dit kunnen nieuwe spullen zijn, maar ook gebruikte spullen. Voorwaarde is natuurlijk dat ze wel nog netjes en goed zijn. Wat kraam betreft kunt je kiezen tussen een kleinere kraam en een grote kraam. 

Zelf kreeg ik de kans om een grote kraam te huren voor drie weken. In Maastricht kost een dergelijke kraam €35,- per week, maar omdat ze liever hebben dat je wat langer huurt (langer huren betekent een betere opbrengst voor jou) hebben ze een actie dat je de kraam drie weken lang krijgt voor €70,-. Een week krijg je dus gratis.


De winkel

De winkel van Jouw Marktkraam Maastricht is vrij groot. Hij ligt in de Jodenstraat, een zijstraatje pal naast het VVV kantoor. Super centraal gelegen en in de zomer ideaal omdat er best veel toeristen langskomen. Aan het ene uiteinde van dit straatje is de Grote Staat, dé winkelstraat in Maastricht met bekende grote ketens. Aan de andere kant zit je aan de Maas, waar het leuk vertoeven is op het terras. De winkel telt vier verdiepingen, al zijn het niet complete verdiepingen, maar meer halve verdiepingen qua oppervlakte, een soort tussenverdiepingen zeg maar. Boven is er een koffiecorner waar je lekker even kunt chillen, gezellig!

In Jouw Marktkraam in Maastricht vindt je zowel tweedehands spullen als nieuwe items van webshops die alleen verkopen op het web en (nog) geen stenen winkel hebben. Voor hun is dit een ideale manier om te kijken hoe hun spullen het doen in een winkel en om zo een nog breder publiek aan te trekken.


Mijn kraam

Mijn kraam is een hoge kraam en staat op de perfecte plaats. Hij ligt op de tussenverdieping tussen de begane grond en de kelder. Als je op de begane grond rondloopt zie je mijn kraampje al goed staan.

Key voor een goede verkoop is om je kraam leuk aan te kleden. Hiermee bedoel ik subtiel natuurlijk, je moet er geen kermis van maken. Een leuk aangeklede kraam trekt namelijk veel meer aan dan een boel items op een stel kale houten planken. Etalages zijn tenslotte ook altijd mooi aangekleed en zo moet je jouw kraampje ook benaderen.

Zelf heb ik gekozen om twee planken te bekleden met plakfolie met marmerprint. Juist omdat het zo lekker hip is en ik ook hippe items verkoop in mijn kraampje. Daarbij maak ik ook reclame voor mijn blog ermee, dus het moet wel een beetje uitstralen wat ik ook met mijn blog wil bereiken. In principe mag je met je kraam doen wat je wilt, zolang je maar niets beschadigd. De folie van mij moet er bijvoorbeeld makkelijk af gaan en geen plaklaag achterlaten. De onderste plank heb ik niet bekleed, want hier staan schoenen op en een stapel kleding. Verder hangt kleding er over dus dan zie je het niet zo.

Bovenin is er ook een hanggedeelte, maar dat heb ik voor wat anders gebruikt. Als je nu veel kleding hebt is dat natuurlijk ideaal, maar ik wilde hier wat anders mee doen. In mijn kraampje verkoop ik namelijk heel veel minimalistische sieraden, zoals oorbellen, kettingen en armbandjes. Deze wilde ik aan touwtjes met papercliphartjes ophangen en een deel ervan in een soort van schaal doen. Ook verkoop ik wat telefoonhoesjes die ik in een schuin rieten mandje heb gezet. Zo presenteer je het wat leuker en trekt het de aandacht van klanten.

Wat ik nog gedaan heb en wat erg veel tijd koste, is dat ik mijn visitekaartjes overal bij elk item gebruikt hebt. Zo heb ik de sieraden in doorzichtige plastic zakjes gedaan met daarin mijn visitekaartje van mijn blog en op het zakje de prijssticker. Aan kleding en schoenen heb ik mijn visitekaartjes met een touwtje gehangen en hierop de prijssticker geplakt. Geeft weer lekker wat reclame!


Wat verkoop ik verder nog?

 • kleding van mijzelf
 • enkele kleding items van Benthe
 • twee paar schoenen van mijzelf en drie paar van Benthe
 • tasjes en een sjaal
 • minimalistische sieraden
 • telefoonhoesjes voor de iPhone 6
 • enkele diverse spulletjes

Heel veel van deze items, behalve de kleding, tasjes en schoenen, verkoop ik voor €1,- per stuk. Waarom zo laag? Ik wil er graag van af. Deze spullen had ik namelijk ingekocht om een webshop mee te starten maar omdat ik zwanger werd van Brody is dit er niet van gekomen en werd het op de lange baan geschoven. Nu wil ik ze dus verkopen, want nu zijn de items nog hip.


Nu de grote vraag…voor hoeveel heb ik al verkocht?

Mijn kraam is nu een kleine twee weken open en ik zit momenteel op €64,-! Drie weken kraamhuur kost €70,- dus die wil ik er minimaal uithalen. Omdat ik zoveel spulletjes voor €1,- per stuk verkoop is dat natuurlijk moeilijker te halen dan dat je kleding en dergelijke verkoopt voor meer per stuk. Toch ben ik ervan overtuigd dat ik die €70,- ga halen en misschien nog wel iets meer. Aan het einde van de huurperiode krijg je het bedrag overgemaakt.

Wat fijn is, is dat je tussendoor gewoon kunt binnenlopen en je kraam kunt aanpassen en bijvullen. Je hoeft geen afspraak te maken en mag met je kraam doen wat en wanneer je wilt. Ook is er een Jouw Marktkraam app waarmee je elke dag kunt zien voor hoeveel geld je verkocht hebt, om hoeveel items het gaat en je totale opbrengst kan zien. Enig minpuntje is dat je niet kunt zien WAT je hebt verkocht, dus daarvoor moet je wel even naar de winkel. Overigens zijn ze op maandag en dinsdag dicht, dus vandaar dat daar altijd €0,- staat 😉 Omdat Maastricht 75 km. van mijn woonplaats af is ben ik er dus niet heel veel te vinden. Wel was ik er vorige week eventjes om te kijken hoe mijn kraam eruit zag en er was al het e.e.a. weg. Toch wil ik hem nu nog niet aanvullen, want een te volle kraam is ook niet mooi.


Jouw Marktkraam Maastricht

Het contact met de mensen van Jouw Marktkraam Maastricht is ontzettend goed. Je kunt ze altijd mailen en je krijgt snel antwoord. Ze zijn ontzettend vriendelijk, geven je tips en leggen alles goed uit. Elke dag wordt je kraam mooi opgeruimd zodat hij er altijd netjes en verzorgd uit ziet. Extra leuk: omdat ik een blog heb maken ze reclame voor me. Dat doen ze overigens ook voor mensen met een webshop die er een kraam hebben gehuurd. Zo proberen ze op creatieve manieren leuke samenwerkingen te creëren en er het beste uit te halen. Echt helemaal top!!

Over een dikke week loopt mijn huurperiode bij Jouw Marktkraam in Maastricht af. Ik ben benieuwd wat er dan nog over is en voor hoeveel ik dan verkocht heb in totaal. Heb je spulletjes die je na je huurperiode niet meer mee wilt nemen naar huis, dan kun je ze overigens aan Jouw Marktkraam doneren. Zij verkopen jouw spulletjes dan en de opbrengst gaat naar het goede doel. Mooi initiatief!!

Wil je dus nog mooie minimalistische sieraden voor een spotprijsje? Kom dan zeker eens naar mijn kraam! Het staat er nog t/m volgende week donderdag. Wil je een zelf een kraam huren? Kijk dan eens op www.jouwmarktkraam-maastricht.nl en volg Jouw Marktkraam Maastricht op Facebook! Naast Maastricht zijn er overigens nog meer locaties waar dit concept gevestigd is!

Kende jij het concept van Jouw Marktkraam al?

– samenwerking –

16 gedachten aan “Mijn eerste ervaring met Jouw Marktkraam Maastricht”

 1. Ik vind het wel een aardig concept, maar je moet echt goede spullen ervoor hebben.
  Als je veel artikelen van zeg 1 euro verkoopt, ben je er al 70 kwijt voor je je kraam eruit hebt.
  Dan pas begin je te verdienen.
  De kraamhuur vind ik daarom toch te hoog, helemaal als ze ook nog eens 2 dagen in de week dicht zijn.

  1. Ben ik het niet helemaal mee eens, de prijs van een kraampje voor een a-locatie in een grote shopstad is echt niet verkeerd. Betaalde ik laatst ook om een stand te hebben op een overdekte markt. Daarnaast zijn de meeste winkels toch dicht op zondag en maandag? 😉

 2. Wauw! Wat een ontzettend leuk concept. Ik kende dit nog helemaal niet, maar echt zo’n leuk idee! Ik vraag me wel af hoe ze het doen qua stelen? Moet je van tevoren een soort inventaris aangeven met spulletjes die je neerlegt, zodat je aan het einde kan tellen of eventueel iets gestolen is? Als ik ooit in Maastricht ben moet ik hier even binnenlopen!

 3. Leuk te lezen Jolanda! Ik heb het vorig jaaar ook gedaan en een mooi bedrag eruit gehaald. Dat moet jou zeker ook lukken! Ik had ook veel boeken etc erin staan. Succes nog even!

 4. Jeetje wat een idee en leuk! helaas is Maastricht ietwat ver om even te komen kijken. Het is echt berehandig op deze manier je spullen te kunnen verkopen.Hopleijk gaat het concept zich verspreiden, leuk stuk

 5. Jeetje wat een idee en leuk! helaas is Maastricht ietwat ver om even te komen kijken. Het is echt bere handig op deze manier je spullen te kunnen verkopen. Hopelijk gaat het concept zich verspreiden, leuk stuk

 6. Ik wist niet dat Maastricht ook een ‘Jouw marktkraam’ heeft! Als ik er eens ben, moet ik toch maar eens binnen stappen 🙂 Het is een dik half uur met de auto van mij vandaan.
  Leuke manier om je spulletjes te verkopen! En geen zeur berichtjes o.i.d. zoals op bijvoorbeeld Marktplaats 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Mobiele versie afsluiten