Mijn wens voor een terrasoverkapping

terrasoverkapping

Als je me langer volgt weet je dat we momenteel nog in een verbouwing zitten. Hoewel het nu echt bijna klaar is moeten we toch nog wat dingen doen. Denk aan een nieuwe vloer, het buitenterras en gordijnen. Toch blijven we een boel wensen houden. Eén van mijn wensen is een terrasoverkapping.

Nu we net hebben aangebouwd zal een terrasoverkapping nog even moeten wachten, maar hoe mooi is zo’n overkapping wel niet?! Het straalt toch wat luxe uit als je het mij vraagt. En niet alleen is het mooi, het is ook nog eens heel gezellig en praktisch. Je kunt er namelijk lekker onder zitten als het regent in de zomer en je kunt je tuinmeubilair er goed onder opbergen. Hierdoor blijft het langer mooi, want het wordt niet blootgesteld aan de weersinvloeden zoals regen en sneeuw.

Een terrasoverkapping is er in vele soorten. Zo zijn er de welbekende die je tegen je huis aan laat maken, maar die wat ik mooi vind is wat anders. Deze plaats je namelijk elders in je tuin, bijvoorbeeld ergens waar altijd de zon schijnt. Voor ons zou dit achter in de tuin zijn. Gelukkig hebben wij een vrij lange tuin, dus ondanks een aanbouw zou een overkapping aan de achterkant van onze tuin geen probleem zijn. We houden dan nog genoeg tuin over voor de kindjes om te spelen.

Zo’n vrijstaande terrasoverkapping (laat ik het met gemak zo maar even noemen) zou ik dan wel heel gezellig aankleden. Allereerst moet er een mooi terrasje onder gelegd worden, het liefst van mooie terrastegels. Wat aankleding betreft wil ik het graag zoals in de stylingsboekjes. Ik zou er dan graag een mooie loungebank onder willen hebben met van die mooie dikke kussens. Ook leuke decoratie komt eronder. Omdat ik het het liefst aan één van de zijkanten aan de achterkant van onze tuin zou willen, wordt tenminste één zijde dichtgemaakt. Hier kun je dan nog gezellige dingetjes ophangen. Denk ook nog aan een leuk laag tafeltje met mooie kaarsjes en windlichten en grote windlichten aan de zijkant van de loungebank. Ik denk dat je nu wel een beetje mijn stijltje voor ogen hebt toch?

Zoals ik al zei moet een dergelijke terrasoverkapping nog even wachten, maar de plannen zijn er al wel (al zijn ze nog heel vaag). Voor nu is het voor ons even belangrijk om de huidige verbouwing af te ronden en te zorgen dat we in de zomer met de kindjes fijn op een terrasje buiten kunnen zitten. Met de openslaande deuren open hoop ik deze zomer heerlijk van dit alles te mogen genieten. En daarna? Dan komt die terrasoverkapping misschien wel aan de beurt 😀

Heb jij een terrasoverkapping of zou jij er een willen?

– samenwerking –

Eén gedachte over “Mijn wens voor een terrasoverkapping”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Mobiele versie afsluiten