Mijn wensen voor een nieuw toilet

Mijn wensen voor een nieuw toilet

Sinds wij ons huis hebben gekocht hebben we zowat alles verbouwd. Echt alles is eruit gegaan en alles opnieuw erin. Je kunt je voorstellen dat dit heel veel werk is geweest. Nog steeds zijn we niet helemaal klaar, want het enige dat al jaren op de to do list staat is het toilet. Na de feestdagen gaan we hier zo langzamerhand mee beginnen. Momenteel zijn we ons nog wat aan het oriënteren, maar stiekem weet ik al precies wat ik wil 😉

Een nieuw toilet

Een nieuw toilet, het lijkt zo gepiept. Het is een vrij kleine ruimte en met name ons toilet is echt een postzegel. Het slopen heb je binnen enkele uurtjes gedaan, maar dan…Er komt toch echt meer bij kijken dan dat je van te voren denkt. Zo hebben we bijvoorbeeld nu een staand toilet en dit wordt een hangend toilet. Hiervoor moet er een nieuwe afvoer aangelegd worden en moet de oude dichtgemaakt worden. Dit laten we doen, want zo weten we dat het goed gebeurd.

Tegels

Momenteel hebben we een soort van metro tegels in het toilet en is de bovenste helft van de muren gestuct. Hier komen nieuwe tegels in en ook wordt er weer een deel opnieuw gestuct. Het stucwerk is niet meer helemaal up to date namelijk. Qua tegels vind ik een combinatie van beige tegeltjes en goud erg mooi. De gouden tegeltjes zouden dan van die matjes worden en ik zou dat als accent willen gebruiken bij bijvoorbeeld de achterwand. De rest zou dan beige worden. Ook de vloer moet voorzien worden van nieuwe tegels. Die wat er bij ons in liggen zijn totaal niet mooi en hebben we dan ook jaren geleden geverfd. De vloer wordt gewoon lekker neutraal.

Fonteintje

Of we opnieuw een fonteintje willen weten we nog niet. De aansluiting zit er wel al, dus waarschijnlijk wel. Een groot nadeel hiervan is dat het toch altijd wat ruimte in beslag neemt, hoe klein het ook is. Omdat we al een niet te groot toilet hebben is elke centimeter natuurlijk gewonnen.

Decoratie

Tot slot als alles af is wil ik gaan kijken voor een paar mooie decoratie stukken. Niets meer van de action of een degelijke winkel, maar echt mooie dingen. Hiermee fleur je jouw toilet namelijk ook helemaal op. Denk bijvoorbeeld aan een mooie toffe vaas die goed bij de gekozen kleuren van de tegels passen, wat pampasgras voor erin en misschien een mooie kandelaar en kaars. Zo heb je ook in deze kleine ruimte een fijn sfeertje dat goed past bij de rest van je huis.

Heb jij nog een goede tip voor mij?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Mobiele versie afsluiten