Moment voor jezelf: zo maak je van je badkamer een echte wellness

Wellness badkamer

Nu het buiten steeds kouder is en de dagen donkerde zijn, brengen we steeds meer tijd in huis door. Deze periode van het jaar is ideaal om eens extra goed voor jezelf te zorgen en op te laden. Kies voor een heerlijke wellness middag of -avond in je eigen badkamer. Met deze tips creëer je de perfecte setting!

Jouw eigen home spa

Vroeger was de badkamer vooral een functionele ruimte, maar de laatste jaren is dit plekje in het huis steeds meer een ontspanningsruimte. Het is een plek waar je je terug kan trekken voor een echt relax-moment. Een geurkaars, fijne muziek, lekker badschuim… Maar verlichting is ook essentieel. Denk aan de algemene verlichting tot het licht rondom de spiegel. Licht kan net die juiste sfeer creëren, zodat de badkamer in een oase verandert waar je uren in wil blijven badderen en ontspannen.

Set the mood

Daglicht-wit is perfect om mee wakker te worden omdat het overeenkomt met je biologische ritme. Voor het aanbrengen van je make-up is neutraal wit de beste optie. Kies ’s avonds juist voor warm-wit, wanneer het tijd is om te ontspannen. Dimbaar licht is hierbij dus zeker een aanrader!

Beeldmateriaal: Sanitairwinkel

A touch of…black

Ga je liever mee in de trend van dit moment en wil je zoveel mogelijk zwarte elementen in je badkamer? Ga dan voor de zwarte regendouche. Het straalt dat gevoel van wellness uit en geeft je dat ultieme gevoel van genieten. Met een luxe hanglamp creëer je nog eens extra een luxe wellness-sfeer. Hang de lampen naast de spiegel als zwevende spiegellampen of kies voor drie exemplaren naast elkaar in de hoek van de ruimte voor het echte eyecatcher-effect. Maak het geheel af met een stijlvol zwart badkamerkastje, zwarte kranen, douchekop of een spiegel met zwarte rand.

Lichtgevende tegels

Ben je in voor iets nieuws en gedurfds? Probeer dan eens een speciale verlichting die van jouw tegels een echte blikvanger maakt. De LED-strips zijn verwerkt in het tegelwerk en geven jouw badkamer een chique uitstraling. Ook zijn er LED-tegels verkrijgbaar. Deze tegels passen tussen de standaard wandtegels en creëren een decoratieve, vlakke accentverlichting. Kies voor warm wit of in kleur regelbaar licht en creëer precies de juiste sfeer.

Handdoeken

Dat echte gevoel van wellness krijg je wanneer je alles mooi opruimt en neerlegt. Denk bijvoorbeeld eens aan de handdoeken. Vouw jij ze gewoon normaal op en leg je ze in de kast? Of maak je er iets moois van en rol je ze op om ze als rolletjes in een vakkenkastje te leggen? Het zijn kleine details, maar dit maakt wel het verschil tussen een gewone badkamer en die mooie wellness badkamer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mobiele versie afsluiten