Natuurlijke tanning: beter dan de zonnebank

natuurlijke tanning

Ben jij een liefhebber van de zonnebank voor een mooi bruin kleurtje? Dan is er iets beters om te overwegen: natuurlijke tanning. Onder de zonnebank wordt je namelijk blootgesteld aan een hoge dosis uv-straling. Daarmee loop je meer risico op huidkanker. Met natuurlijke tanning bereik je hetzelfde effect, maar dan zonder de risico’s. Hoe zit dat precies?

Wat is natuurlijke tanning?

Natuurlijke tanning producten werken met DHA, dihydroxyacetone. Dit reageert op de eiwitten in de bovenste laag van je huid. Die laag bestaat uit dode huidcellen. De kleur van je huid wordt er wat donkerder van. Door de reactie ontstaat een bruine kleur. De stelregel is: hoe meer DHA, hoe bruiner de tint.

Meestal ontstaat het effect binnen een uur. Het blijft zich 8 tot 24 uur na het aanbrengen ontwikkelen. Niet alle tanning producten zijn hetzelfde. Sommigen zijn gemaakt op natuurlijke basis, terwijl anderen werken met chemicaliën. Je kunt het best kiezen voor groene, duurzame, natuurlijke tanning producten.

Een gezond kleurtje

In Nederland zeggen we het vaak tegen elkaar, na de zomervakantie: “Oh wat zie je er goed uit, wat heb je een gezond kleurtje!” Die donkere teint op de huid beschouwen we als gezond. Alleen is dat voor sommige mensen niet weggelegd. Om dat toch te bereiken, kun je bijvoorbeeld Marc Inbane producten gebruiken. De Marc Inbane Natural Tanning Spray zorgt ervoor dat je huid wordt voorzien van een mooi kleurtje.

Daarnaast zijn er nog allerlei andere tools die je kunt gebruiken om tot een mooi effect te komen. Denk bijvoorbeeld aan borsteltjes waarmee je een egale verspreiding van de kleur op de huid bereikt. Een mooie kleur, zonder zonnebank.

Goed zorgen voor je huid

Je huid moet er niet alleen gezond uit zien, maar ook gezond zijn. Door regelmatig skin care producten te gebruiken, kun je de gezondheid van je huid stimuleren. Murad producten helpen daar bijvoorbeeld bij. Dr Murad is een dermatoloog, apotheker en houder van 19 dermatologische patenten. Hij behandelde al meer dan 50.000 patiënten.

Dr. Murad kan worden gebruikt door iedereen die een stapje verder wil met huidverzorging, last heeft van acne, of mooier oud wil worden. Vaak wordt gedacht dat skin care producten alleen voor vrouwen zijn. Mannen smeren niet zo snel. En dat is zonde, want huidzorg producten zijn net zo belangrijk voor mannen als voor vrouwen. Zorg dus goed voor jezelf en ga voor die mooie, natuurlijke uitstraling. Zodat je er niet alleen gezond uit ziet, maar ook gezond bent!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mobiele versie afsluiten