New skincare brand: Chatelier Cosmetics (review Pure Cell Protection)

Chatelier Cosmetics

Sinds een paar maanden zijn we in Nederland een mooie en luxe huidverzorgingsmerk rijker. Het heet Chatelier Cosmetics en het merk is duurzaam: het is 90% organisch, milieuvriendelijk, cruelty free en superluxe! Het merk heeft momenteel een lijn met drie heerlijke serums, waarvan ik je vandaag het Pure Cell Protection serum uitgebreid laat zien.

Chatelier Cosmetics

Laura Kaats, oprichtster van het merk, was zich voorheen al bewust van natuurlijke en eerlijke huidverzorging. Toch was dat niet helemaal zoals ze dat wilde. De echte high-end merken bekommeren zich namelijk niet heel veel om duurzaamheid. Dat kon beter vond Laura en daarmee is ze haar eigen merk begonnen: Chatelier Cosmetics.

De producten van Chatelier Cosmetics, de drie serums, zijn 97% natuurlijk en meer dan 90% organisch. Ze bevatten geen onnodige ingrediënten, zoals filters, textuurverbeteraars en kleurstoffen. Ook nare stofjes zoals parabenen en minerale oliën zijn vermeden. De formules van alledrie de producten zijn non-toxic en geschikt voor alle huidtypen. Een leuk detail is dat wanneer je een product van Chatelier koopt, je meteen een boom hebt geplant. Goed voor jou en het milieu dus!

Pure Cell Protection

Het Pure Cell Protection serum is een nachtserum. Het bevat een krachtige mix van antioxidantrijke planten, bloemen en fruit. Het stimuleert de celvernieuwing, collageen- en elasticiteitproductie om de huid mooi te houden. Tevens hydrateert het diep en creëert het een barrière om de huid te beschermen. Microben, gifstoffen en andere invloeden van buitenaf krijgen zo geen kans om de huid binnen te dringen. Doordat de huid ’s nachts herstelt biedt het serum een perfecte werking voor dit beschermende schild.

De verpakking vind ik echt te gek. Ik hou van luxe en ben echt een sucker voor mooie verpakkingen. Hier heb je me dus echt mee. De glazen flacon wordt mooi gepresenteerd in het doosje. Mooi vind ik de gouden details, van het ‘naamplaatje’ op de voorkant tot de gouden ring van het pipetje. Ook straalt het eenvoud uit en juist dat is wat het zo luxe maakt. Less is more.

Fijn is dat het een pipetje bevat. Omdat het product zo puur is heb je er namelijk maar enkele druppels van nodig en met het pipetje kun je heel goed doseren. Zo gaat er geen product verloren.

De textuur van het product is heel vloeibaar, vergelijk het met een iets dikkig water. Hierdoor zijn enkele drupjes genoeg voor je huid, hals en decolleté. Je brengt het serum aan op een gereinigde huid. Bij mij voelt het wat aan als een subtiele olie. Het laat een heel zacht laagje achter op de huid, maar is niet vet en plakt niet. Super dus. De geur is heel subtiel en wat bloemig, erg lekker vind ik.

Ik gebruik het product nu twee weken en mijn huid blijf mooi. Voor mij is het dus een teken dat het werkt. Heb ik een product dat niet goed werkt, dan reageert mijn huid daar altijd heel snel op door het tonen van oneffenheden en puistjes. Ook kunnen er dan wel eens droge irritatieplekjes ontstaan. Dit is met Chatelier dus niet het geval. Mijn huid voelt ook echt een stukje zachter aan en heeft een mooie glow. Heel fijn! Het maakt me tevens heel erg benieuwd naar de andere twee serums van het merk!

Nu we de herfst ingaan is dit serum van Chatelier Cosmetics echt een aanrader. Juist omdat het de huid hydratatie geeft en beschermt vormt dit een geweldige combinatie voor het najaar. Het is een echt high-end merk bomvol kwaliteit en luxe en daar betaal je natuurlijk wel voor. Een flacon heeft een inhoud van 30 ml. en kost €139,95. Je shopt het direct op Chateliercosmetics.com.

Gebruik jij een speciaal serum voor de herfst?

– Dit artikel bevat producten die zijn opgestuurd door een merk/bedrijf –

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Mobiele versie afsluiten