Obagi Sun Shield Matte SPF 50

Obagi Sun Shield Matte SPF 50

De zomer lijkt qua weer nog even op zich te laten wachten, maar een goede zonbescherming in huis halen is echt al een must. Zo ben je helemaal voorbereid wanneer we weer kunnen genieten van een lekkere zomerse dag. Bescherm je huid met bijvoorbeeld de Obagi Sun Shield Matte SPF 50. Deze heeft een lekkere hoge factor voor een optimale bescherming.

Dat UV-stralen slecht zijn voor je huid en je gezondheid weten we allemaal wel. Toch smeren we lang niet allemaal zo goed als we dat zouden moeten doen. Een goede bescherming tegen deze stralen wilt zeggen dat je je altijd insmeert. Ook als het bewolkt is en ook als het niet heel warm is. UV-stralen kunnen namelijk het collageen en elastine in de huid beschadigen, waardoor fijne lijntjes, rimpels, pigmentvlekken en zonverbranding ontstaat. Vroegtijdige huidveroudering dus. Mocht je huid vaker beschadigd raken door de zon loop je ook nog eens een flinke grotere kans op huidkanker.

Obagi Sun Shield Matte SPF 50

Deze Obagi Sun Shield Matte SPF 50 is een fijne zonbescherming die je dagelijks kunt gebruiken. Hij heeft een factor 50, wat heel goed beschermt tegen de schadelijke effecten van de zon. De formule bevat fysische en chemische filters die tegen zowel tegen UVA als UVB beschermen. Het product is ideaal om te gebruiken op je gezicht, want het laat een mat laagje achter. Geen vette textuur dus of glimmende hoofden meer.

De textuur is prima. Het smeert heel goed en is wit, maar laat geen witte waas achter. Let wel even op met witte kleding, want net als alle andere zonbescherming kan ook dit vlekken geven. Het product voelt na het smeren niet vet aan. Hij geeft een mat resultaat en voelt wel ietwat stroef aan op de huid. Dat is overigens niet vervelend, want dit zorgt juist voor die matte look. Het product is niet comedogeen en dermatologisch getest.

De formule van Obagi Sun Shield Matte SPF 50 is parabeenvrij, parfumvrij en niet-comedogeen (wat wilt zeggen dat het de poriën niet verstopt). Hij is voor alle huidtypen te gebruiken. Je brengt het royaal aan 15 minuten voordat je de zon in gaat. Goed om te weten is dat hij niet waterproof is, dus na het zwemmen moet je altijd opnieuw goed insmeren. Smeer sowieso elke 2 uur opnieuw in voor een optimale bescherming. Deze Obagi Sun Shield Matte SPF 50 heeft een inhoud van 85 gram en kost €50,-. Je kunt hem online bestellen op Obagi Nederland.

Welke zonbescherming smeer jij deze zomer?

– Dit artikel bevat producten die zijn opgestuurd door een merk/bedrijf –

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Mobiele versie afsluiten