Ons weekendje Roompot Schaijk

Roompot Schaijk

Afgelopen weekend was het dan zover! Een weekend waar we lang naar uit hebben gekeken. We gingen namelijk naar Roompot Schaijk, een vrij nieuw park midden in Brabant. Het leent zich uitstekend om even de rust op te zoeken, of dat nu met of zonder kindjes is. Je hebt er namelijk in beide gevallen genoeg te doen. Wat wij allemaal gedaan hebben, hoe het park en de waterlodge bevielen en of we er nog eens terug willen gaan lees je vandaag!

Roompot Schaijk

Midden in de natuur ligt het kleine maar oh zo gezellige Roompot Schaijk. Het park is vrij klein en stiekem nog in aanbouw, al hebben wij als gasten daar niets van gemerkt. In de toekomst wordt het dus nog wat groter. Wij kregen een waterlodge, welke zoals de naam al zegt aan het water ligt. De ligging hiervan is onwijs leuk, rustgevend en ook zeer gezellig. De andere lodges bevinden zich bij elkaar op het park met gezellige paadjes en weggetjes. Ook deze liggen erg leuk. Fijn is dat geen enkele lodge geschakeld is en je dus geen directe buren hebt waar je eventueel last van zou kunnen hebben.

De waterlodge

Aangekomen op het park hebben we meteen uitgeladen en de waterlodge verkend. Mijn eerste indruk was meteen top. Ik ben echt verliefd op deze lodges, want jongens wat zijn ze gezellig. Er is bijvoorbeeld veel hout gebruikt in de muren en plafonds, waardoor het geheel heel gezellig is en warm en welkom aanvoelt. Door veel gebruik van wit, compacte maar oh zo moderne en toffe meubels en een praktische inrichting heb je het gevoel van lekker wat ruimte.

Ook de slaapkamers zijn top. Wij hadden een 6-persoons waterlodge, welke bestaat uit drie slaapkamers, een apart toilet en twee badkamer. Eén van de badkamers ligt ensuite aan een slaapkamer. Verder is er een klein kamertje met een stapelbed en nog een slaapkamer met een tweepersoonsbed. Een kast is er nergens, je maakt gebruik van leuke kledingrekken. In onze slaapkamer hing een tv en op de twee grotere slaapkamers staat een poefje. Wat ons meteen opviel was de vloerverwarming. Wat is dit fijn zeg! Wij zijn vaker op vakantieparken geweest en rond deze tijd van het jaar kan het er soms best koud zijn. Met name wanneer je in de ochtend opstaat. Wij hebben het hier in Schaijk geen moment koud gehad. De lodge lijkt onwijs goed geïsoleerd en de vloer bleef lekker warm. De vloer was sowieso top, want je veegt het makkelijk schoon.

Buiten is een fijn terras met een tafel en stoelen. Wij hebben niet buiten gezeten, want het was koud en af en toe regende het. In de zomer lijkt het me echter heerlijk om hier te zitten, want je zit meteen aan het water. Met kindjes even opletten, maar heel gezellig aangezien de eendjes hier je beste vrienden zijn. Wij hebben ze dan ook regelmatig aan de deur gehad.

Het park

Op het park zelf zijn wat dingen te doen voor de kindjes, zoals een Spray Park wat heel erg leuk is voor in de zomer. Nu in de winter was daar uiteraard niet veel te doen. In de schoolvakanties en rondom de feestdagen is er ook animatie aanwezig en worden er verschillende activiteiten voor kindjes georganiseerd. Ook was er een buitenspeeltuintje, waar onze kindjes af en toe gespeeld hebben. Daarnaast was er ook een geweldig gezellig terras met lampjes. Ontzettend sfeervol!!

Bij het park ligt ook Restaurant Charlie’s, een tof familie restaurant met daarin een binnenspeeltuin. Wij hebben hier de tweede avond gegeten en zijn hier enorm bij verrast. Het eten is er namelijk heerlijk! Mijn tip: kies voor het Charlie’s Factory chocolade toetje, intens genieten!! Tussen het eten door kunnen de kindjes lekker spelen, ideaal voor hen en voor de ouders die zo ook wat rustig kunnen eten 😉

Van Roompot kregen we ook een uurtje bowlen cadeau. In het centrumgebouw zit net voordat je Charlie’s in gaat ook een aparte ruimte met daarin twee bowling banen. Het is meer kegelen, want het zijn geen ballen met vingergaten erin. Dat mocht de pret overigens niet drukken, want de kindjes gooiden hier top mee. Wij hebben ook hier weer enorm van genoten. De receptie is vrij klein en lekker huiselijk. Mocht je zin hebben in lekkere snacks of een snelle pannenkoek willen maken in je lodge dan kun je terecht bij de mini shop. Hier kun je zelf alles pakken wat je nodig hebt en zelf afrekenen. Heel handig! Wil je warme broodjes? Dan kun je die bestellen en afhalen. Ook hebben ze bij de receptie allerlei folders met dingen om te doen in de omgeving en kun je er fietsen huren en fietsroutes krijgen. De omgeving leent zich hier perfect voor.

Onze ervaring

Wij hebben ons weekend hier heerlijk doorgebracht. Omdat het bijna Sinterklaas is had ik wat knutselspullen meegenomen, dus dat hebben we ook lekker op ons gemakje gedaan. Ook zijn we zaterdagmiddag even van het park geweest om naar de Sinterklaas film te gaan en hebben we nog een avondje gegourmet.

Of Roompot Schaijk een aanrader is? Ik vind van wel (en zoals je hierboven kunt zien Benthe ook). Het park is heel netjes, schoon en de lodges zijn heel gezellig. Het personeel is onwijs vriendelijk en wilt en kan je overal bij helpen. Benthe was dan ook intens verdrietig toen we naar huis gingen. Wij hebben er een goede ervaring mee gehad en zou dat dus iedereen aanbevelen. Als je gaat, kies dan een waterlodge. Dat geeft jouw verblijf net wat meer schwung en nog meer gezelligheid! Boeken kan op Roompot.nl!

– samenwerking –

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Mobiele versie afsluiten