Ontdek je diepste droom bij Casa Rosa Retreat

Casa Rosa Retreat

Dromen doen we allemaal, maar hoe zit het met de uitvoering ervan? Juist die stap is wat vaak ontbreekt, want we hebben geen idee hoe we het moeten aanpakken. Ook blijven we bezig met allerlei zaken van alledag en dus lijkt die droom er nooit te komen. Tot een paar weken terug had ik niet direct een droom, maar ik heb hem gevonden tijdens mijn reis naar Casa Rosa Retreat. Voor mij was dit de eerste retreat ever en wat beviel hij goed. In deze blog vertel ik er alles over!

Casa Rosa Retreat

Ik weet nog heel goed het moment dat ik de mail van Dorien kreeg: ‘Je mag mee naar Mallorca!’. Ik was door het dolle, want stiekem wist ik toen al dat dit het meest mooie cadeau en de meest bijzondere reis ooit zou worden. Casa Rosa Retreat ligt op Mallorca, recht tegen het prachtige Tramontana gebergte aan en vlakbij Palma en de zee. Het is de perfecte locatie om deze retreat te volgen, want je bent er één met de natuur. Casa Rosa is een grote finca welke plaats biedt aan 8 personen. Je kunt een eenpersoonskamer hebben of een gedeelde kamer en beneden deel je de rest. Het stuk grond eromheen is groot en biedt ruimte voor jezelf. Denk aan groener dan groen gras, een hele toffe vijver met karpers en een fijn zwembad met zoutwater waar je in kunt floaten.

Dag 1

We vertrokken als groep op de maandag vanuit Eindhoven. Ideaal, want voor mij is dit vrij kortbij en dus heel goed te doen. Ik bracht die ochtend de kindjes naar school, want zij hadden hun eerste schooldag. Spannend voor hun, maar ook voor mij, want het was de eerste keer dat ik echt alleen zonder mijn gezin wegging. Met een brok in mijn keel namen we afscheid op school en voordat ik het wist was ik op Mallorca. Eenmaal daar voelde iedereen zich meteen thuis. Juist dat is het fijne van Casa Rosa; de sfeer. Het is er heel relaxt, gemoedelijk en heel fijn. Zelf was ik evengoed wat gespannen, want we waren met een groep van 8 personen die elkaar nog helemaal niet kenden. Ik voelde ook vanalles van emoties en tijdens onze eerste activiteit, het voorstellen, kwamen deze emoties ook los. In de avond kwam chefkok Mathijs Vrieze een viergangen diner voor ons koken. Ik ben echter vroeg naar bed gegaan en heb enkel de soep meegegeten. Deze was overigens TOP!

Dag 2

Elke dag bij Casa Rosa Retreat staat in het teken van een bepaald thema. Voor vandaag was dat ‘loslaten’. Er werd al gezegd dat we deze dag veel emoties zouden krijgen en dat was ook zo. Natuurlijk doet dit heel veel met je, want op deze dag hebben we ons allemaal echt opengesteld. Je gaat dit intense en mooie avontuur immers samen aan. Opvallen was ook dat je er echt als groep staat. Je kent elkaar niet, maar voelt wel elkaars emoties heel goed aan en je bent er voor de ander. Tegelijkertijd geldt dat ook andersom en is die steun er ook voor jou. Dat deed me heel erg goed, want ik was bang dat ik thuis zou gaan missen en me hier niet zou kunnen geven. In de ochtend stonden we aan de muur met beeldkaarten en maakten we opstellingen. Voor mij geheel nieuw, maar zo bijzonder om te mogen meemaken. We hebben die dag heerlijk geluncht met hamburgers van de BBQ die Hugo, de vriend van Dorien, maakte. ’s Middags hadden we vrije tijd en kregen we een energetische massage van Rubén. Hij zocht alle punten van pijn in je lichaam en ‘verloste’ je ervan. Voor mij was het zeker geen ontspanningsmassage, want mijn hele lijf zat vol pijn en verdriet. Iets dat ik ook wel wist van mezelf. Ik heb letterlijk de pijn eruit moeten schreeuwen en degene die mij goed kennen weten dat ik bijna nooit schreeuw. Heel gek, maar ook heel erg verlossend. We sloten de dag samen aan de grote tafel buiten op het terras af met lekkere paella.

Dag 3

Dag drie begon met een inspiratie meditatie. Ik doe vrijwel nooit mediteren, maar eigenlijk is het heel fijn en moet ik er echt structureel aan beginnen. In een gebied als dit is dat ook geen straf, want Casa Rosa ligt prachtig tegen het Tramontana gebergte aan. Erna hadden we nog een voor mij moeilijke inspiratie oefening. ’s Middags was het tijd om in Soller te lunchen en erna te vertoeven aan het strand. Hier krijg ik dan ook echt dat intense vakantiegevoel bij. Samen met Claudia van Beafitmom.nl, Daniëlle van HappyAge.nl en Janneke van Mylittledutchdiary.com hebben ook wat prachtige plaatjes geschoten (nouja Claudia dan, want zij verdient hier alle credits) en zijn erna nog even in zee geweest. In de avond was het tijd voor tapas!

Dag 4

Op donderdag was het de dag van ‘Dromen’. Deze dag stond geheel in het teken van onze dromen. We begonnen hem dan ook met een droomvisualisatie, waarbij we heerlijk op bedjes aan het zwembad lagen. Soms heb je geen idee wat je droom nu echt is, maar tijdens deze oefening werd je door Dorien begeleidt om erachter te komen. Heel bijzonder en rustgevend om mee te maken. Na de droomvisualisatie hadden we een hele toffe kook battle onder begeleiding van Mathijs. De tafel lag vol met allerlei verse ingrediënten en in teams moesten we hiermee een gerecht maken. Samen met Lisa van Dutchbloggeronthemove.com en Vivian van Thedailydutchy.com maakten we een Pavlova. Ondanks dat er twee ingrediënten ontbraken en we geen bakpapier hadden was hij ontzettend goed gelukt! Hierna was er ruimte voor vrije tijd, waarin Claudia, Daniëlle en ik een dromenvanger hebben gemaakt. We zaten heerlijk overdekt bij het zwembad en het werkte heel rustgevend. Na een fijn diner hadden we een feestavondje met een wel hele bijzondere ervaring. Hierover verklap ik niet teveel, want zo blijft het een toffe verrassing voor als je deze retreat zelf wilt gaan ervaren!

Dag 5

Omdat het de vorige dag zo laat werd (ik lag pas om half 4 in bed) en deze ochtend de wekker ging om kwart voor 8 moest ik echt bijkomen van de gezellige avond. Natuurlijk had ik langer kunnen uitslapen, maar ik belde tijdens deze reis elke ochtend de kindjes voordat ze naar school gingen. Ook belden we elke avond voor het slapengaan en dat werkte heel goed. In de ochtend hadden we een opdracht op de planning staan hoe we bij onze droom komen. Welke stappen moet je hiervoor volgen en wanneer zet je die? Het klinkt allemaal heel erg ingewikkeld, maar eenmaal bezig en onder begeleiding van Dorien werkt dit helemaal goed. Na een fijne lunch hadden we vrije tijd en zijn we met een groepje (Daniëlle, Claudia, Janneke en ik) naar Port de Soller geweest. Dit kustplaatsje is geweldig, heel fotogeniek ook! Je kunt er lekker shoppen (we hebben allemaal wat voor onze meiden (en Brody) meegenomen), maar ook heel goed aan het strand liggen. Claudia en ik hebben toffe foto’s gemaakt voor onze content op Instagram (deze zul je komende tijd vanzelf voorbij zien komen) en zijn erna samen met de anderen nog even op het strand en in de zee geweest. Dit was echt de kers op de taart en heerlijk genieten, want je krijgt er echt dat vakantiegevoel bij. In de avond was het tijd voor heerlijke dorades van de BBQ die Hugo weer fantastisch klaarmaakte en na het eten kwam zangeres Merel ons inspireren met haar prachtige muziek. De hele groep was er stil van en geloof me…er kwamen weinig stiltes voor die week in deze gezellige groep.

Op zaterdagochtend was het helaas alweer tijd om naar huis te gaan. Iedereen baalde als een stekker en had volgens mij nog wel een paar dagen kunnen blijven. Ik ook hoor, want wat heb ik het er fijn gehad. De retreat was op het begin heel erg intens, maar zat ook bomvol inspiratie. Onze groep was heel hecht geworden, als een soort tweede familie. Heel gek hoe je in vijf dagen tijd zo close met elkaar kunt worden. Je hebt elkaar van allerlei kanten gezien en iedereen heeft zich natuurlijk heel kwetsbaar opgesteld en juist dat schept een band denk ik. Gelukkig hebben de onze Whatsapp groep nog, want daar hebben we dagelijks contact met elkaar.

Zo waardevol, zo bijzonder!

Deze reis was ZO bijzonder, ZO waardevol en ZO geweldig! Het heeft mijn leven echt veranderd op een positieve manier en natuurlijk kun je je niets meer dan dat wensen. Heel graag wil ik Dorien en Hugo en hun team bedanken voor deze geweldige week. Ook bedankt aan alle mensen uit de groep: Daniëlle, Janneke, Claudia, Vivian, Lisa, Jessie en Cemal. Zonder jullie was deze week niet zo geslaagd geweest als dat hij nu is! We hebben onwijs veel met elkaar gelachen!

Wil je meer weten over de Casa Rosa Retreat? Op hun website Casarosaretreat.com lees je er alles over. Met mijn kortingscode CasaRosaJolanda krijg je 10% korting op één van de vier groepsretreats in 2023. De code is geldig tot 1 oktober 2022. De reis is echt een investering in jezelf en vormt een grote persoonlijke groei. Misschien dat je via jouw werkgever een deel van de reis kunt laten vergoeden, maar mocht dat niet lukken mag je ook in termijnen betalen. Dit laatste stem je af met Dorien. Je kunt met haar in contact komen via haar website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mobiele versie afsluiten