Paula’s Choice Skin Perfecting 2% BHA Liquid Exfoliant

Paula's Choice Skin Perfecting 2% BHA Liquid Exfoliant

Een exfoliant…tegenwoordig hoor je het steeds meer, maar weet je eigenlijk wel wat het is? Ook zijn er veel verschillende soorten exfoliants verkrijgbaar. Paula’s Choice heeft er bijvoorbeeld al zeven! Elk zijn ze stuk voor stuk weer anders en niet allemaal geschikt voor elke huid. Zaak is dus om te achterhalen wat goed bij je past. Voor mij is dat de Paula’s Choice Skin Perfecting 2% BHA Liquid Exfoliant. Vandaag vertel ik je wat meer over exfoliants en deze van Paula’s Choice die ik ontvangen heb.

Wat is een exfoliant?

Dode huidcellen die zorgen voor een oneffen huid kunnen verwijderd worden met behulp van een exfoliant. Een exfoliant heeft, indien goed geformuleerd, de huid geweldig veel te bieden en bestrijdt onder andere de tekenen van veroudering en puistjes en laat de huid stralen.


Hoe te gebruiken?

Een exfoliant breng je aan na het reinigen van je gezicht. Bouw dit langzaam op naar twee keer per dag (’s ochtends en ’s avonds). Tevens is het belangrijk om je huid ook nog goed te beschermen met een SPF!


Welke exfoliant?

Er zijn twee verschillende zuren: AHA en BHA, die ieder geschikt zijn voor een ander huidtype. AHA is geschikter voor een normaal tot droge huid met zonneschade en BHA is de beste keuze voor iedereen met een gevoelige of onzuivere huid.

Omdat ik zelf een onzuivere huid heb (acne) heb ik een exfoliant met BHA, de Paula’s Choice Skin Perfecting 2% BHA Liquid Exfoliant om precies te zijn. Zoals de naam al zegt is het een vloeibare exfoliant (je hebt ze ook in een lotion, gel of treatment) die heel makkelijk met een wattenschijfje aan te brengen is op je huid.

De verpakking vind ik niet zo heel bijzonder, maar dat zijn de producten van Paula’s Choice wel vaker niet. Bij dit merk gaat het meer om de inhoud en gelukkig valt dit hier niet tegen. De werking is goed en mijn huid is stuk schoner. Ik heb zelfs geen puistjes meer!! Enig nadeeltje is er wel voor mij. De exfoliant laat een wat plakkerig/vettig laagje op mijn huid achter. Dit vind ik zelf echt niet prettig.

Naast de Paula’s Choice Skin Perfecting 2% BHA Liquid Exfoliant zijn er dus nog zes andere exfoliants van Paula’s Choice. Op de website kun je kijken welke voor jouw huid het meest geschikt is. Houdt er wel rekening mee dat als je een allergie hebt voor aspirine je geen BHA kunt gebruiken! De Paula’s Choice Skin Perfecting 2% BHA Liquid Exfoliant heeft een inhoud van 118 ml. en kost €31,90. Momenteel heeft de webshop van Paula’s Choice overigens een actie, waarbij je 15% korting krijgt op alle exfoliants, scheelt toch weer wat!

 

8 gedachten aan “Paula’s Choice Skin Perfecting 2% BHA Liquid Exfoliant”

  1. Fijn review! Ik wil altijd nog iets van Paula’s Choice gebruiken. Ik wist helemaal niet dat als je allergisch bent voor aspirine dat je BHA niet kunt gebruiken. Weer wat geleerd!

  2. De laatste tijd hoor ik steeds meet over Paula’s Choice en nog steeds heb ik er niks van gebruikt. Je review pakte me wel, totdat ik las over het plakkerige laagje. Daar houd ik echt totaaal niet van.

  3. Ik heb 1x een product van Paula’s choice gehad en daar was ik toen niet zo tevreden over. Sindsdien heb ik het merk eigenlijk een beetje links laten liggen maar ik hoor er goede dingen over dat ik toch wel nieuwsgierig ben om eens wat anders te gaan proberen en het merk nog een kans te geven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mobiele versie afsluiten