Pimp je keuken met deze 5 makkelijke tips

keuken pimpen

Een keuken is niet zomaar een aanschaf, je doet hem voor járen! Het kan best zijn dat je maar eenmalig een keuken in je huis koopt, dus dan is het belangrijk dat hij vrij neutraal is. Je kunt namelijk met deze 5 makkelijke tips jouw keuken pimpen, zonder sloopwerk of het bestellen van nieuwe dure onderdelen. Hoe? Dat vertel ik je vandaag!

1. Nieuwe handgrepen

Wanneer je een keuken koopt zitten daar standaard handgrepen bij. Je kiest ze vaak in de variant die jij wilt, maar het kan best zo zijn dat je er jaren later wat op uitgekeken bent. Wist je dat het verwisselen van handgrepen heel eenvoudig is en het een wereld van verschil voor de look & feel van jouw keuken kan betekenen? Keukengreepjes zijn er in allerlei soorten, maten, vormen en kleuren. Wanneer je een neutrale keuken hebt kun je hier dus best veel in variëren. Wij hebben bijvoorbeeld metalen zilverkleurige handgrepen die vrij dun zijn en bijna over de gehele lengte van de kastjes zijn. Dat past top bij onze keuken, maar bij andere keukens zijn bijvoorbeeld zwarte moderne handgrepen heel gaaf!

2. Kleur je frontjes

Wil je wat rigoreuzer te werk gaan, dan kun je er ook voor kiezen om je frontjes een ander kleurtje te geven. Let wel even op de toplaag van je keukenfrontjes, want niet elk materiaal leent zich ervoor. Heb je houten frontjes, dan schuur je die makkelijk op. Zet ze wel goed in de grondverf en kies een stoot- en krasvrije verf!

3. Nieuw spatscherm

Jouw keuken oppimpen kun je ook doen aan de hand van een nieuw spatscherm. Wij hebben bijvoorbeeld over de gehele lengte van het werkblad een achterwand, maar heb je dat niet dan kun je een spatscherm kiezen. Deze zijn er in het rvs, glas, kleurtjes etc. Persoonlijk vind ik marmer heel erg mooi!

4. Een kraan doet veel

Ook een kraan kun je makkelijk verwisselen en is tevens niet zo’n dure ingreep. Je kunt het zo gek niet bedenken of er is wel een kraan die bij jouw wensen past. Helemaal hot zijn nu de zwarte kranen, maar ook spoelkranen vind ik gaaf (bij een grote keuken of kookeiland) en luxe kranen. Welke wensen of welk budget jij ook hebt, er is altijd wel een nieuwe passende kraan bij te vinden.

5. Accessoires

Tot slot een hele makkelijk: accessoires. Zet eens wat anders op je werkblad neer, verander dat hoekje of zet een nieuwe plant in het keukenraam. Met accessoires verander je de uitstraling van je keuken in een handomdraai. Een groot voordeel is dat je niets hoef te schroeven, verven of wat dan ook, want je zet het gewoon neer. Ben je erop uitgekeken, dan verwissel je het snel.

Heb jij nog een leuke aanvullende tip om je keuken te pimpen?

– samenwerking –

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mobiele versie afsluiten