Planeet Kunst Kinderwerkboek

Planeet Kunst Kinderwerkboek

Nog heel even en dan begint de zomervakantie. Hoewel we al een hoop tijd samen gespendeerd hebben tijdens de corona lockdown is de zomervakantie toch anders. We hebben namelijk veel vrije tijd! Wat ik dan altijd leuk vind is om de kinderen een leuk doeboek de geven. Hierin kunnen ze leuke opdrachten maken. Is jouw kindje weg van de ruimte? Dan moet je zeker even verder lezen, want vandaag laat ik je het Planeet Kunst Kinderwerkboek zien. Dat is een doeboek dat je op een creatieve manier meeneemt naar het universum!

Planeet Kunst Kinderwerkboek

Het Planeet Kunst Kinderwerkboek is van Paper on the Rocks en is geschikt voor kinderen tussen de 4 en 12 jaar. Perfect voor Benthe dus, want in de zomervakantie wordt ze 6. Het toeval wilt dat ze onlangs wat interesse begon te tonen in de planeten en de ruimte, dus daar sluit dit boek erg leuk bij aan. Goed om te weten is dat je kleinere kindjes nog even wat moet helpen, naarmate ze wat ouder zijn kunnen ze er zelfstandig in te werk gaan.

Omdat ik zelf nogal kunstzinnig ben (niet in de vorm van fysieke dingen maken, maar meer het creatieve stuk) breng ik dat ook over naar Benthe. Net zoals ik dat vroeger had vind ze het leuk om lekker creatief bezig te zijn en te kleuren, knutselen etc. Dat is heel fijn, want kunst is een perfecte manier om als expressiemiddel te gebruiken. Over sommige zaken kun je namelijk niet alleen praten, maar die moet je juist voelen en beleven. Kunst sluit daar goed bij aan.

Het Planeet Kunst Kinderwerkboek is ontworpen door Liza Slootman. Samen met Paper on the Rocks delen ze de creatieve visie van kunst en het leerzame effect ervan. Het boek staat vol kunstzinnige opdrachten waarmee kinderen zichzelf kunnen leren kennen en kunnen uiten. Dingen als ‘Hoe ziet het sterrenstelsel eruit?’ en ‘Wat is er allemaal in de ruimte te ontdekken?’ komen in het boek aan bod. Het boek bevat maar liefst 20 leuke opdrachten. Vergeet dus die puzzeltjes, zoek de verschillen en doolhoven, want die zul je hier niet in terugvinden.

Het boek ziet er ontzettend leuk uit en is gemaakt van boomvrij papier. Dat zie je en dat voel je en het maakt het uniek. Voor het produceren van het papier wordt er steen en plantenafval gebruikt en veel minder water. Heel goed dus voor het milieu en het ziet er lekker authentiek uit. Dit innovatieve en duurzame materiaal zorgt niet alleen voor een 47% lagere ecologische voetafdruk, maar ook voor een luxe schrijf-, kleur- en knutselervaring. De cover is mooi vormgegeven met kleur en illustraties die passen bij het thema. Binnenin staat er bijna alleen maar tekst met enkele kleine illustraties. De opdrachten vormen de belangrijkste zaken in het boek en er is veel plaats vrij gelaten voor de creatieve geest.

Fijn is dat bij elke opdracht duidelijk uitgelegd staat wat je moet doen en wat je daarvoor nodig hebt. Benthe kan net pas lezen, dus ik moet haar hier wel bij helpen. Andere doeboekjes hebben makkelijk te herkennen spelletjes, maar dat is hierbij dus anders. Niet dat het vervelend is, want stiekem vind ik dit boek veel leuker. Je kindje moet echt zijn/haar eigen fantasie gebruiken en dat levert de meest leuke creaties op!

Het Planeet Kunst Kinderwerkboek is ideaal om kindjes mee bezig te houden tijdens de zomervakantie, maar is ook perfect voor de regenachtige middagen, tijdens het weekend etc. Het kost slechts €8,95 en is online te bestellen op www.paperontherocks.com.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mobiele versie afsluiten