Recensie: 2 prachtige kinderboeken!

Edison. Het mysterie van de muizenschat

Prentenboeken zijn leuk, daar is geen twijfel over mogelijk. Het ene boekje lijkt nog leuker te zijn dan het andere en allemaal komen ze met leuke illustraties. Een tijdje terug kreeg ik twee wel hele mooie kinderboeken thuisgestuurd, namelijk De beer, de piano, de hond en de viool en Edison. Het mysterie van de muizenschat. Beide boeken zijn prachtig en erg indrukwekkend.

De beer, de piano, de hond en de viool

Als eerste laat ik je graag De beer, de piano, de hond en de viool zien. Ik vind het een vrij lange titel voor een boekje, maargoed, dat is wellicht even wennen. Ik ben kortere titels gewend en als mijn dochter dit boekje wilt lezen kort ze hem dan ook af naar de beer en de piano.

Aan de kaft kun je al zien dat het een prachtig boek is. Ik heb echt een zwak voor mooie verpakkingen en voor mooie illustraties, dus ik werd meteen heel erg blij toen ik dit boekje zag. Het is een hardcover, heel fijn want deze blijven wat langer mooi met die kinderhandjes.

De beer, de piano, de hond en de viool gaat over vioolspeler Hector en zijn hond Bruno zijn beste vrienden. Als Hector het vioolspelen opgeeft, omdat het niet lukt om door te breken, leert Bruno het instrument te bespelen. Hij is zo goed dat het niet lang duurt voor een wereldberoemde beer hem vraagt om mee op tournee te gaan. Dat is tevens een kans waar Hector al zijn leven lang van droomt. Kan hij zijn jaloezie opzijzetten en blij zijn voor zijn vriend?

Het is echt een geweldig mooi verhaal met ontzettende mooie illustraties. Het geheel past erg goed bij elkaar, waardoor het lezen ervan echt een genietmomentje is. Het boek De beer, de piano, de hond en de viool is hartverwarmend en laat zien dat echte vriendschap, net als goede muziek, een leven lang meegaat.


Edison. Het mysterie van de muizenschat

Dan het andere boek: Edison. Het mysterie van de muizenschat. Voor het gemak ga ik het verder afkorten tot Edison. Ook dit boek is weer prachtig om te zien. Het is een hardcover en een wat dikker boek, dus niet zomaar een boekje om even snel voor het slapen voor te lezen.

Het is een echt uitgebreid verhaal met ook weer ontzettende mooie illustraties. Ook hierbij geldt weer dat het verhaal en de illustraties perfect bij elkaar passen. Ze creëren samen een soort sfeertje wat ontzettend goed matcht met het verhaal, wat ervoor zorgt dat je helemaal in het verhaal gezogen wordt. Heel goed gedaan!

Peter is een nieuwsgierige muis die hoort over een gezonken muizenschat. Samen met een muizenprofessor is hij vastberaden de schat terug te vinden. Vervolgens doen ze een ontdekking die zowel mens als muis voor altijd in een ander licht zal zetten!

Het is een spannend maar mooi boek. Mocht het je overigens iets bekend voor komen, dit Edison boek is alweer het derde muizenavontuur. Er zijn er twee voorgangers van namelijk.

Beide boeken worden uitgegeven door De Vier Windstreken, waar je ze ook online kunt bestellen.

De beer, de piano, de hond en de viool – David Litchfield – ISBN 9789051166910 – €14,95

Edison. Het mysterie van de muizenschat – Torben Kuhlman – ISBN 9789051166514 – €19,95

– Dit artikel bevat producten die zijn opgestuurd door een merk/bedrijf –

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mobiele versie afsluiten