Review: Bobike GO Mini!

Bobike GO Mini

De fijne tijd om er weer met de fiets op uit te gaan is weer aangebroken. En dat is maar goed ook, want Bobike komt nu met een nieuw fietsstoeltje, namelijk de Bobike GO Mini! Precies één jaar na de introductie van de GO Maxi komt dit kleine zusje, de GO Mini erbij. Het is een trendy fietszitje voor voorop de fiets voor de kleinste mupjes.

Bobike GO

De GO Maxi kwam in maart 2018 op de markt en werd specifiek voor de internationale markt ontwikkeld. De geïntegreerde, verhoogde bescherming van de kuip maakt het zitje extra veilig in landen waar fietspaden niet de norm zijn. Tegen de verwachtingen in, bleek de GO ook in Nederland razend populair en de vraag naar een bijpassend voorzitje kon niet langer genegeerd worden. Daarom ontwikkelde Bobike nu ook de GO Mini, die qua vormgeving is afgeleid van de Bobike ONE mini, maar met een minder luxe afwerking om binnen het voordelige prijspunt van de GO te passen.

Net als alle andere Bobike zitjes, heeft ook de GO een dubbelwandige kuip van stevig kunststof en een lichaamsomsluitend ontwerp met armsteunen voor extra veiligheid. De vormgeving is zowel comfortabel als erg mooi!

De driepuntsgordel is met één hand te bedienen en sluit in een solide ‘Easy-Click’ gesp. Dit werkt heel fijn, want je hoeft niet eerst de twee riempjes apart in elkaar te klikken voordat het geheel vast kan.

De riempjes zelf kun je uiteraard verstellen. Omdat je kindje er van 9 maanden tot 3 jaar in kan moet het stoeltje meegroeien en dat doet het met deze verstelbare riempjes. Zoals je ziet hebben ze geen schouderbandjes ter bescherming. Niet omdat ze dat niet willen bij Bobike, maar om het stoeltje zo lekker budget mogelijk te maken.

Het kussentje is comfortabel, eenvoudig schoon te maken en volledig waterproof. Het is van rubber en zit met klittenband vast op de zitting. Voor het schoonmaken kun je het er dus makkelijk afhalen en weer op vastmaken.

De voetsteuntjes hebben riempjes die je ook makkelijk op verschillende standjes kunt vastmaken. Je klikt het aan de zijkant goed vast en je kindje kan niet los. Voor kleine kindjes lijkt het niet zo belangrijk dat ze goed met de voetjes vast zitten (ze kunnen immers niet tussen de spaken komen), maar voor jezelf is het dat wel. Wiebelende beentjes tijdens het fietsen is namelijk niet fijn.

De voetsteuntjes zijn zonder gereedschap in hoogte verstelbaar. Je hoeft er enkel het lichtgrijze knopje voor in te duwen en het voetsteuntje naar boven of naar beneden te bewegen. Op de goede hoogste laat je het knopje los en het klikt vanzelf vast. Ideaal!

Naast dat dit stoeltje heel erg praktisch is, ziet het er ook nog eens supermooi en trendy uit. Heel erg leuk voor de trendy mommy’s dus! Ik koos overigens voor de kleur Lemon Sorbet, maar hij is er in nog meer kleurtjes.

Ook kreeg ik er nog een bijpassend windscherm bij in dezelfde kleur dan het zitje. Heel erg leuk, want zo heb je een mooie set. Het windscherm is ook weer supermooi en modern. Je kindje kan er overal goed doorheen kijken.

Omdat veiligheid voorop staat kreeg ik van Bobike ook nog een fietshelmpje erbij. Dit is maatje xs (de helmpjes zijn in meerdere maten verkrijgbaar) en geschikt voor de kleintjes. Een helm op de fiets is voor kindjes niet verplicht, maar natuurlijk wel een stuk veiliger. Stel je zou eens vallen, dan zou je niet willen dat je kindje op zijn of haar hoofdje terecht komt! Ook het helmpje is weer in dezelfde kleur, Lemon Sorbet, verkrijgbaar.

Het fietsstoeltje is makkelijk voorop de fiets te monteren. Het montagemateriaal wordt bijgeleverd. Met deze adapter kun je het stoeltje makkelijk op je fiets klikken. Je klikt het er ook zo weer af, dus houdt daar rekening mee als je je fiets in het openbaar parkeert. Wij hebben een klein cijferslot gekocht waarmee we het zitje aan de fiets vastmaken, zodat anderen het er niet zomaar van af kunnen halen. Nog een tip: wil je wel eens van fiets wisselen, maar niet telkens het fietsstoeltje opnieuw met de adapter willen monteren? Koop dan een extra losse adapter erbij en maak die vast op de andere fiets. Zo hoef je het stoeltje alleen maar los te klikken en op de andere fiets vast te klikken en is het wisselen zo gebeurd.

De Bobike GO mini is een kinderzitje geschikt voor kinderen met een leeftijd vanaf ongeveer 9 maanden tot 3 jaar of tot een lichaamsgewicht van 15 kg. De Bobike GO mini wordt geleverd inclusief montagemateriaal voor smallere en bredere stuurbuizen (Ø 22-28mm en op MTB stuurbuizen: 1-1/8″). Voor montage op een A-Head stuurpen is een apart montageblok verkrijgbaar. Hij komt in vijf trendy pastelkleuren: vanilla cupcake, macaron grey, lemon sorbet, marshmallow mint en cotton candy pink. Deze kleuren hebben een belangrijke rol gespeeld in de populariteit van de GO. Tevens zijn er in elke kleur bijpassende helmen en windschermen verkrijgbaar. De adviesprijs van de Bobike GO Mini is €59,99. Het windscherm kost €32,99 en de helm €22,99. Kijk op www.bobike.com voor meer info en verkooppunten.

Welk fietsstoeltje heb jij voor je kindjes?

– Dit artikel bevat producten die zijn opgestuurd door een merk/bedrijf –

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Mobiele versie afsluiten