Review: Inika Organic Natural Tanning Mist

INIKA Organic Natural Tanning Mist

Ken jij het merk INIKA Organic al? Ik leerde het merk kennen tijdens een beauty beurs en ben er weg van. Ze zijn expert in het ontwikkelen van hoogwaardige en biologische beauty producten. Eén daarvan is de INIKA Organic Natural Tanning Mist. Nu we lekker met onze blote benen de hele dag rondlopen is een mooi kleurtje op die benen natuurlijk top. Soms duurt het even voordat de zon je huid kleurt, maar INIKA kan hierbij helpen.

INIKA Organic Natural Tanning Mist

Een tanning product vind ik, mits het goed werkt, top! Ik behandel er met name altijd mijn benen mee, aangezien die vaak het witst zijn en als laatste bruinen. Ze matchen vaak niet qua kleur met mijn armen en dus is een tanning spray ideaal. Deze INIKA Organic Natural Tanning Mist werkt op basis van biologisch gecertificeerde suikerriet. Het fijne van dit ingrediënt is dat het heel subtiel bruint. Op die manier kun je zelf de intensiteit bepalen. Wil je liever een heel subtiel resultaat, gebruik het dan eenmaal in de week. Liever wat intenser? Dan kun je jouw gewenste kleurtje opbouwen totdat je het goed genoeg vindt. De formule bevat o.a. 100% natuurlijke DHA, avocado extract, geranium extract en kruidnagel extract.

De verpakking van de spray is geweldig. De terracotta kleurige flacon is van glas en bevat goudkleurige/koper details. Supermooi en heel luxe! De spray zelf geeft een hele fijne mist af waardoor je er makkelijk mee werkt. Hierdoor krijg je geen druppels en dus geen vlekken. Gebruik de bijbehorende tanning mitt of mini mitt om het product mooi en gelijkmatig over de huid en het gezicht te verdelen.

Het product heeft een flinke kruidige geur. Je moet daar van houden overigens, maar ik vind het wel lekker. De geur maskeert hiermee de bruiningsgeur die je niet zo zeer ruikt. Een nadeel vind ik dat de spray transparant van kleur is. Hier moet je heel goed mee opletten waar je precies sprayt en smeert zodat je geen stukje huid overslaat. Eenmaal goed verdeeld merk je dat het snel intrekt. Heel fijn is dat het de poriën niet verstopt, dus je ziet geen stipjes. Sommige andere zelfbruiners hebben dat namelijk wel. De kleur ontwikkelt zich binnen 8 uur, dus je blijft wat doorbruinen. Heb dan ook zeker geduld en breng niet zomaar nog een keer aan. Het resultaat blijft tot 7 dagen mooi, superfijn!

Alle producten van het merk zijn vrij van alchohol, dierlijke stoffen, parabenen, microplastics, kleur/geurstoffen en synthetische materialen. Vanaf 2022 is INIKA Organic ’s werelds eerste cosmetica merk met een 100% plastic neutraal certificaat. De INIKA Organic Natural Tanning Mist kost rond de €35,- voor een inhoud van 120 ml. Hij is te koop bij o.a. Biocareonline.nl.

– Dit artikel bevat producten die mogelijk zijn gemaakt door een merk/bedrijf –

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Mobiele versie afsluiten