Review: Philips Hue Filament lampen

Philips Hue Filament

Misschien kennen jullie het wel, de Philips Hue lampen. Philips Hue bestaat uit een complete collectie met slimme lampen. Je kunt ze namelijk via je telefoon bedienen en zelfs op afstand aan- en uitschakelen. Naast lampen zijn er ook allerlei accessoires zoals dimmers, stekkers en sensors. Nieuw zijn de Philips Hue Filament lampen, welke ik vandaag voor jullie review!

Gek genoeg is er weinig te vinden over Philips Hue. De producten zijn op veel plekken verkrijgbaar, maar ga je op zoek naar reviews, dan staat er weinig online. Vandaag breng ik daar verandering in! De Philips Hue Filament lampen zijn nieuw en zeker een mooie review waard.

De lampen van Philips Hue koppel je normaal gesproken met de Philips Bridge. Dit is een klein kastje dat je bijvoorbeeld in de meterkast hangt. Hiermee kun je al jouw Philips Hue lampen en apparaten koppelen. Ben je dus nieuw in de Philips Hue wereld en koop je een lamp, dan dien je de eerste keer er bijna altijd de Bridge bij te kopen.

Tot nu overigens, want de nieuwe Philips Hue Filament lampen zijn Bluetooth lampen. Say what?! Yes…bluetooth! Als je deze Filament lampen koopt heb je geen Bridge nodig, maar enkel de Philips Hue Bluetooth app. Hiermee kun je de lampen aan en uit zetten en dimmen.

Hoe werkt het?

Eigenlijk kan een kind de was doen. Deze Philips Hue Filament lampen zijn ontzettend makkelijk in gebruik. Je draait ze in de gewenste lampen, download de Philips Hue Bluetooth app en zet de schakelaar van de lamp op aan. Vervolgens laat je de app connecten met je lampen en geef je elke lamp een eigen naam, zodat je weet welke bij welke hoort. Dit laatste is handig met bedienen. Als de lampen er eenmaal in staan kun je ze middels de app bedienen en is een Bridge hierbij niet nodig. Superhandig!

Deze Philips Hue Filament lampen zijn naast dat ze praktisch zijn ook nog eens heel mooi. Ze hebben een vintage uitstraling, waarbij je eigenlijk nog geen compleet armatuur meer nodig hebt, maar enkel een koord om ze aan op te hangen en in te draaien. Ze hebben een zichtbare gloeidraad wat knus en sfeervol aandoet. De lampen geven een gezellig warm en dimbaar licht en zijn daarom echt onmisbaar deze winter!

Mocht je nu graag de lampen ook op afstand willen bedienen, bijvoorbeeld als je op vakantie bent en graag ’s avonds even de lamp aan wilt maken zodat het lijkt alsof er iemand thuis is, dan heb je wel een Bridge nodig. Overigens kun je in dit soort gevallen ook gebruik maken van het instellen van schema’s. Hierbij is ook de Bridge onmisbaar. Je kunt ze ook bedienen met je stem (via Google Home bijvoorbeeld).

Wil je dus de basic voordelen van Philips Hue ervaren, dan zijn deze Philips Hue Filament lampen uitermate geschikt! Ze zijn er in verschillende maten, vormen en dus ook verschillende prijzen. De Globe (ronde) lamp in de grote maat kost €39,99 en een maatje kleiner 29,99. De Edison (peer) kost €34,99 voor de grote variant en €24,99 voor de kleinere maat. Je kunt ze direct bestellen op Philips-hue.com.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mobiele versie afsluiten