Review: Solid bars van Beauty Disrupted

Beauty Disrupted

Beauty Disrupted is een vrij nieuw merk in beautyland en is ontworpen in Stockholm en samengesteld in Zuid-Frankrijk. Het merk biedt solid beauty bars die gender-neutraal zijn. Dat wilt zeggen dat zowel mannen als vrouwen deze producten kunnen gebruiken. Je hebt er een totale verzorging mee, want ze hebben haarproducten, body producten en zelfs scheerproducten. Allemaal zijn ze solid bars, waardoor plastic vermeden wordt.

Jaarlijks worden er ruim 80 miljard shampoo- en conditionerflessen weggegooid die deels in de oceanen belanden. De plastic soup wordt hiermee gevoed en dat is echt een slechte zaak. Dat dachten de twee oprichting van Beauty Disrupted ook en zo begon het merk. Alle producten zijn PETA-gecertificeerd, cruelty free en vegan. Ze zijn vrij van parabenen, siliconen, alcohol, SLS en SLES. Wel bevatten ze zachte ingrediënten zoals biologische geuren en oliën.

Beauty Disrupted Shampoo Bar

Shampoo bars zijn niet nieuw, ze bestaan al best lang. Deze mag dan ook zeker niet ontbreken in de Beauty Disrupted collectie. Deze bar is geschikt voor droog haar en heeft een lekkere kruidige en oriëntaalse geur. Een shampoo bar breng je nooit rechtstreeks aan op je haren, maar laat je eerst opschuimen tussen je handen. Daarna breng je het schuim aan in je haren waar je het goed kunt verdelen. De shampoo brengt goed aan en spoelt goed uit. Het laat een fris en schoon gevoel achter. De shampoo bar kost €22,-.

Beauty Disrupted Body Bar

Met de body bar reinig je je lichaam op milde wijze. Deze kreeg ik in de geur Ocean Magic, dat ruikt naar een frisse zeewind. Heerlijk hoor, want in de ochtend werkt het lekker verkwikkend op je lichaam en je humeur. De bar schuimt prima en is heerlijk voor onder de douche. Je huid voelt er schoon van aan en ruikt lekker. De body bar kost €13,-.

Beauty Disrupted Shaving Bar

Tot slot de shaving bar. Normaal gesproken gebruik ik altijd scheerschuim, dus dit is zeker even wat anders en ik moest er dan ook echt aan wennen. Wel werkt het helemaal prima. Je masseert de bar over bijvoorbeeld je benen en erna gebruik je het scheermesje. Scheren gaat zo helemaal prima, zonder wondjes. Deze shaving bar kreeg ik in de geur Alpine Glow en heeft qua geur veel weg van Ocean Magic. Deze is alleen wat zachter van geur. Deze shaving bar kost €15,-.

De solid bars van Beauty Disrupted zijn verpakt in recyclebaar karton, waarmee minstens twee plastic flessen vermeden worden. Om de impact op het milieu nog verder te verminderen, worden de producten van Beauty Disrupted geproduceerd met 100% hernieuwbare energie. Ook worden de ingrediënten zoveel mogelijk lokaal verworven in Zuid-Frankrijk. Het merk doneert 20% van alle winst aan non-profit organisaties die zich inzetten voor de planeet en tegen klimaatverandering. Super! Het merk is verkrijgbaar bij Skins.nl.

Gebruik jij wel eens solid bars?

– Dit artikel bevat producten die zijn opgestuurd door een merk/bedrijf –

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mobiele versie afsluiten