Review: Sothys Athletics

Sothys Athletics

Of je nu een fanatieke sporter bent of enkel af en toe gaat, je aan je figuur wilt werken of gewoon goed voor je lichaam wilt zorgen, voor iedereen is de Sothys Athletics lijn geschikt. De lijn bestaat uit twee producten en is ideaal om te gebruiken voor het sporten als erna. Zo is er een gel en een olie, met elk aparte kenmerken en toepassingen.

De twee producten uit de Sothys Athletics lijn ondersteunen de cabine behandeling. Deze behandeling onderga je in een Sothys salon. Uiteraard kun je de twee producten ook los gebruiken, zonder in de cabine te gaan. De Sothys Athletics lijn is ontwikkeld om te voorzien in de behoeften van de huid in omstandigen als irritaties, uitdroging en ongemak, dat kan ontstaan tijdens en na het sporten.

Sothys Athletics Huile nutri-délassante

Deze olie, de naam ga ik niet meer herhalen ;-), is speciaal ontwikkeld om tijdens het sporten een drievoudige werking te geven. Zo verstevigt hij de huid en bereidt haar optimaal voor op het sporten. Hij voedt de huid en maakt haar elastisch en hij kalmeert en versterkt de huid na het sporten. Een echte alleskunner dus.

De actieve bestanddelen in deze olie zijn kamfer (bekend om zijn stimulerende eigenschappen) en etherische olie van cipres (geeft een verstevigend effect en beperkt overmatige transpiratie). Sacha-Inchi-olie is rijk aan omega 3 en Vitamine F is rijk aan omega 6 om de barriérefunctie van de huid in evenwicht te brengen en te voeden. Olie-extract van arnica verzacht en ontspant, Bisabolol werkt kalmerend en etherische olie van mandarijn geeft heerlijke kalmerende aroma’s.

Het product komt in een mooi flacon. Ergens vind ik het jammer dat het geen pompje heeft, want hiermee kun je net wat schoner werken en beter doseren. De olie is fijn in gebruik, ruikt heerlijk en geeft je een relaxed gevoel. Als ik hem voor het sporten zou gebruiken zou mijn sportmood denk ik omslaan in een relaxmood, dus liever gebruik ik hem erna. Hij trekt goed in en laat geen laagje achter. Top!


Sothys Athletics Gel chauffant lissant

Ook kreeg ik de Sothys Athletics Gel chauffant lissant. Ken je een beetje frans, dan snap je meteen dat dit een soort van warmtegel is. De gel heeft een unieke formule met een onmiddellijk verwarmend effect. Je kunt hem overigens op twee manieren gebruiken. Gebruik hem als verwarmende gel om voor te bereiden op het sporten, of gebruik hem voor je silhouet. In combinatie met een beauty behandeling in een van de salons helpt de gel om het afslankende effect dagelijks te boosten.

Ook deze gel bevat een boel actieve bestanddelen. Zo heeft Methyl nicotinaat een stimulerende eigenschap en geeft het een onmiddellijk verwarmend effect. Een opnieuw energie gevend complex (taurine, bioferment van groene algen, chlorella vulgaris en lupine proteïne) brengt essentiële voederende elementen aan en houdt je huid in evenwicht. Gevectoriseerde cafeïne staat bekend om zijn effect op het elimineren van vetten.

Je gebruikt de gel met lichte strijkmassages op de gewenste gebieden van je lichaam totdat de gel volledig door je huid is opgenomen. Dat kan even duren, aangezien je het masseert. Masseer je niet dan is de gel wat sneller ingetrokken. Het verwarmende effect is heel fijn en geeft je even een momentje van ultieme ontspanning.

Beide producten bevallen eigenlijk heel goed. Ze zijn heel verschillend maar werken samen heel goed. Je kunt ze afzonderlijk van elkaar gebruiken, maar uiteraard ook met elkaar. De Sothys Athletics producten zijn uitsluitend verkrijgbaar bij de Sothys beauty salons. Voor adressen en verkooppunten check je www.sothys.nl.

Gebruik jij een speciale huidverzorging voor voor of na het sporten?

– Dit artikel bevat producten die zijn opgestuurd door een merk/bedrijf –

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Mobiele versie afsluiten