Review: VTech Storio Max XL 2.0

VTech Storio Max XL 2.0

Benthe en een tablet, ze zijn onafscheidelijk. Het is niet zo dat ze er de hele dag op mag, want dat mag absoluut niet. Er is zelfs een tijdje geweest dat ze nauwelijks om het ding vroeg. Voorheen mocht ze altijd op onze tablet, maar sinds kort heeft ze haar eigen exemplaar: de VTech Storio Max XL 2.0! Vandaag review ik hem uitgebreid voor jullie.

VTech Storio Max XL 2.0

Benthe kreeg deze VTech Storio Max XL 2.0 met de kerst. Als kindje van een blogger krijgt ze sowieso al meer speelgoed tussen de verjaardagen en feestdagen door, dus dit keer hebben we hem onder de kerstboom gelegd. Je wilt je kind wel verwennen, maar er zijn natuurlijk ook grenzen. De VTech Storio Max XL 2.0 is er niet alleen voor de fun, maar heeft ook een educatieve inhoud.

VTech Storio Max XL 2.0 is de allernieuwste tablet van VTech. Het is een nieuwe versie van de Storio en is geavanceerder en groter. Hij komt in een leuke en aantrekkelijke doos waarop meteen al veel informatie staat. Met dit soort producten vind ik dat erg fijn, want als je in de winkel staat en niets van het product af weet, wil je wel meteen vanalles kunnen nakijken om te weten wat je koopt. Zoals je kunt zien is de tablet geschikt voor kindjes van 3 tot 11 jaar. Een zeer ruime categorie dus, waardoor je kindje er lekker lang mee kan doen en het een goede investering is!

De bovenkant van de doos kun je openklappen, waardoor je de tablet al kunt zien. Ook weer heel fijn, want je ziet meteen wat je koopt. Bij dingen zoals dit, die toch niet al te goedkoop zijn, vind ik dat erg prettig. Het kan namelijk nog wel eens zo zijn dat een product geweldig lijkt, maar eenmaal uit de doos het toch wat tegenvalt. Dat is hier dus absoluut niet het geval.

Inhoud

In de doos zit naast de tablet ook een oplader, een usb-kabel, gebruiksaanwijzing en een spel cartridge. Over dit laatste vertel ik je zo meteen meer. Zoals je ziet hebben we de roze VTech Storio Max XL 2.0 gekregen, hij is er ook nog in het blauw.

7 inch HD multi-touch beeldscherm

De VTech Storio Max XL 2.0 heeft een lekker groot 7 inch HD multi-touch beeldscherm. Ideaal, want ik ben anders bang dat kindjes te kort op het scherm gaan zitten omdat ze het anders niet goed kunnen zien. Hiermee kunnen ze goed kijken op een veiligere afstand. Aan beide zijkanten zitten bedieningsknopjes, maar het scherm werkt ook met touchscreen.

Bescherming

Het scherm zelf is wat teruggelegen, dus als je het met het scherm naar beneden op tafel legt zullen er niet zo snel krassen op komen. Toch zit er een beschermingsflap aan de tablet vast, waardoor het scherm beschermt wordt als hij bijvoorbeeld mee gaat in de tas. De tablet heeft een stevig en duurzaam design met een rubberen rand die beschermt tegen stoten en vallen.

Middels de aan/uitknop zet je hem aan. Werkt prima, al duurt het opstarten wel even. Wij zelf zijn een iPad gewend en die dingen zijn gewoon razendsnel. Dit kun je er niet mee vergelijken. Als je hem de eerste kreeg gebruikt moet je meerdere instellingen doen, dus neem daar even de tijd voor. Ik heb dit zelf een keertje gedaan toen Benthe op school was, zodat ze als ze het zou uitpakken meteen ermee aan de slag kon.

Camera

Zoals je misschien al was opgevallen heeft deze VTech Storio Max XL 2.0 ook een camera. Hiermee kun je spelletjes doen en foto’s maken. De camera is 180 graden draaibaar, zodat je hem ook weg kunt draaien mocht je dat willen. Een fijn idee, want ik ben wel eens bang dat als zulke dingen gehacked worden de camera wordt overgenomen.

Apps en andere inhoud

Opgestart ziet het er zo uit. Superleuk toch?! Ik vind het al heel erg aantrekkelijk, laat staan een kindje. Linksonder zie je de gebruiker. Je kunt dit geheel zelf instellen met een naam en eigen foto. De apps die erop staan zijn leuk (er staan er standaard 20 ingebouwde apps op en 2 gratis downloads via Explor@ Park) maar het is ook uit te breiden. Denk aan talloze VTech apps en zorgvoldig geselecteerde Android apps. Er is een zeer ruime keuze aan spelletjes, verhalen, muziek en video’s die kinderen jarenlang speel- en leerplezier bieden.

Veilig internetten

Wat ik een erg fijn en rustgevend idee vind is dat de tablet een veilige internetbrowser heeft. Deze is zo ingesteld dat hij alleen websites laat zien die goedgekeurd zijn voor kinderen, zodat ze niet in aanraking komen met ongewenste en ongepaste inhoud. Je kunt dit zelf ook nog wat aanpassen en websites toevoegen die jij als ouder goedkeurt.

Kid Connect app

Ook staat er de Kid Connect app op, waarmee kinderen via wifi spraak- en tekstberichten, foto’s, stickers en tekeningen met familie en vrienden kunnen delen. Hiervoor moet je zelf als ouder wel de Kid Connect app op je smartphone downloaden. Benthe is hier nog wat te klein voor, maar voor de wat oudere kinderen is dit echt heel erg leuk.

Game cartridges

Als extra feature heeft deze tablet ook nog de mogelijkheid om spelcartridges te gebruiken. Je krijgt er standaard eentje bij de tablet. Bij de roze kleur krijg je het Frozen spel, bij de blauwe kleur krijg je Paw Patrol. Deze cartridge kun je aan de achterkant in de tablet schuiven.

Standaard

Ook heeft de tablet een standaard. Handig voor als je kindjes willen kijken aan tafel. Op schoot werkt dit natuurlijk niet en dan is het jammer dat hij niet gekanteld kan worden d.m.v. bijvoorbeeld een hoesje zoals een iPad dit kan hebben.

Andere specificaties

De tablet bevat een Netwerk Helper, die je helpt om een wifi-verbinding in te stellen en veel voorkomende problemen op te lossen. Volgens Wifiwijs heb je met de beste wifi-router door heel het huis een stabiele wifi-verbinding. Hij heeft 8 GB intern geheugen, wat nog eens uit te breiden is tot 40 GB met een microSD-kaart. Deze laatste is niet inbegrepen. De tablet beschikt over een ingebouwde Lithium accu die vrij snel laadt.

Mijn mening

Mijn mening over de VTech Storio Max XL 2.0 is zeer positief. Het is een geweldig apparaat waarmee je kindje echt jaren vooruit kan. Benthe is er ook helemaal weg van en laat onze iPad links liggen. Ze weet precies hoe alles werkt en spendeert er graag even wat tijd aan. Middels het ouderlijk toezicht kun je zelf vanalles instellen, waaronder ook de schermtijd. Zo kun je bijvoorbeeld instellen dat hij na een half uurtje automatisch uit gaat, waardoor je de tijd niet meer kunt vergeten en je kindje er veel te lang op zit. Superhandig weer!


Andere leuke VTech items!

Benthe was erg blij met de tablet, maar vond ook nog de Mila, Mijn Magische Make-up Eenhoorn van VTech erg leuk. Ze is helemaal into opmaken dus deze leukerd sprak haar meteen aan. Voor Brody is overigens de Kidi LightShow Party superleuk. Ook al is hij er nog veel te klein voor, hij danst graag op muziek en met de lampjes erbij wordt het een groot dansfeest!


Heel goedkoop is de VTech Storio Max XL 2.0 niet, maar ergens snap ik dat ook wel. De tablet bevat ontzettend veel functies en is zowel leuk als tijdvermaak als ook leerzaam. In alle opzichten is gedacht aan de gebruikservaring van het kind en dat is heel goed. Ook wat veiligheid betreft is het een topper. De VTech Storio Max XL 2.0 kost €149,99 en is te koop bij de speelgoedwinkels en online via o.a. Bol.com.

Heeft jouw kindje ook een eigen tablet?

– Dit artikel bevat producten die zijn opgestuurd door een merk/bedrijf –

Eén gedachte over “Review: VTech Storio Max XL 2.0”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mobiele versie afsluiten