Shoppen met korting voor je kleintje?

baby

Kinderen kosten geld, dat is nu eenmaal zo. Maar of je er veel of weinig aan wilt uitgeven is geheel aan jou. Zoals met alles het geval is, is het ook voor kinderen zo: alles kun je zo duur maken als je wilt. Zelf ben ik meer iemand van de middenweg, maar ik vind het altijd leuk om met korting te kunnen shoppen. Vandaag geef ik je wat leuke tips!

Kleertjes

Geld overhouden willen we allemaal wel, maar met kinderen is dat soms lastig. Hier hebben we bijvoorbeeld periodes waarin het juist heel hard gaat of waarin ik bijna niets uitgeef. Hoe dat kan? Als ze een bepaalde maat hebben koop ik meteen alles wat ze op dat moment nodig hebben, waardoor ik er meteen van af ben. Kost je op dat moment veel geld, maar dan ben je er ook wel even klaar mee. Fijn is als je kunt besparen op bijvoorbeeld kleertjes. Als je je inschrijft bij Shopkorting.nl kun je profiteren van allerlei kortingen bij de welbekende babywinkels. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Prenatal, HEMA of Kleertjes.com. Bij die laatste bestel ik bijna altijd alles. Ze hebben de leukste merken die, als je ze met korting koopt, heel aantrekkelijk zijn.

Luiers

Eén van de grootste kostenposten zijn toch wel de luiers. Je kunt er gewoonweg niet zonder, maar ook in luierland zijn veel verschillen. Niet iedereen vindt elke luier fijn (zelf zweer ik bij Pampers) en dit is geheel persoonlijk. Wel adviseer ik je om de acties in de gaten te houden, bijvoorbeeld bij Bol.com, en meteen goed in te slaan wanneer ze in de actie zijn. Dat doe ik ook altijd, waardoor ik soms wel meer dan 10 pakken hier in huis heb. Die sla ik dan op op zolder en zo kan ik weer even vooruit totdat de volgende actie zich aandient. Scheelt je echt heel veel geld!

Eten en drinken

Ook weer geheel persoonlijk, want als het om het eten en drinken gaat, kies je dan voor het huismerk of een A-merk. Wij hebben dat laatste altijd gedaan. Heeft je kleintje nog melk nodig en geef je borstvoeding dan ben je stukken goedkoper uit. Doe je het met flesvoeding, dan heb je ook weer genoeg keuze. Op flesvoeding nr. 1 mag nooit korting gegeven worden, omdat dat een eerste levensbehoefte is. Vanaf nr. 2 mag dit wel, dus dan is even goed oriënteren wel fijn!

Accessoires

Als je zwanger bent haal je vast al het meerendeel in huis als het gaat om de benodigde babyspullen. Ik vond het zelf erg leuk om dit allemaal nieuw te halen, maar niet iedereen heeft daar budget voor. De grotere dingen, zoals de babykamer, hebben we overigens wel tweedehands gekocht. Speur eens het internet af, misschien zie je wel iets wat je heel mooi vindt tegen een supervriendelijk prijsje? Zo kostte onze babykamer nieuw over de €1000,- en hebben wij er €300,- voor betaald. Het was allemaal z.g.a.n., dus waarom zou je dit nieuw kopen voor zoveel meer geld?

Speelgoed

Speelgoed hebben we altijd nieuw gekocht, maar ook dit kun je met korting online kopen bij bijvoorbeeld Bol.com. De verjaardagen van onze kinderen vallen eigenlijk net goed ten opzichte van de feestdagen, zodat we de gevraagde items vaak kunnen verdelen om met de verjaardag te geven of Sint of Kerst. Natuurlijk krijgen ze tussendoor wel eens wat, maar eigenlijk doen we dat niet zo heel vaak. Toch hebben ze heel veel speelgoed (eigenlijk teveel) waardoor het fijn is om zo af en toe op te ruimen. Verkoop hetgeen wat nog goed is en houdt er ook nog wat aan over. Dit kun je dan weer bijleggen als je iets nieuws voor je kindje wilt aanschaffen.

Heb jij nog een goede bespaartip als moeder zijnde?

– samenwerking –

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Mobiele versie afsluiten