Sinttip: Het grote knutselboek

Heb jij ook kindjes die graag knutselen? Hier wel hoor. Met name Benthe is er weg van en kan zich er een hele tijd mee amuseren. Van knippen tot plakken en van verven tot kralen, ze is er dol op. Onze knutselkast ligt dan ook al aardig vol. Mocht je geen inspiratie hebben of zelf niet al te creatief zijn, dan is er Het grote knutselboek! Dit boek staat vol met leuke knutselideeën.

Het grote knutselboek

Persoonlijk vind ik dit boek echt een musthave voor de creatieve kindjes. In het boek staan meer dan 70 knutselideeën, van zomerse sieraden in de vorm van bonte broches en kleurige kettingen tot de heerlijkste lekkernijen om op school te trakteren. Allerlei materialen komen aan bod, maar wees gerust…het meeste ervan zul je vast en zeker wel al in huis hebben. Zo niet, dan haal je het simpel bij bijvoorbeeld de Hema. Er staan namelijk geen al te gekke dingen in.

Voorheen hadden we hier thuis een grote kist met alle knutselspullen erin, maar die werd zo zwaar dat ik alles per categorie verdeeld heb in kleinere doosjes. Werkt vele malen beter! Op deze manier kunnen we ook alles beter terugvinden en is er overzicht. Een tip dus!

Handig van Het grote knutselboek is dat elke knutsel uitgebreid beschreven staat met een stap-voor-stap uitleg, waardoor zelfs de jongere kindjes er makkelijk mee aan de slag kunnen. Ook staat er telkens een lijstje bij met de spulletjes die je nodig hebt, incl. de maten. Alles staat echt onwijs leuk weergegeven, de foto’s spreken kindjes aan en de kleuren in het boek zijn om vrolijk van te worden.

Welk knutselidee ik zelf erg leuk vind? Dat is bijvoorbeeld de sieradenkop. Niet alleen praktisch om de sieraden van je kindje te bewaren, maar ook leuk om je kindje haar speldjes in de haartjes van de pop vast te maken. Daarbij ziet het er ook nog eens superleuk uit.

Achterin het boek staan alle sjablonen. Dat is weer handig voor de papa’s en mama’s, want die hoeven dus niks na te tekenen. Even een papiertje eroverheen leggen, overtrekken en klaar ben je. Gemak dient de mens!

Het grote knutselboek vind ik echt een heel erg leuk cadeau voor de feestdagen! Benthe heeft het boek nog niet gezien en ik ga hem dan ook ik haar schoen leggen. Het boek is geschikt voor kindjes vanaf 5 jaar en kost €14,99.

Het grote knutselboek – Karakter Uitgevers – ISBN 9789045217567 – €14,99

– Dit artikel bevat producten die zijn opgestuurd door een merk/bedrijf –

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mobiele versie afsluiten