Skincare: Douglas Nutri Focus

Douglas Nutri Focus

Douglas heeft sinds kort een geheel nieuwe collectie: Douglas Focus. Binnen deze collectie zijn er zes complete verzorgingslijnen welke allemaal een focus hebben op een ander huidtype. Door de natuurlijke ingrediënten bieden ze bewezen oplossingen voor elk huidtype. Vandaag laat ik je vier mooie producten uit de Douglas Nutri Focus lijn zien.

Droge huid vs. gedehydrateerde huid

De Douglas Nutri Focus lijn is speciaal ontwikkeld voor de droge huid. De producten zijn rijk aan kokum boter en rustgevende abrikozenolie. Beide ingrediënten zijn krachtige en wetenschappelijke bewezen natuurlijke ingrediënten. Allereerst is het natuurlijk belangrijk om het verschil te weten tussen een droge en een gedehydrateerde huid. Bij een gedehydrateerde, vochtarme huid is de huidstructuur nog in tact. Een droge huid is vaak een meer structureel probleem. Vaak is het beschermende bovenste huidlaagje, die bestaat uit vette substanties en water beschadigd, waardoor de huid niet meer in staat is om zichzelf te hydrateren en te voeden.

Een droge huid moet allereerst worden gevoed. De huid heeft namelijk lipiden nodig om gerepareerd te kunnen worden. Het is dan ook belangrijk om olieachtige crèmes te gebruiken met een dusdanige structuur waardoor lipiden kunnen doordringen in de huid en haar beschermde barrière kunnen herstellen. Hierdoor is de huid beter in staat om vocht vast te houden.


Douglas Nutri Focus

Nutri Focus is speciaal ontworpen voor de droge huid. Alle producten uit deze lijn bevatten abrikozenolie (voor het aanleveren van lipiden) en kokum boter, die helpt bij het herstructureren van de beschermde huidbarrière en de regeneratie van de huid bevordert.


Douglas Nutri Focus Nourishing Serum

Ik ben serieus gek op serums en dit was dan ook tevens het eerste product uit deze lijn die ik in mijn handen had om te testen. De verpakking is luxe en het serum zit in een glazen flacon met pipetje. Hier ben ik helaas minder fan van, want ik laat nog wel eens wat vallen. Met een pipetje kun je overigens goed doseren, maar toch vind ik het niet zo fijn werken. Dat pielen in de late avond is gewoonweg niets voor mij.

Het serum is een combinatie tussen serum en olie en de substantie is dan ook erg vloeibaar. Het lijkt heel vet, maar dat is het juist niet. Tijdens het aanbrengen merk je de zachtheid van het product. Het laat zich ontzettend goed aanbrengen, smeert fijn uit, is niet vet en trekt heel snel in zonder een laagje op je huid achter te laten. Heel verrassend: het ruikt ONWIJS lekker!! De flacon heeft een inhoud van 30 ml. en kost €27,99.


Douglas Nutri Focus Nourishing Eye Cream

De oogcrème is ook weer hemels. De verpakking is hetzelfde, alleen is dit een kleine tube met een smal tuutje. Erg prettig bij een oogcrème! Je moet hiermee altijd goed doseren, want bij een oogcrème heb je maar een klein beetje product nodig. De textuur hiervan is een stuk rijker, maar toch smeert het goed uit. Het lijkt een wat verkoelend effect te hebben en dat is zeer prettig! Ook erg fijn: het gaat niet rullen. Sommige oogcrèmes kunnen gaan rullen als je er make-up over gaat aanbrengen en geloof me…dat wil je echt niet! Topper deze dus! De oogcrème heeft een inhoud van 15 ml. en kost €17,99.


Douglas Nutri Focus Velvety Repair Mask

Net als van serums word ik ook van maskers heel blij! Ik weet niet wat het is, maar het trekt me heel erg. Het is lekker romig, maar ook weer niet te vol waardoor je het lekker dun kunt aanbrengen. Volgens de verpakking moet je het dik aanbrengen, maar eerlijk gezegd doe ik dat niet en ook dan werkt het goed! Na 15 minuutjes spoel je het af en je huid is zijdezacht en verzorgd. Net als het serum ruikt het hemels. Het afspoelen gaat goed, maar om het nog makkelijker te maken doe ik dat altijd tijdens het douchen. De tube heeft een inhoud van 75 ml. en kost €19,99.


Douglas Nutri Focus Exfoliating Cream

Tot slot kreeg ik de Douglas Nutri Focus Exfoliating Cream, een heerlijke zachte en verzorgende scrub. Ik had eerst verwacht dat het meer een crème zou zijn met exfoliërende eigenschappen, maar er zitten dus echt korrels in. Je brengt het simpelweg aan op een gereinigde huid en masseert het met kleine ronddraaiende bewegingen over je huid. Niet te ruw, maar gewoon lekker rustig. Werkt het beste voor je huid en je toestand, want zo wordt je er lekker ontspannen van. Vervolgens afspoelen met water en klaar ben je. Je kunt deze scrub één tot twee keer per week gebruiken al naar gelang je behoefte. Ook deze tube heeft een inhoud van 75 ml. en kost €14,99.

De Douglas Nutri Focus lijn is, net als de andere lijnen uit de Douglas Focus collectie, exclusief verkrijgbaar bij een Douglas winkel bij jou in de buurt en uiteraard te bestellen op www.douglas.nl. Handig is dat elke lijn zijn eigen kleur heeft, waardoor het goed te zien is welke lijn je moet hebben. Binnenkort volgen nog twee reviews van twee lijnen uit de Douglas Focus collectie!

Gebruik jij ook huidverzorging speciaal voor jouw huidtype?

– Dit artikel bevat producten die zijn opgestuurd door een merk/bedrijf –

7 gedachten aan “Skincare: Douglas Nutri Focus”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mobiele versie afsluiten