Skincare review: Provida Jeunesse

Provida

Een gevoelige huid dient gekalmeerd te worden met de juiste producten. De Provida Jeunesse producten bieden deze kalmerende werking op een natuurlijke en zachte manier en voorkomen hierdoor irritatie van de huidfuncties. Ik ontving de toner, het serum en het face mask om te proberen.

Provida Jeunesse 5 Flowers Facial Toner

Alle producten uit de Jeunesse lijn bevatten exclusieve biologische grondstoffen, zijn Demeter gecertificeerd en vegan. Goed voor je huid en de planeet dus. In de huidverzorgingsroutine begin je na het reinigen met een toner. Hiermee haal je overgebleven onzuiverheden weg en verfris en vitaliseer je de huid. Je teint wordt er naarmate gebruik egaler door en stralender. Deze 5 Flowers Essence is een toner die bestaat uit 5 individuele bloemenessences: kersenpruim, witte clematis, reuzenbalsemien, gele zonneroos en vogelmelk. Het stimuleert de huid op een zachte en natuurlijke manier. Het verlicht irritatie van de huidfuncties en heeft een preventieve werking. De toner komt in een glazen sprayflacon, heel apart voor een toner. Zelf ben ik gewend dat je het uit de flacon schudt op een wattenschijfje. Dit spray je er dus op of je brengt het direct aan op de huid. De textuur voelt aan als water en trekt daardoor ook snel en helemaal in zonder een voelbaar laagje achter te laten. Helemaal prima dus! Een sprayflacon heeft een inhoud van 30 ml. en kost €19,95.

Provida Jeunesse Active Pomegranate Serum

Na een toner breng je een serum aan. Ook deze uit de Jeunesse lijn is uitermate geschikt voor de gevoelige huid. Het biedt de huid extra hydratatie en een enorme boost aan verzorging. Ook dit werkt regenererend en brengt zich heel makkelijk aan door middel van de pompflacon. Eén pompje is overigens genoeg per toepassing, want er komt best veel product uit per pompje. De textuur is iets dikker dan water en smeert ook weer helemaal prima. Bij mij laat het een heerlijk zacht laagje achter op de huid, gelukkig niet plakkerig of vet. Het trekt vrij snel in en erna kun je de dag- of nachtcrème aanbrengen. Wat opvalt is overigens de kruidige geur! Het serum kost €22,95 voor een inhoud van 30 ml.

Provida Jeunesse Face Mask

Tot slot ontving ik nog het gezichtsmasker. Dit masker bevat kruidige ingrediënten die zorgen voor een verbeterde elasticiteit, zachte huid en een herstellende werking. Ook dit masker is geschikt voor de gevoelige huid, al vind ik het ook geweldig voor een wat onzuivere huid of een huid die daar gevoelig voor is. Het product komt in een metalen tube zoals bepaalde crèmes dat ook hebben. Het laat mij wat aan de dokter denken, maargoed. Het masker is qua textuur lekker romig en ietwat dun, zodat je het goed kunt verdelen over de huid. Na even te laten inwerken spoel je het makkelijk af en voelt de huid schoon en zacht aan. Zeker een aanrader deze! Een tube van 50 ml. kost €21,95.

Naast deze drie producten bevat de Jeunesse lijn nog veel meer moois, zoals een cleansing milk, een tonic en een dag- en nachtcrème. Provida is verkrijgbaar via Ecomilk, schoonheidssalons en geselecteerde winkels. Het is een natuurmerk en doet wat het belooft. Helemaal goed dus!

Kende jij Provida al?

– Dit artikel bevat producten die mogelijk zijn gemaakt door een merk/bedrijf –

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mobiele versie afsluiten