Skincare review: Swiss Clinic Derma Roller

Een tijdje geleden kreeg ik een berichtje van een pr-bureau, of ik interesse had om de Swiss Clinic Derma Roller te testen voor een review. Mocht je je nu meteen afvragen wat dit voor een roller is? Je kunt het vergelijken met een microneedling behandeling. Aangezien ik dit heel erg interessant vond ben ik er meteen mee aan de slag gegaan. Vandaag lees je er meer over, wat ik ervan vind en wat het resultaat is.

Microneedling

Een microneedling behandeling kende ik wel. Nouja…ik wist heel vaag wat het inhield. Ik heb zoiets nog nooit ondergaan, dus ik vond het vrij spannend om deze roller te mogen testen. Hij heeft namelijk eenzelfde soort effect dan bij microneedling. Bij microneedling worden er met een apparaatje allemaal hele kleine gaatje geprikt in je huid, waardoor je huid zich in een rap tempo gaat vernieuwen en verbeteren. De skincare producten die je vervolgens aanbrengt kunnen heel goed door de huid dringen en hun werk doen waar dat nodig is. Het is echt een effectieve behandeling en heel erg fijn is het dan ook dat dit nu ook thuis kan. Namelijk met de Swiss Clinic Derma Roller. 

Van Swiss Clinic kreeg ik een heel pakket thuisgestuurd. Het merk valt in het wat duurder segment en dat zie je. Het straalt luxe uit door zijn eenvoud, heel mooi! Ik kreeg de producten in een mooi tasje geleverd. Erin zat uiteraard de roller, een serum en een reinigingsspray. Een compleet setje dus om meteen mee te kunnen beginnen.

Hoe gebruik je het?

Het ziet er allemaal wat last uit, maar eigenlijk is het super simpel. Bij voorkeur voer je de behandeling ’s avonds uit. Dit is het allerbeste, aangezien je huid zich ’s nachts herstelt en het meest actief is. Reinig altijd goed het gebied dat je wilt behandelen. Ik heb mijn complete gezicht gedaan, dus gebruikte het altijd na het reinigen.

Belangrijk is dat je de tijd neemt. Rol 3 tot 4 keer in dezelfde richting en verander dan van richting. Rol in drie richtingen heen en weer (horizontaal, verticaal en diagonaal). Het gevoel is heel apart, maar totaal niet pijnlijk. De kleine mini naaldjes maken superkleine gaatjes in je huid. Ga niet te ruw te werk, maar doe het rustig.

Vervolgens breng je het serum aan. Ik kreeg hiervoor het Penta Technology gezichtsserum. Dit serum bevat een sterk geconcentreerde, lichte en zachte formule met 5 hyaluronzuren en 5 peptide-complexen (de kern van het Penta Technology-assortiment). Beide ingrediënten zijn pure anti-agers en werken op en top samen. Ze stimuleren een intensief herstellende werking om de elasticiteit te behouden en verslapping van de huid te vertragen.

Fijn is dat het serum heel snel intrekt en geen voelbaar laagje achterlaat. Het geeft je huid een mooie glow en zorgt op termijn dus voor een volle stevige huid. Om dit laatste zichtbaar te meten moet je het product jaren gebruiken en metingen doen, hierover kan ik dus niet oordelen. Wel heb ik er vertrouwen in door deze goede ingrediënten. 

Tot slot is het belangrijk om de roller goed te blijven reinigen. Er kunnen namelijk bacteriën op komen, die je vervolgens in je huid rolt (met alle nare gevolgen van dien). Ik kreeg er de Cleansing spray bij, een reinigingsspray in fijn pocketformaat. Spray even op de roller voordat je hem gaat gebruiken en je bent good to go.

Het is over overigens niet de bedoeling dat je elke dag je huid met de roller blijft behandelen. Doe dit 5 tot 7 dagen achter elkaar en laat dan je huid eenzelfde periode rusten. Daarna kun je weer met de behandeling beginnen. Op het begin kun je je huid even laten wennen aan de druk van de naaldjes, later kun je deze druk wat opbouwen. 

Het resultaat? Mijn huid is mooi egaal!! Ik gebruik het serum na de behandeling en elke ochtend na het reinigen. Wel moet ik erbij vermelden dat ik tegelijkertijd ook huidbehandelingen onderga bij een huidkliniek (daarover binnenkort meer), maar wel merk ik dat wanneer ik dit product gebruik in tegenstelling tot een ander product die geen goede werking heeft, mijn huid daar meteen op reageert. Wat mij betreft is het dus zeker een aanrader!!

Voor meer informatie is er www.swissclinic.nl. Hier kun je ook de roller en alle andere producten online bestellen. De roller en het serum kun je in een setje kopen en kosten samen €96,-. De Cleansing Spray koop je per 4 en kosten samen €24,-. Met mijn kortingscode ‘ZAZAZOO20‘ krijg je 20% korting op jouw bestelling, dus shoppen maar!!

Heb jij al eens een microneedling behandeling ondergaan?

– Dit artikel bevat producten die zijn opgestuurd door een merk/bedrijf –

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Mobiele versie afsluiten