Sneakers met de kracht van de natuur

nike airmax

Nike heeft geen introductie nodig, het merk is al decennialang één van de grootsten in zijn soort. Sinds jaar 1 zijn de jaren verstreken en daarmee is ook de collectie enorm uitgebreid. Nieuwe technieken worden toegepast en ook oude modellen sneakers krijgen nieuw leven ingeblazen. Een voorbeeld van een ‘oud’ model die opnieuw erg populair is, is de Air Max 95. De naam geeft het al weg; de schoen op lucht dateert uit 1995 en is één van velen uit de Air Max lijn. Is het om de looks of is het om het comfort? Dat is de vraag, aangezien aan beide geen tekort is.

De ontwerper van de schoen liet zich inspireren door de rivier die hij kon zien vanuit het raam van zijn werkkamer. Verschillende lijnen liepen over elkaar heen en in elkaar over. Lijnen van aarde, water en groen. Hij maakte een schets. Zelf deed het hem ook denken aan de verschillende typen aarde die laag voor laag de Grand Canyon vormen. De natuur werd de basis van zijn ontwerp en de contouren van de Air Max 95 waren geboren.

Een sneaker met zo’n verhaal moet wel een succes zijn, zou je denken. Toch was niet iedereen meteen weg van de AM95. Nike had nog nooit eerder zo’n uitgesproken model uitgebracht en dat was even wennen. ‘Het is niet meteen te zien dat het een model van Nike is’, klaagde critici. Het model is zeker uniek, maar zij wisten niet dat dezelfde uniekheid later ook de kracht van de AM95 zou worden.

Na enkele jaren wennen werd de schoen dan toch een hit. Tot op de dag van vandaag zie je ze overal voorbijwandelen. Zeker nu het in de hedendaagse sneakerscene draait om opvallen en durven. Niks is te gek. Om de behoefte van de liefhebbers nog meer te voeden kwam Nike met talloze kleurencombinaties. Dit maakt het lastig om níét een paar te vinden dat bij je past.

Laten we niet vergeten de AM95 een model is uit de Air Max lijn. Dit betekent dat de sneaker is voorzien van een zichtbare air unit in de voor- en achterkant van de zool. Je loopt dus letterlijk op lucht en dat zorgt voor een soepele vering en de nodige comfort. Had ik al gezegd dat de schoen in eerste instantie was ontworpen voor hardlopers?

Kortom, de Air Max 95 zijn werkelijk multifunctioneel. Struin het internet af op zoek naar het model dat het beste bij je past en loopt binnenkort vol zelfvertrouwen de deur uit!

Heb jij ook Nike sneakers in je schoencollectie?

– samenwerking –

3 gedachten aan “Sneakers met de kracht van de natuur”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mobiele versie afsluiten