Spelreview: Concept Kids Dieren

Concept Kids Dieren

Vorig jaar rond deze tijd heb ik het Concept spel op mijn blog laten zien. Dit jaar laat ik jullie de kinderversie hiervan zien, namelijk Concept Kids Dieren. Als je het mij vraagt is dit weer een superleuk spel en ik dacht daar niet alleen zo over. Het spel is namelijk genomineerd tot Speelgoed van het Jaar!

Concept Kids Dieren

Concept Kids Dieren is hetzelfde soort spel als de Concept voor volwassenen. Het enige verschil is dat dit voor kinderen is en geheel in het teken staat van dieren. De moeilijkheidsgraad is dus een stukje minder, want het spel is geschikt vanaf 4 jaar. Zoals je ziet kun je dit spel spelen met 2 tot 12 spelers. Leuk dus om tijdens de feestdagen met de familie te doen! Je bent er ongeveer 20 minuutjes mee zoet.

Het spel werkt eigenlijk heel eenvoudig. Het bestaat uit een bord, kaartjes met kaartjeshouder en oranje vierkantjes. Het is de bedoeling dat je een kaartje trekt en het dier erop gaat beschrijven voor de rest van je medespelers. Dit doe je door de oranje vierkantjes op de kenmerken van het dier te leggen. Linksboven zie je bijvoorbeeld de woonomgeving van het dier, rechtsboven de kleur, links in het midden of hij loopt, zwemt, kruipt etc. en linksonder wat hij eet (planten of vlees). Rechts is het midden kun je nog aangeven of hij schubben, veren, haren etc. heeft en onderin andere kenmerken, zoals hoeveel poten, handen, scharen etc. en of hij sterk of zwak en klein of groot is.

De kaartjes met daarop de dieren zijn leuk weergegeven. Heel duidelijk ook, want juist dat is belangrijk voor de wat jongere kinderen om het dier goed te kunnen beschrijven. Wij weten wel hoe de dieren er allemaal uit zien, de jongere kinderen moeten bij sommige dieren goed op het kaartje kijken. Benthe moest er even aan wennen hoe het spel werkt. Ze is 4,5 en je merkt dat ze bij het spel iets ondersteuning nodig heeft. Vaak is dit een kwestie van doen en oefenen en na een paar keer weet ze hoe het werkt en heeft ze geen hulp meer nodig. Of het leuk is? Jazeker! Het is eigenlijk een soort hints, maar dan in bordspelvorm.

Concept Kids Dieren is te koop bij de speelgoedwinkels en online te bestellen bij o.a. Bol.com voor €21,24. Misschien leuk om te halen voor de kerst, om het dan met de hele familie te spelen!

Speel jij wel eens bordspellen met je kindjes?

– Dit artikel bevat producten die zijn opgestuurd door een merk/bedrijf –

2 gedachten aan “Spelreview: Concept Kids Dieren”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mobiele versie afsluiten