Stijgende vraag en tips voor ‘groene’ beauty behandelingen

eco behandelingen

Milieuverantwoorde schoonheidsbehandelingen lijken het afgelopen jaar steeds populairder te worden. Bovendien volgen veel vrouwen thuis steeds vaker een duurzame gezichtsverzorging routine. Jij ook? In dit artikel licht ik enkele ‘groene’ beautysalons uit en geef ik je wat ‘groene’ beautytips voor thuis!

De pandemie heeft veel mensen wakker geschud en bewuster gemaakt van de problemen van de klimaatverandering. Men voelt een dringende behoefte om een eigen steentje bij te brengen door zelf kleine verantwoorde keuzes te maken in het dagelijkse leven. Ook in de beauty sector bieden steeds meer salons milieuvriendelijke diensten aan. Treatwell heeft criteria opgesteld als maatstaf voor het definiëren of een salon duurzaam is of niet. Het eerste criterium is het gebruik van biologische en/of veganistische producten, gevolgd door het gebruik van herbruikbare kleding (bv. badjassen), en als laatst het voeren van een recycling beleid. Gemiddeld is de vraag naar ecologische behandelingen met wel 13% gestegen ten opzichte van vorig jaar, ondanks de lagere prijzen van traditionele schoonheidsbehandelingen

“If you can’t eat it, don’t put it on your skin”
– Nature Skin Cosmetics

Ecologische behandelingen

Deze onderstaande schoonheidssalons kenmerken zich door ecologische behandelingen aan te bieden. Download de Treatwell app en verwen jezelf met een beauty treatment terwijl je ook nog een steentje bijdraagt aan een beter milieu!

De Social Beauty Club in Amsterdam

De salon biedt spray tans, massages & gezichtsbehandelingen aan die compleet verzorgd zijn met vegan producten, natuurlijke ingrediënten en dierproefvrije producten. Naast dat ze heel goed milieu bewust zijn, heeft de salon ook een mooi en natural interieur, versiert met exotische planten.

Vanina Inner Beauty in Amsterdam

De professionals van Vanina Inner Beauty bieden verschillendne gezichts- en lichaamsbehandelingen, pedi- en manicure & massages aan. Al hun producten zijn voorzoen van natuurlijke ingrediënten en dierproefvrij!

Nature Skin Cosmetics in Amsterdam

Deze nette, schone en rustgevende salon biedt de behandelingen mani- en pedicure, ontharen, gezichtsbehandelingen en massages aan. De producten zijn voorzien van natuurlijke ingrediënten en zijn vrij van paraben en siliconen. Hun motto luidt: “If you can’t eat it, don’t put it on your skin”.

Bohimea in Haarlem

Bohimea is een erg goede kapper met een waanzinnig interieur. De behandelingen die ze bieden zijn knippen, verven, stijlen, haar extensions en verschillende behandelingen voor het berschermen van je haar. Uiteraard bieden ze ook vegan en proefdiervrije producten aan. Hun motto luidt: “We strive to be as sustainable as possible”

Doe-het-zelf ‘groene’ behandeling

Als leuke toevoeging op ecologische schoonheidsbehandelingen, geeft Treatwell je nog een paar leuke tips, zodat je thuis met jouw beauty ritueel ook een steentje kan bijdragen aan een beter milieu. De onderstaande tips zijn 100% eco-vriendelijke en uit eigen keukenkastje!

Bevroren theezakjes kalmeert een rode huid

In plaats van theezakjes weg te gooien, kan je ze enkele minuten invriezen en dan voorzichtig aanbrengen op roodheid of of irritatie op de huid. Het werkt kalmerend en verzachtend, als je bijvoorbeeld bent verbrand of na het scheren irritaties hebt gekregen.

Thee voetenbad voor de zweetvoeten

De gebruikte theezakjes zijn ook nuttig voor het verhelpen van zweetvoeten. Meng een verhouding van 3 kopjes water per 2 zakjes thee tot het voetenbadje vol is, en laat het een paar minuten intrekken. Zowel groene als zwarte thee werken bacteriedodend en zorgt er voor dat je poriën weer dichtgaan. Herhaal dit op regelmatige basis en zweetvoeten zullen verminderen.

Thee masker voor het verstevigen van de huid

Theezakjes zijn ook erg nuttig voor het verstevigen van gezichtshuid. Blend de inhoud van twee droge zakjes met 2 eetlepels yoghurt en 1 eetlepel honing. Masseer het mengsel zachtjes over de gezichtshuid tot overal een dun laagje ligt, en laat 15 minuten inwerken. Verwijder het masker met lauw water en breng een vochtinbrengende crème aan.

Koffiedik met honing als body scrub

Koffiedik is een uitstekend alternatief voor een milde scrub, reinigt en werkt verstevigend voor de huid. Voor een verfrissende scrub meng je vier eetlepels koffiedik met drie eetlepels grof zout. Masseer het mengsel gedurende 3 minuten met ronddraaiende bewegingen en spoel af met warm water.

Over Treatwell

Treatwell is Europa’s grootste online boekingsplatform voor haar en beauty. Meer dan 500 werknemers in 12 Europese landen werken dagelijks aan de missie om de perfecte haar- en beauty experience te creëren. Treatwell doet dit samen met meer dan 25.000 aangesloten salons. Via Treatwell boek je 24/7 (en in slechts een paar taps) bij salons die aan jouw eisen voldoen. Dit maakt Treatwell meer dan alleen een boekingsplatform. Dit maakt het de slimste manier om beauty te boeken.

 

Eén gedachte over “Stijgende vraag en tips voor ‘groene’ beauty behandelingen”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Mobiele versie afsluiten