Thule Yepp Nexxt Maxi fietsstoeltje

Thule Yepp Nexxt Maxi fietsstoeltje

Ook al gaan we de herfst in, fietsen met je kindje blijft altijd leuk. Zelf doe ik het gewoon echt te weinig, maar dat komt mede doordat er nog een kleintje in huis is van 6 maanden. De Yepp fietsstoeltjes ken je wellicht wel. Sinds een dik jaar heet het merk Thule Yepp, Thule is een Zweeds bedrijf dat Yepp overgenomen heeft. Uit deze vernieuwing zijn nieuwe fietsstoeltjes ontstaan, waaronder de Thule Yepp Nexxt Maxi. Vandaag laat ik je hem uitgebreid zien!

Laat ik beginnen met het uiterlijk, als je het mij vraagt is dat erg mooi! De Thule Yepp Nexxt Maxi is verkrijgbaar in vijf kleuren: lichtblauw, grijs, zwart, wit en oranje. De lichtblauwe springt lekker in het oog en is erg trendy. De mooie ronde vorm spreekt me ook heel erg aan.

De achterkant heeft twee uitsparingen. Waarom dit precies is weet ik niet, maar ik kan wel een gokje doen. Wellicht omdat het kindje zo minder zweet in de rug? In de herfst en winter hebben ze sowieso een jasje aan, dus dan voelt je het toch niet. Misschien is het ook gewoon wel design en voor het uiterlijk gedaan. Ook aan de veiligheid is gedacht, want door de reflector ben jij met je kindje goed zichtbaar in het verkeer, ook tijdens de donkere najaarsdagen en langere avonden. De reflector kan er tevens van af en vervangen worden door een achterlicht. Dit wordt apart verkocht.

De voorkant is vrij basic en zwart. Over de gehele rugleuning is een zacht materiaal gebruikt, waardoor je kindje altijd lekker zacht zit. Daarbij is het ook nog eens schokabsorberend dus fijn als je over de kleine keitjes moet fietsen.

De zitting zelf is ook weer lichtblauw en daardoor matcht het goed bij de achterkant. Het materiaal hiervan is iets anders, maar lijkt ook een zacht rubber te zijn. De zitting is nog zachter dan de rugleuning en dat is weer fijn voor de kleine kontjes die erin moeten. Het bollige patroon erin ziet er niet alleen uit, maar zorgt tevens voor schokbescherming.

De riempjes gaan ontzettend makkelijk dicht! Het ziet er nu wat ingewikkeld uit, maar ze werken met een sterke magneetsluiting. Je hoeft niet bang te zijn dat je kindje gedurende de rit eruit slingert omdat de magneet los kan laten, want dat is niet het geval. Wil je je kindje loshalen? Dan moet je met één hand het schuifje opzij houden en met de andere hand de magneetjes loshalen.

De riempjes zitten comfortabel door de zachte schouderpads. Het is even een gedoe om ze op de juiste hoogte te krijgen, want door het materiaal zijn ze ietwat stroef. Eigenlijk is dat niet zo erg, want hierdoor zakken ze ook niet snel af.

De voetjes zijn makkelijk vast te maken met de verstelbare bandjes. Hierdoor kunnen zowel kleinere voetjes als de grotere voetjes van oudere kindjes erin.

Als je kindje groter wordt, moeten ook de voetensteuntjes bijgesteld worden. Dit kan makkelijk aan de achterkant van de steun, door het clipje omhoog te doen en de steun zo hoog of laag te schuiven wat nodig is. Vervolgens klik je het weer dicht en zit het stevig vast.

Het kan natuurlijk zijn dat je het fietsstoeltje eens van fiets dient te verwisselen. Hieraan hebben ze bij Thule Yepp ook goed gedacht, want aan de onderkant achter het stoeltje zit een knopje met een ingebouwd slot. In combinatie met het sleuteltje kun je de knop omdraaien waardoor je het stoeltje makkelijk en snel van de bagagedrager haalt. Zo is wisselen erg makkelijk en snel gebeurd.

Natuurlijk wilde mevrouw Benthe het zelf ook eens testen en ze had natuurlijk meteen door hoe het moest haha. Het Thule Yepp Nexxt Maxi fietsstoeltje is overigens lichtgewicht dus heel handig met fietsen en als je het zou moeten omzetten op een andere fiets. Daarbij is het zowel van de buitenkant als de binnenkant makkelijk te reinigen en te drogen, doordat de materialen waterafstotend zijn. Het Thule Yepp Nexxt Maxi fietsstoeltje is geschikt voor kinderen van 9 maanden tot 6 jaar oud (tot maximaal 22 kg). Raadpleeg een kinderarts als het kind jonger dan 1 jaar is. Het zitje kost €139,95 en is verkrijgbaar in vijf kleuren. Op www.thule.com kun je een verkooppunt bij jou in de buurt zoeken. Van deze uitvoering is overigens ook een voorzitje verkrijgbaar.

Kende jij de vernieuwde Thule Yepp Nexxt zitjes al?

– Dit artikel bevat producten die zijn opgestuurd door een merk/bedrijf –

Eén gedachte over “Thule Yepp Nexxt Maxi fietsstoeltje”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Mobiele versie afsluiten