Tips bij het afsluiten van een lening

geld lenen

Tja, soms ontkom je er niet aan en ben je door bepaalde redenen genoodzaakt om een lening af te sluiten. Helemaal niet erg, ik denk dat veel meer mensen een lening hebben afgesloten dan dat je op het eerste ogenblik zou denken. Belangrijk is om met enkele dingen goed rekening te houden. Vandaag geef ik je enkele tips bij het afsluiten van een lening.

Omdat een lening afsluiten niet iets is wat je dagelijks doet is het voor veel mensen een onbekend terrein. Er zijn tal van redenen om een lening af te sluiten. Zo hebben we er onlangs een afgesloten om de verbouwing te kunnen bekostigen. Leningen zijn er in allerlei soorten en vormen en van belang is dat je je goed bedenkt welke soort lening het best bij jouw situatie past. Omdat ons doel een verbouwing was hebben we gekozen voor een bouwdepot. In ons geval was dat veel goedkoper dan een persoonlijke lening.

Oriënteren

Belangrijk is om je goed te oriënteren voordat je een lening gaat afsluiten. Wat zijn jouw wensen m.b.t. de lening, hoe lang wil je hem laten lopen en wat kun je maandelijks voor de afbetaling missen? Allemaal dingen waar je niet meteen bij stilstaat, maar wat wel van groot belang zijn.

Er zijn tal van leningverstrekkers, maar pas hier ook mee op. Sommigen hebben aardig wat addertjes onder het gras. Kies voor een bedrijf dat al naam heeft gemaakt en waar je goede recensies van kunt nalezen. Geld lenen via Geld.nl is bijvoorbeeld een goede optie. Hier kun je makkelijk vergelijken op verschillende punten en zo de aanbieder kiezen die het beste bij jou past.

Zoals ik al aangaf hebben wij een bouwdepot dat we bij onze hypotheekverstrekker hebben geleend. Het komt bovenop onze hypotheek, dus in ons geval was dit wel de beste optie. Wil je geld lenen voor een ander doeleinde? Overweeg dan eerst of dat echt nodig is. Misschien kun je je plan even uitstellen en er zelf voor sparen? Kan dat niet, bekijk dan eerst rustig je mogelijkheden. Want zoals ze op de tv-commercials altijd zeggen: “Geld lenen kost geld”.

– samenwerking –

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mobiele versie afsluiten