Tips voor het allerleukste feestje!

feestje

Of het nu om een kinderfeestje gaat of om jouw verjaardagsfeest, jullie housewarming of een ander feest…het treft altijd genoeg voorbereiding. Van feestversiering tot uitnodigingen en van hapjes en drankjes tot stoelen en locatie. Er komt genoeg kijken bij het organiseren van een leuk feest en daarom geef ik je vandaag enkele tips om het allerleukste feestje te organiseren!

Locatie

Wil je je feest(je) thuis houden of op locatie? Natuurlijk is dit van meer dingen afhankelijk, zoals de plaats die je thuis hebt en het aantal mensen dat je wilt uitnodigen. Een voordeel van op locatie is dat je vaak meer ruimte hebt en er al wat basisdingen aanwezig zijn (zoals stoelen o.i.d.). Thuis moet je dit even uittellen en nagaan wat je hebt of eventueel nog bij moet kopen (of een tip: lenen van familie of vrienden!).

Feestversiering

Afhankelijk van het soort feestje ga je op zoek naar feestartikelen. Zelf vind ik dit het leukste als het gaat om een feestje organiseren. Soms maak ik versiering zelf en soms koop ik het kant en klaar. Pas de versiering aan aan het feestje dat je organiseert. Voor kinderen kies je leuke kinderversiering en voor volwassenen houd je het wat beperkt tot wat slingers en wellicht subtiel wat ballonnen.

Eten en drinken

Niet geheel onbelangrijk, want als het eten niet goed is, is het feestje vaak niet zo geslaagd. Erg eigenlijk als je er zo bij nadenkt… hoeveel invloed eten wel niet kan hebben. Ga je voor een buffet of enkel wat hapjes? Wij hebben nooit een buffet gedaan en kiezen altijd alleen voor hapjes. Ligt ook weer geheel aan de duur van je feestje en aan het moment van de dag.

Entertainment

Voor een verjaardag bij je thuis regel je natuurlijk geen entertainment, maar voor een groot verjaardagsfeest op locatie bij bijvoorbeeld een mijlpaal of jubileum kun je denken aan een DJ of live band. Geeft je feestje toch net wat meer schwung!

Een onvergetelijk feest op wielen bouw je in een feestbus! Aan boord van een partybus is alles aanwezig voor het vetste feestje op de weg!!

Al met al is er genoeg om over na te denken als je een feestje gaat organiseren. Vergeet bijvoorbeeld de uitnodigingen niet (per post of via mail of WhatsApp) en als er kindjes in beeld zijn speelgelegenheid voor de kids. Het allerbelangrijkste is dat je plezier hebt, zowel in het organiseren van je feest als tijdens je feestje. Geniet ervan, want elk feest is een mijlpaal en een mooie herinnering.

– samenwerking –

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Mobiele versie afsluiten