Tips voor het boeken van je zomervakantie in Coronatijd

Zomervakantie

Zo langzamerhand begint die zomervakantie in zicht te komen en steeds meer verlangen we naar een heerlijke vakantie in het buitenland. Ik ook hoor! Liever vandaag nog dan gisteren. Of het allemaal kan is nog maar de vraag. Moet je nu wel of niet boeken, welke risico’s loop je en wat kan wel of wat kan niet. Je leest het allemaal in de blog van vandaag!

Als het aan mij lag hadden wij allang onze zomervakantie geboekt. Wij zitten gebonden aan de schoolvakanties en dus is het altijd passen en meten. Ik kan gelukkig, door mijn eigen bedrijf, vrij nemen wanneer ik dat wil en bij mijn man zijn werk gaat dat ook altijd prima en flexibel. Toch boek ik het liefst al vrij vroeg i.v.m. de prijzen en beschikbaarheid. Nu is dat in deze tijden wat anders, maar dan nog. Zo had ik bijvoorbeeld een heerlijke All-Inclusive vakantie naar Mallorca gezien voor een leuke prijs. Boeken die handel zou je zeggen!

Prima regelingen

Als ik het dan over het boeken van een vakantie heb, heb ik meer mensen in het nee kamp dan in het ja kamp. Hoe dat komt? Heel veel mensen zijn huiverig voor de lockdown en alle maatregelen die de hele situatie met zich meebrengt. Ergens snap ik dat wel, maar tegenwoordig kun je goed boeken met fijne regelingen zodat je je geld terugkrijgt wanneer de reis niet door kan gaan. Prima toch?

Veel mensen zeggen te wachten totdat er weer wat meer mogelijk is, maar stel je voor… Iedereen wacht en gaat zodra het kan massaal boeken. Dan gaat die fijne reis zo aan je neus voorbij of worden de tarieven een stuk hoger. Als je je dan bedenkt dat je nu had kunnen boeken zou dat toch wel heel erg jammer zijn.

Hoe graag wil je?

Mocht je twijfelen over het boeken van een zomervakantie is dat natuurlijk jouw goed recht. Bedenk je wel goed dat er veel goede regelingen zijn als het gaat om annuleren en geld terug, nog beter dan vorig jaar. Daarbij zullen er vast en zeker wel wat maatregelen van kracht zijn op de plek waar je heen gaat, zoals het dragen van een mondkapje in de openbare binnenruimtes. Bedenk je goed hoe erg je dit vindt. Ik baal er wel van, maar zou daar mijn heerlijke en welverdiende vakantie niet van af willen laten hangen.

Wanneer je toch liever wacht kun je altijd nog gokken op een fijne last minute. Die kun je boeken zodra je bijna zeker weet dat de reis kan doorgaan. Of je dan jouw gewenste accommodatie kunt boeken is dan natuurlijk de vraag, maar alles is beter dan weer een jaar niet op vakantie. Ook kun je natuurlijk heerlijk een goedkope vakantie in Nederland boeken, waar je bijna altijd wel heen kunt!

Heb jij jouw zomervakantie al geboekt?

– samenwerking –

4 gedachten aan “Tips voor het boeken van je zomervakantie in Coronatijd”

  1. Ik hoop zo dat we in de zomer weer met vakantie kunnen! Ik neem altijd met Ereader mee en ik lees dan ook erg veel. We duimen dat we onze roadtrip door Griekenland opnieuw kunnen doen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mobiele versie afsluiten