Tips voor het inrichten van de babykamer met een budget

babykamer

Bij het inrichten van een babykamer komt veel kijken. Niet alleen spullen aanschaffen, kleuren vergelijken en zwijmelen bij al dat liefs, maar ook heel veel emotie en…rekeningen! Voor een moeder is een babykamer niet even zomaar ingericht. Daar gaat tijd en liefde in zitten. Maar wat nu als je niet al je geld over de balk kunt smijten? Wat nu als je eigenlijk maar een beperkt budget hebt voor een babykamer? Hoe kun je dan toch een mooi kamertje creëren? Of is dat echt alleen mogelijk met dure meubels, spullen en prullen? Welnee! Met een budget kun je net zo goed een heel mooie babykamer maken! Het kan alleen soms wat langer duren voordat je gevonden hebt wat past bij jouw ideeën over dit kamertje en…het heeft hier en daar wel wat DIY en speuren nodig. Maar waar vind je nu juist die leuke meubels en spullen om het kamertje aan te kleden voor een klein bedrag? Lees maar mee!

Used, but double loved

Het is niet ieders ding, maar tweedehandse zaken hebben nogal eens mooie koopjes staan! Ja, het is gebruikt, maar het kan zeker nog een tweede kans krijgen! Een wiegje misschien of een mooie commode. En is het niet de juiste kleur? Dan kun je met een likje verf al een heel eind komen! Een beetje Do It Yourself en een beetje liefde zorgt al gauw voor iets heel moois. Je kunt naar kringlopen gaan, Goodwill winkels of lekker makkelijk achter de computer gaan zitten voor een middagje Marktplaats. Er is genoeg te vinden! En het aanbod is wekelijks weer anders! En wat is er nu leuker dan voor een paar centen iets speciaals en origineels te kopen en creëren?

Aankleding: de basis

Je wil natuurlijk een mooie kleur op de muren van het babykamertje. Misschien een leuk behangetje met een printje, om het allemaal wat meer tot leven te blazen. En wat dacht je van de vloer? Het kan zoveel met een slaapkamer doen als je ook de vloer aankleedt! Hoe dan? Met een goedkoop vloerkleed! Vloerkleden hoeven helemaal niet duur te zijn en maken de look van het kamertje zeker wel af! Daarbij is het ook wel lekker als je met je blote voeten op het kleed kunt lopen, in plaats van op de koude houten vloer. Praktisch ook nog dus!

Prullen en spullen

In de aankleding is er ook heel wat waar je aan moet denken. Vooral: Don’t go overboard. Soms heb je de neiging om complete collecties aan prullen en spullen aan te schaffen, waarmee je de kamer gaat opvullen en opleuken, maar onthoud: less is more! Het is een babykamer. Een kamertje waar je kindje tot rust moet kunnen komen. Er zijn een aantal dingen die je natuurlijk sowieso wilt hebben: een mooie plafondlamp bijvoorbeeld. Je kunt ook een originele vloerlamp kopen. Een paar knuffels, een mooi plankje voor wat boekjes, je Zwitsal collectie en misschien ruimte om de mooiste babypakjes op hangen. Want die babypakjes, daar hechten we ons hart aan. Die stoppen we niet zo makkelijk in een doos, op zolder. Wat heel leuk is en ook goed betaalbaar: Etsy. Op Etsy kun je hele leuke, originele, zelfgemaakte spullen krijgen, voor mooie prijsjes. Hartstikke leuk om de puntjes op de i te zetten in het babykamertje! 

Welke tips heb jij voor het inrichten van een babykamer met een budget?

3 gedachten aan “Tips voor het inrichten van de babykamer met een budget”

  1. Mijn tip is je niet gek laten maken door online lijstjes of Instagram foto’s van kinderkamers= en spullen haha. Maar dat is met hormonen soms best lastig kan ik je uit eigen ervaring vertellen 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mobiele versie afsluiten