Tips voor het verzorgen van je haar bij stylingtools

stylingtools

Föhn jij je haren wel eens? Gebruik je regelmatig een krultang of stijltang? Of misschien werk je wel met een warmeluchtborstel? Al deze stylingtools zijn natuurlijk ideaal voor het behalen van mooie lokken, maar wist je dat ze ook veel schade kunnen aanrichten wanneer je jouw haren hier niet goed genoeg bij verzorgd? Vandaag vertel ik je er meer over en geef ik enkele fijne producttips!

Stylingtools

Je haren stylen, echt meer mensen zouden het moeten doen. Het kost je even wat tijd, maar je hebt er wel minimaal 2 dagen plezier van. Je haren zitten dan altijd prima in model en jouw hele voorkomen ziet er stralender en frisser uit wanneer je mooie haren hebt. Ik föhn mijn haren altijd (aan de lucht laten drogen duurt bij mij ontzettend lang) en erna style ik het met een stijltang. Dubbelop dus en dubbel zoveel schade zou je denken. Dat klopt wanneer ik mijn haren hier niet tegen bescherm, maar gelukkig doe ik dat wel 😉

Door de hitte van deze stylingtools zoals een krultang, stijltang en föhn kunnen jouw haren namelijk heel broos worden en zelfs afbreken. Je haar wordt droog en gaat pluizen. Totaal niet wat je wilt, want je wilt juist mooi en gezond haar. Het gebruik van een goede hittebescherming is dan ook echt een must wanneer je stylingtools gebruikt die met hitte werken. 

Bescherming van je haren

Olaplex kan hierbij helpen, want wanneer je jouw haren met Olaplex wast en verzorgt weet je zeker dat je goed zit. Misschien ken je het merk al, misschien is het nieuw voor je. Olaplex herstelt namelijk beschadigd haar heel intensief zodat het weer als nieuw aanvoelt. Ze hebben fijne shampoos, maar ook een haarmasker. Hiermee geef je jouw haren een optimale voeding en hydratatie mee, waardoor het minder snel uitdroogt en zeker wel die klap van de hittetools kan opvangen.

Hittebeschermer

Wat ik ook nog altijd gebruik is een hittebescherming in de vorm van een spray. Deze spray je op handdoekdroog haar voordat je gaat föhnen. Spray royaal en masseer het even goed in, zodat het overal goed door je haren is verdeeld. Ga erna föhnen en je zult heel snel merken dat je haren minder pluizen en ze meteen een stuk gladder aanvoelen. Werk je, net als ik, erna ook nog met een stijltang? Spray de spray na het föhnen opnieuw in je haren en ga dan pas met de stijltang aan de slag. Je haren vallen zo ook veel beter in model en blijven langer mooi!

Gebruik jij een hittebescherming voor je haren?

– samenwerking –

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mobiele versie afsluiten