Tips: Zorg nodig? Kies voor een goed ziekenhuis!

kliniek

Tegenwoordig kunnen we voor allerlei euvels en gezondheidsissues naar een ziekenhuis, klinieken etc. Gelukkig ook maar, want op die manier lopen en de ziekenhuizen niet vol en heb je de keuze waar je geholpen wordt. Belangrijk is wel dat je voor een goed ziekenhuis kiest, want het gaat tenslotte om je gezondheid! Hoe je dat doet? Ik geef je vandaag wat tips.

Als er iemand is die al heel wat gezondheid issues heeft gehad ben ik het wel. Gelukkig niet iets heel groots, maar wel echt verschillende dingen. Ik heb dan ook al heel wat plekken gezien en ik kan je uit ervaring vertellen dat er veel verschil is tussen ziekenhuizen en klinieken. Mijn eerste tip is dan ook: voel je er thuis! Wat voor een behandeling je ook ondergaat, belangrijk is dat je je tijdens het intake gesprek thuis voelt. Voelt het niet goed of heb je totaal geen connectie met de behandeld arts? Zoek dan verder.

Bij dergelijke ziekenhuizen en klinieken kun je je aan veel gezondheidsproblemen laten helpen, zoals bijvoorbeeld een nekhernia. Zelf ben ik daarvoor naar het ziekenhuis in België geweest, maar die deden er destijds helaas niet aan. Gelukkig worden dit soort operaties wel steeds toegankelijker. Een selectie aan bepaalde ziekenhuizen is hierbij dus niet altijd meer nodig. Bekijk wel altijd goed waar je gaat en wat hun specialisme is. Ga je voor je nekhernia bij iemand die gespecialiseerd is in cosmetische chirurgie maar dat soort operaties er leuk bij doet, dan kun je beter iemand anders kiezen. Gespecialiseerde artsen weten net wat meer en hebben veel meer ervaring.

Voor een ablatie (hartritmestoornis) bijvoorbeeld ga je naar een specialist in het ziekenhuis. Voel je er thuis, heb een klik met de arts en vertrouwen in het hele proces, dan komt het zeker goed.

Mijn andere tips zijn: vergelijk je suf! Kies niet de eerste de beste aanbieder, maar doe je onderzoek. Ga desnoods bij drie verschillende ziekenhuizen of klinieken op intake gesprek, want juist dan kun je de verschillen in werkwijze zien en wat ervaren. Kijk bij dit soort behandelingen nooit, maar dan ook echt nooit naar de prijs als dat niet vergoed wordt. Een goede gezondheid is onbetaalbaar en laat je dat niet verpesten door een aanbieding die achteraf te mooi voor woorden was.

Ga jij altijd naar een vast ziekenhuis?

– samenwerking –

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mobiele versie afsluiten