Top 10 cadeautips voor Vaderdag

Vaderdag komt er weer aan en dat betekent een mooi cadeautje voor je vader. Er zijn genoeg mensen die het er niet mee eens zijn en die zullen zeggen dat je die dag extra lief moet zijn voor je papa, maar daar denk ik anders over. Naast mijn eigen vader krijgt mijn man natuurlijk ook een cadeautje. Hij is immers ook papa. Elk jaar weer is het een gedoe om wat leuks te verzinnen. Om je een handje te helpen laat ik je vandaag mijn top tien cadeautips voor Vaderdag zien.

1 – Yum yum…een etentje

Zelf houd ik van eten. Niet geheel goed voor de lijn, maar ach…ik kom uit Maastricht en ben een echte Bourgondische. Mijn vader is dat overigens ook, dus hem doe ik echt een plezier met een etentje. Mijn zusje en ik verrassen hem (en mam natuurlijk ook, want alleen is ook zo alleen) dan ook elk jaar met een cadeaubon van hun favoriete restaurant. Gezellig quality time met hun twee!

2 – Genieten…een uitje

Nog iets waar paps zo van kan genieten is een uitje met de hele familie (lees: mijn zusje met haar man en kindje en wij als gezin, samen met mijn pap en mam). Zeker nu er kleinkinderen zijn geniet hij intens. Hier doen we hem dus zeker een plezier mee.

3 – Creabea…een creatie van je kindje

Mijn man verras ik sinds Benthe er is met een eigengemaakte creatie van Benthe uiteraard. Ik vind dat dit er ook wel bij hoort en sinds dat ze naar de peuterspeelzaal gaat al helemaal. Daar knutselen ze namelijk samen iets voor de papa’s. Ook laat ik haar iets voor de opa’s maken, want ook hun maken we hier heel blij mee.

4 – Nodig…een nieuwe portemonnee

Een echt ding wat mijn man (en volgens mij meer mannen) wel eens nodig heeft, is een nieuwe portemonnee. Deze van Secrid zijn erg mooi en lekker compact en makkelijk te bestellen bij Brandfield. Gelukkig heeft hij nu een exemplaar dat wat minder snel kapot gaat, maar hoe vaak zie je die half aan elkaar hangende portemonnees bij mannen. Dat kan dus echt niet, dus mocht dat bij jouw vader het geval zijn, koop hem dan een nieuwe portemonnee.

5 – Snif snif…een geurtje

Het klinkt heel afgezaagd, maar een geurtje doet het vaak heel goed. Mijn paps maken we vaker tijdens de Kerst blij met o.a. een geurtje. Hij draagt altijd Joop! en dus is het wel een beetje voorspelbaar wat hij krijgt. Daar zit hij helemaal niet mee, want meestal is zijn vorige flacon bijna op en aan vervanging toe.

6 – Zomer…een zonnebril

Waar je niet zo snel bij stilstaat, maar wat wel erg fijn is, is een zonnebril. Vaderdag valt altijd in juni en dus staat de zomer voor de deur. Ook al heeft je vader een zonnebril, een tweede kan heus geen kwaad. Jij hebt er immers toch ook meer dan één om eens te kunnen afwisselen?

7 – Mooi…een nieuwe tas

Deze tip is een beetje persoonsafhankelijk. Er zijn namelijk mannen die tassen dragen, hetzij privé of naar het werk. Mijn vader werkt niet meer dus voor hem is dit niet relevant, maar er zijn genoeg mannen die je kunt verrassen met een nieuwe tas.

8 – Smeer…huidverzorging

Vorig jaar heb ik namens Benthe voor mijn man een flacon Nivea dagcrème gekocht. Veel mannen smeren nog niet, maar eigenlijk moeten ze dat wel doen. Ook voor hun huidje is dat goed. Ze hoeven er niet een compleet ritueel van te maken zoals wij vrouwen dat doen, maar alleen even snel smeren is al voldoende.

9 – Handig…een sleutelhouder

Iets waar je niet snel aan denkt, maar wat eigenlijk best handig is, is een sleutelhouder. Wij vrouwen hebben altijd de leukste sleutelhangers aan onze sleutelbos hangen, maar mannen hebben enkel een ringetje dat alles bij elkaar houdt. Hoe stylish is deze Orbitkey sleutelhouder?! Mooi toch?! Ook dit item is verkrijgbaar bij Brandfield.

10 – Slurp…iets lekkers om mee te proosten

Tot slot iets waar alle mannen wel tevreden mee zijn: iets lekkers om mee te proosten. Uiteraard kan dit vanalles zijn, denk aan een bierpakketje (al vind ik dat meer iets voor een verjaardag), sterke drank of een drankje dat wat lastiger te krijgen is. Als hij het maar lekker vindt!

Natuurlijk hoef je het niet te gek te maken. Het gaat er met Vaderdag om dat je aan je paps denkt en laat zien dat je er voor hem bent en van hem houdt. Dat is de essentie, een cadeautje is gewoon een extraatje dat er uiteraard wel bij hoort vind ik. Natuurlijk ben ik heel benieuwd naar wat jij voor je vader koopt. Mocht je nog niets in gedachte hebben, dan hoop ik dat ik je hiermee heb kunnen inspireren. Bij Brandfield kun je overigens voor veel items terecht, dus neem daar zeker eens een kijkje.

Wat koop jij je papa voor Vaderdag?

– samenwerking –

24 gedachten aan “Top 10 cadeautips voor Vaderdag”

  1. Nummer 5 is altijd goed voor mijn vader haha. Het uitzoeken blijft lastig. Hij houdt van zware geuren en ik eerder van frisse sportieve geuren. Dat is nog wel een dingetje haha. Leuke tips.

    Rob

  2. Wij vieren niet actief vaderdag en moederdag. Als de kindjes iets geknutseld hebben op school is dat natuurlijk geweldig! En bij onze eigen ouders gaan we toch altijd wel langs. meestal is dat het moment in het jaar om de foto’s bij opa & oma weer te vervangen voor meer up to date foto’s van de (klein)kids 😉

  3. Ik ben net klaar voor mijn vader zijn verjaardag, en moet nu dus alweer iets gaan verzinnen voor vaderdag. Altijd lastig, dus dit artikel komt goed uit!

  4. Een nieuwe portemonnee is een goede tip voor vaders. Vaak stoppen ze er zoveel in dat ie helemaal uitpuilt en dan gaan ze na verloop van tijd kapot… En lekker eten is altijd een goed idee!

  5. Leuke tips allemaal. Dit jaar gaan mijn zus en ik een activity tracker kopen voor onze papa. Ik en mijn vriend hebben er eentje en hij vond dat ook leuk. Meteen een leuk idee voor een kado

  6. Erg handige tips! Ik weet het nog niet wat ik ga kopen… Ik ben 20 en vind het zo verbijsterend dat ik van die zelfgeknutselde cadeautjes uit de kleuterklas of lagere school nog steeds zie staan op z’n bureau of werkplaats! Echt een toppertje, zo’n cadeau dus 🙂

  7. Ik liep bij Hema tegen hele leuke rompers voor Vaderdag aan. Ook wil ik samen met ons meisje Benthe van 6 weken een afdruk van handjes en voetjes proberen te maken

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Mobiele versie afsluiten