Twee leuke voorleesboekjes voor Pasen!

Voorleesboekjes Pasen

Voorlezen blijft leuk, ook al worden je kindjes wat groter. Benthe is nu 4,5 en vindt het nog steeds erg leuk als we voorlezen. Niet dat ze er altijd geduld voor heeft, maar dat is een ander verhaal. Nu met Pasen in zicht deel ik graag twee leuke boekentips met je, namelijk twee voorleesboekjes voor Pasen!

Vrolijk Pasen!

Het voorleesboekje Vrolijk Pasen! is eigenlijk een vrij dik boek. Het is een bundel met daarin vijf mooie paasverhalen. Stuk voor stuk zijn ze heel erg verschillend, zowel wat verhaal betreft, maar ook de illustraties. De verhalen heten: Haas Huppel en de paashaas, Het paaskuiken, Het slimme paaseierenplan, Eieren voor de koning en Goed gedaan, Kippiekip!

De binnenkant van de kaft is meteen al superleuk. Hij staat vol met paaseitjes in allerlei kleurtjes, met en zonder strik. Echt heel erg leuk, want zo kom je meteen helemaal in Paassferen!

De kaft van het boek is vrolijk en zo ook de illustraties er binnen in. De verhalen gaan over Pasen en alles wat ermee te maken heeft. Heel erg leuk als je het mij vraagt. Met name Benthe vindt dit leuk, omdat ze op school ook vanalles over Pasen leren.


Mijn Kuiken, van ei tot kuiken

Het tweede Paas-achtige voorleesboekje is Mijn Kuiken, van ei tot kuiken. Het is een boek van Géraldine Elschner met illustraties van Eve Tharlet. Het verhaal gaat over hoe je eigenlijk een ei uitbroed. Voor kinderen is dat soms nog heel moeilijk te begrijpen, maar dit boekje legt dat op een leuke en leerzame manier uit.

Ook de illustraties uit dit boekje zijn prachtig. Ze geven het verhaal goed weer. Met als grote thema dierenverzorging sluit het boekje naadloos aan bij de interesse van Benthe. Ze vindt dieren namelijk echt leuk.

Het verhaal van ei tot kuiken wordt verteld vanuit het perspectief van een klein meisje. Ze kijkt vaak naar de kippen in haar tuin, waar de dikke kip Ciska opeens een ei legt. Alleen is ze niet van plan het uit te broeden. Daarom besluit het meisje het zelf te doen, maar een ei uitbroeden is nog niet zo makkelijk. En het duurt veel langer dan ze dacht…Leuk detail vind ik de kleine bladzijden in het boekje, dat laat zien hoe een kuiken in het ei groeit. Zo wordt het veel tastbaarder voor kinderen. Of Benthe het al helemaal snapt betwijfel ik, maar ook na Pasen gaan we gewoon lekker door met lezen.

Beide boekjes zijn geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. De verhalen zijn wat langer dan de prentenboekjes voor de jongere kindjes en bevatten net wat meer info en leuke leerstof. Vrolijk Pasen! kost €19,95 en Mijn Kuiken, van ei tot kuiken kost €14,95. Beide voorleesboekjes worden uitgegeven door uitgeverij De Vier Windstreken.

Lees jij speciale Paasverhalen voor aan je kindje?

– Dit artikel bevat producten die zijn opgestuurd door een merk/bedrijf –

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Mobiele versie afsluiten