Twee maanden na mijn liposuctie, hoe gaat het nu?

liposuctie

Het is alweer iets meer dan twee maanden geleden dat ik mijn laatste liposuctie operatie onderging. Jeetje, wat vliegt de tijd zeg. Vandaag vertel ik je hoe het nu met mij gaat, hoe het herstel is verlopen tot nu toe en of er al enig resultaat te zien is.

Liposuctie

Mocht je het gemist hebben, in oktober en november heb ik twee liposuctie operaties gehad aan mijn benen. Per operatie werd één been geheel van enkel t/m onderkant bil gedaan. Uiteraard had ik het allemaal onderschat, want wat was het ingrijpend!! Het is niet zomaar iets wat je doet. Bij sommige mensen worden enkel per keer een bepaald gebied gedaan, maar bij mij dus mijn hele been en dat hakt er wel in. Toch ben ik blij dat ik het gedaan heb, want zo ben je er ook sneller van af. Er zijn namelijk genoeg anderen die 5 of 6 operaties moeten ondergaan om hetzelfde resultaat te bereiken. Ik zou er eerlijk gezegd niet aan moeten denken en had bij de tweede operatie er al helemaal geen zin meer in. Je weet immers wat je te wachten staat…

Anyway…het is nu dus net iets meer dan twee maanden geleden dat mijn tweede en laatste liposuctie plaatsvond. De operatie zelf ging goed, alleen deden ze er iets langer over omdat het vet wat stugger was. Ikzelf heb daar gelukkig niks van gemerkt, want ik sliep lekker. Bij het herstel was dat wel anders, want dat heeft echt lang geduurd. Nog steeds overigens!

Moeizaam herstel

Waar ik bij de eerste operatie al na een week in de auto zat, was dat bij de tweede wel anders. Volgens mij heeft het dubbel zo lang geduurd. Nu nog merk ik veel verschil en is mijn laatst behandelde been nog wat pijnlijk. Dat komt door de harde plekken die er zitten. Deze waren weken geleden echt grote schijven en door massages van de fysio is dat al teruggebracht tot kleinere stukjes. Toch blijft dit wat rot aanvoelen en je ziet het ook. Mijn been is wat bobbelig. Die harde plekken bestaan voornamelijk uit vocht. Het gaat dus wel weg en is goed weg te masseren, alleen heeft het wat tijd nodig.

Ondersteuning

Al weken draag ik overdag mijn drukpak niet meer. Dat hoeft ook maar tot drie weken na de operatie, al heb ik het na de laatste operatie wat langer gedragen. Het geeft toch net wat meer steun. Omdat ik nu dus nog last heb van die harde plekken draag ik het nu nog regelmatig ’s nachts. Fijn hierbij zijn comfortabele steunkousen. Zo hoef ik dat drukpak niet meer aan (want dat is echt voor beide benen en gaat bij je middel dicht op standje extreem strak). Steunkousen kun je per stuk dragen en in mijn geval is dat dus ideaal. ’s Nachts geeft het me net wat meer steun en ervaar ik wat minder pijn hierdoor.

Het resultaat is nu al heel goed zichtbaar. Ik ben bij mijn bovenbenen 11 cm. per been in omtrek kwijt, totaal 7 kilo en 11 liter vet. Dat zijn nog eens aantallen he?! Ik ben er dus nog steeds heel blij mee. Het herstel kan tot 6 maanden na de operatie duren, dus ik blijf rustig masseren en naar de fysio gaan. Uiteindelijk komt het allemaal goed en was het het allemaal waard!

2 gedachten aan “Twee maanden na mijn liposuctie, hoe gaat het nu?”

    1. Ik vond het ook eng, maar omdat ik me echt dagelijks bijna elke minuut met mijn dikke benen bezig hield was de keuze zo gemaakt 🙂 Ik was zo onzeker daardoor en dat had een aardige impact op mijn zelfvertrouwen. En nu achteraf ben ik heel blij met het resultaat en draag ik jurkjes (terwijl ik voorheen met 33 graden nog in mijn lange spijkerbroek rondliep).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mobiele versie afsluiten