Utsukusy Calendula Hydrolaat

Al vaker heb ik het over Utsukusy gehad. Een prachtmerk als het om huidverzorging gaat! Het heeft mij al heel erg geholpen bij mijn huidprobleem (voor degene die het niet weten, ik heb helaas last van acne) en sindsdien ben ik er helemaal weg van. Hun Bijin cleanser gebruik ik nog steeds elke dag i.c.m. mijn Magnitone reinigingsborstel en elke dag geniet ik er weer van. Utsukusy heeft ook veel verschillende soorten hydrolaten, zoals het Calendula Hydrolaat.

Ken je de vele goede eigenschappen van Calendula al? Het werkt o.a. heel goed als een ontstekingsremmer, heeft een antibacteriële werking en blijkt het huidherstel van huidwonden te stimuleren. Dit klinkt natuurlijk perfect voor iemand met acne! Het Calendula hydrolaat verzacht ontstekingen en geneest de beschadigde of geïrriteerde huid. Het is een goede huidverzorging voor na het scheren, een helende tonic voor een gevoelige, droge en schilferende huid en werkt heilzaam bij eczeem, gordelroos en acne. Een stugge en ruw geworden huid wordt weer zacht en soepel door het gebruik van het Calendula Hydrolaat.

Ook helpt het Calendula hydrolaat als verkoeling wanneer iets te warm is. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een ontsteking. Als iets werkt als een katalysator op onze lichaamstemperatuur. Andersom werkt het ook, als juist weer wat te koud is helpt het de lymfedoorbloeding op gang en brengt het de afvoerstroom op gang. Een voorbeeld waarbij je het hydrolaat goed kan gebruiken is bij een zonnebrand, koortslip of koortsblaasjes.

De geur vind ik niet geheel overheersend, maar geeft je wel een relaxed gevoel. Natuurlijk is dit iets persoonlijks, dus het kan best zijn dat jij het anders ervaart. De verpakking? Eigenlijk hetzelfde dan de andere Utsukusy Hydrolaten, alleen heeft het vanzelfsprekend een eigen labeltje. Het is niet geheel bijzonder, maar laten we eerlijk zijn…dit product koop je niet voor de verpakking maar voor de fijne werking.

Waar ik ook heel blij mee ben is dat het goed schijnt te werken als pijnstiller. Dit heb ik nog niet kunnen testen, maar ga ik zeker doen als mijn zoon geboren is. Ik krijg (als het goed is en de dokter me niet gaat overtuigen anders te kiezen) een keizersnede en kan het dus perfect gaan gebruiken op het litteken.


Calendula Hydrolaat als bodylotion en haarproduct

Het hydrolaat kun je niet alleen voor je gezicht gebruiken, maar ook als bodylotion voor je huid en zelfs voor je haren. Het doet namelijk wonderen voor droge haarpunten (ja…ik kan het weten). Mijn haren zijn vaak nogal droog door het vele gebruik van zilvershampoo en enkele druppeltjes Calendula Hydrolaat in de lengtes en de puntjes helpt pluis tegen te gaan en geeft me zacht en soepel haar.

Tot slot is het ook nog eens goed voor je geest. Utsukusy Calendula hydrolaat werkt verjongend, brengt de zenuwen weer tot rust en geeft kalmte aan nerveuze mensen. Misschien moet ik hem wel inpakken in mijn ziekenhuistas voor tijdens de bevalling?!

Het Utsukusy Calendula Hydrolaat zit verpakt in een glazen flesje met een inhoud van 150 ml. en kost €18,-. Je doet er vrij lang mee, afhankelijk natuurlijk van het gebruik. Waar je het shopt? Eenvoudig en snel via www.utsukusy-schoonheid.nl. Kende jij de vele werkingen van Calendula al?

6 gedachten aan “Utsukusy Calendula Hydrolaat”

  1. Ik ben heel benieuwd, heb deze ook binnen! Moet ‘m nog gaan testen, maar tot nu toe ben ik heel positief over Utsukusy. Na gebruik van enkel de Bijin cleanser cream is mijn huid er al erg op vooruit gegaan.

    1. Wat fijn! Bij mij ook, echt een topproduct he!! Heb hem onlangs ook flink ingeslagen toen er actie op was whaha

  2. Ik heb ook vaak producten met calendula gebruikt voor mijn gevoelige huid, werkt fijn! En ik zou zeker een flesje in je tas stoppen 😉 Waarschijnlijk heb je het helemaal niet nodig haha maar misschien helpt het voor je gevoel?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Mobiele versie afsluiten