Utsukusy Tarwekiemolie

Zoals de meesten van jullie wel al weten ben ik zwanger van ons tweede kindje. Superleuk natuurlijk!! Zwanger zijn blijft zoiets bijzonders en ondanks alle mooie dingen zijn er ook mindere kanten, zoals striae. Gelukkig heb ik hier bij mijn eerste kindje geen last van gehad. Misschien komt dit omdat ik mijn buik al vroeg ben gaan insmeren, misschien ook gewoon geluk. Natuurlijk wil ik dit nu ook voortzetten en kreeg ik van Ilona van Utsukusy de Utsukusy Tarwekiemolie.

Smeren, smeren, smeren is gewoon goed. Of het nu voor je gezicht is of voor je buik, om een huidverzorging of juist een huidbescherming gaat. Smeren hoort erbij. Nu ik weer zwanger ben, ben ik dan ook meteen begonnen met smeren. De Utsukusy Tarwekiemolie is een vrij zware en vette oranjebruine olie die komt uit de zaadkiemen van tarwegras. Hij zit boordevol vitamine E, het vitamine B complex en vitamine D. Dit maakt de olie een ‘huidopbouwer’ bij uitstek. Tarwekiemolie kan gebruikt worden bij een droge huid, maar is zeker ook geschikt voor iedere huid waar vocht moet worden vastgehouden. Ideaal dus voor het voorkomen van striae bij je zwangerschap en voor snel groeiende borsten bij jonge meisjes. Je kunt hem zelfs goed gebruiken bij verharde huidplekken als gevolg van psoriasis en eczeem en als nagel- en haarolie. Je nagels en haren worden gevoed en gaan weer stralen.

De Utsukusy Tarwekiemolie zit verpakt in een donker glazen flesje, zoals de hydrolaten van het merk ook zijn verpakt. Stijlvol, ietwat ouderwets/klassiek maar prima voor mij! Bij een product als dit gaat het voor mij om de werking en die is goed! Bij het smeren merk je dat de olie rijk is en wat dikker. Hij smeert zich wel goed uit, maar blijft ietsje vettig. Niet zo heel erg, want ik smeer hem altijd ’s avonds en draag altijd een t-shirt in bed dus plak niet aan mijn matrasje vast. De geur is echt een beetje tarwe-achtig. Dit is de reden dat ik hem niet ’s ochtends gebruik, want ik word er een beetje misselijk van. Verder werkt hij goed en houdt hij mijn buik lekker soepel. Tot nu toe is hij nog niet zo heel erg gegroeid (ik ben momenteel 21 weekjes zwanger), dus ik ben benieuwd hoe dit verder gaat maar vertrouw erop dat het goed komt.

Tarwekiemolie is heel goed te mengen met de andere, lichtere Utsukusy basis- en draagoliën, zoals de babasu – en muisdoornolie. De olie is tot een half jaar na openen houdbaar. Als je hem langer houdbaar wilt maken, zoals ik, dan kun je hem aanlengen met amandelolie. Het beste kunt je de Utsukusy Tarwekiemolie koel en droog bewaren. Een flesje Utsukusy Tarwekiemolie heeft een inhoud van 150 ml. en kost €34,-. De Utsukusy Amandelolie heeft ook een inhoud van 150 ml. en kost €19,-. Je kunt het eenvoudig bestellen op www.utsukusy-schoonheid.nl. Smeer jij goed genoeg?

6 gedachten aan “Utsukusy Tarwekiemolie”

  1. Ik heb tijdens de zwangerschap van Sven overal mee gesmeerd. En heb geen last van striae gehad, gelukkig! Van Tarwekiemolie heb ik nog niet eerder gehoord! Ik hoop dat de striae je weer gespaard blijft..?

  2. Mooie producten. Ik gebruik af en toe olien en ik vind dat ze wat betreft werking zo verschillend kunnen zijn. Deze lijken me wel heel erg fijn. Voor mij is vettig eigenlijk een goed teken;)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mobiele versie afsluiten